Ciolos vine cu legea salarizarii pana la finalul mandatului: Oamenii vor vedea exact cum le vor creste salariile

Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 19:28
20177 citiri
Ciolos vine cu legea salarizarii pana la finalul mandatului: Oamenii vor vedea exact cum le vor creste salariile

Prim-ministrul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, la TVR, ca obiectivul Guvernului este ca, inainte de a finaliza mandatul, sa se puna pe masa legea salarizarii unitare, el mentionand ca i-a cerut ministrului Muncii sa se gandeasca la o aplicatie prin care oricine, introducand unele date, sa afle evolutia salariului sau, in urmatorii ani.

Dacian Ciolos a aratat ca Executivul isi propune sa corecteze inechitatile si disfunctionalitatile din sistemul bugetar.

"Noi, de ani de zile vorbim de cresteri salariale procentuale si aceste cresteri ascund realitatea din multe domenii, unde, chiar daca spunem, cresc salariile din educatie, sanatate, la unii cresc cu 50%, la altii cu 30%, la altii cu 3 sau 4%", a mentionat el.

Ciolos a tinut sa precizeze ca o prioritate este realizarea bazei de date, pentru a sti realitatea din teren si metoda de calcul a salariilor, si in al doilea rind, cea mai buna modalitate, in functie de evolutia bugetara, pentru a mobiliza cat mai multe resurse, astfel incat, in urmatorii 4-5 ani sa se rezolve inechitatile salariale.

Prim-ministrul a afirmat ca in prezent este in lucru o baza de date privind toate salariile de la nivelul administratiei publice si din sistemul bugetar.

Ciolos a mai spus ca Executivul a inceput sa lucreze la legea salarizarii unitare in primavara si si-au dat seama ca sistemul informatic in care trebuiau introduse aceste date era controlata de o firma privata, care primea bani de la stat ca sa creeze aceasta baza de date.

"Acest lucru ne-a impiedicat sa ne facem treaba pana la capat, a intarziat procesul", a mai afirmat Ciolos, aratand ca doreste ca legea salarizarii sa fie una realista.

"Avem aproape finalizata baza de date, ea va fi probabil spre sfarsitul anului si sper eu, acesta este obiectivul nostru, inainte de a finaliza mandatul, sa putem pune pe masa Guvernului aceasta lege", a completat Ciolos.

Prim-ministrul a mai afirmat ca inechitatile vor putea fi rezolvate in 4-5 ani, din punct de vedere bugetar.

"I-am cerut ministrului, daca tot lucreaza la acest sistem informatic, sa incercam sa punem la punct o aplicatie, care, dupa ce am elaborat proiectul acesta de lege, sa permita oricui, introducand anumite date, sa vada cum va evolua salariul lui, in urmatorii ani", a declarat Dacian Ciolos.

El a mai spus ca nu crede ca este nevoie de sase luni, pentru adoptarea proiectului salarizarii unitare, in Parlament.

"S-au facut calcule, sunt diferite variante pe care s-au lucrat, eu cred ca mai repede, la inceputul anului viitor poate ajunge in Parlament si de acolo depinde cat vor dura dezbaterile acolo", a explicat Ciolos.

Premierul a mai spus ca, in acest moment, sunt diferente mari, in privinta salariilor, si intre ministere, si chiar si intre diferite categorii, in acelasi minister.

"S-au dat privilegii, s-au crescut salariile la anumite categorii in functie de influenta, probabil, pe care o aveau asupra unor ministri sau chiar in Parlament. In Parlament, se modifica aproape in fiecare an electoral, in functie de influentele pe care au", a mai afirmat Dacian Ciolos.

Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Cât de posibil este un USL 2.0 după alegerile din iunie. Analist: ”Dacă alianța nu-și va maximiza scorul electoral, va apărea ruptura”
Ion M. Ioniță, analist politic și jurnalist, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre importanța alegerilor europarlamentare din luna iunie, probabil cele mai...
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
”Le este teamă de mine”. Declarația lui Cătălin Cîrstoiu despre contracandidații săi, în fața unor sticle cu ”tărie”
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, afirmă că le-a cumpărat, de la un târg din curtea Ministerului Agriculturii, câte o sticlă de tărie...
#Ciolos legea salarizarii unitare , #guvern
Comentarii