Inca un ministru acuza la demisie grupuri de interese, Ciolos nu stie nimic: Daca atat a inteles...problema lui (Video)

Luni, 09 Mai 2016, ora 23:22
6941 citiri
Inca un ministru acuza la demisie grupuri de interese, Ciolos nu stie nimic: Daca atat a inteles...problema lui (Video)
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a declarat, luni seara, ca fostul ministru al Sanatatii nu i-a spus niciodata nimic de existenta unor grupuri de interese si a precizat ca asteapta ca acesta sa spuna public "lucrurile" pe care le stie.

Prim-ministrul a facut aceste afirmatii inainte sa participe la o festivitate dedicata Zilei Europei, in contextul in care jurnalistii prezentia i-au solicitat sa comenteze afirmatiile fostului ministru Patriciu Achimas Cadariu care sustine ca in Sanatate ar exista "grupuri de interese", potrivit Mediafax.

Scandalul dezinfectantilor De ce a demisionat Cadariu: Dezvaluiri despre neprofesioanlism si incapatanare

"Nu stiu, eu astept daca are ceva de spus, mie nu mi-a spus niciodata pana acum nimic. Daca are ceva elemente, la fel cum au mai facut alti ministri sau fosti ministri dupa ce au plecat, ca sunt grupuri de interese. Eu astept in continuare sa spuna public lucrurile. Eu ce am avut de spus am spus public si o spun public. Pe de alta parte, am mai si spus ca nu o sa ma vada cineva criticandu-mi un fost ministru sau un ministru pentru ca atunci cand am observatii de facut, eu le fac in direct. Daca domnul Achimas atat a inteles din colaborarea pe care am avut-o in aceste 5 luni e problema dansului", a spus Ciolos.

Premierul a evocat temele pe care le-a discutat luni dimineata cu Cadariu, in momentul in care acesta l-a anuntat ca demisioneaza.

Scandalul dezinfectantilor diluati E oficial: Achimas Cadariu si-a dat demisia de la Ministerul Sanatatii

"Mie mi-a spus dimineata, cand am avut o discutie, ca reformele astea pe care vrem sa le facem sa nu cumva sa impinga lucrurile spre privatizarea sistemului de sanatate ca asta s-ar urmari. Nu am niciun obiectiv de a privatiza sistemul de sanatate, nu asta e ideea care e la baza reformei, eu as fi asteptat si de la dansul sa vina cu idei de reforma care sa tina cont nu doar de viziunea pe care dansul o are si are o viziune legata de sistemul de sanatate si legat de realitatile cu care ne confruntam de la o saptamana la alta.

Patriciu Achimas Cadariu, explicatii dupa demisie: Am prezentat propuneri de legi, nu liste de cumparaturi

Mai mult nu am ce sa comentez, eu asa cum am spus, voi fi transparent in tot ceea ce fac, voi explica fiecare decizie. Oricine va fi ministrul Sanatatii trebuie sa faca acelasi lucru pentru ca problema pe care noi o avem acum e o mare neincredere a cetatenilor in sistemul de sanatate si daca cu astfel de declaratii continuam sa amplificam aceasta neincredere, nu stiu daca in felul acesta vom rezolva mai usor problemele", a mai spus premierul.

Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca persoanele din sistemul de sanatate sa aduca in spatiul public probleme reale, nu sa dezinformeze.

"Eu m-as astepta la oamenii din sistem, la medici, mai degraba sa vina cu mesaje care sa se bazeze pe realitate si pr fapte care sa creasca gradul de incredere si nu sa arunce petarde care nu au sustinere. Daca ele au sustinere, astept pe oricine sa vina si sa spuna public lucrurile respective pentru ca eu nu am nimic de ascuns", a mai afirmat Ciolos.

Patriciu Achimas Cadariu si-a dat demisia luni din functia de ministru al Sanatatii, in urma scandalului legat de dezinfectantii diluati din spitale.

Invitat luni seara la Antena 3, Cadariu s-a aratat nemultumit de abordarea unei sau unor persoane care fac parte din comisia formata pentru a rezolva problema dezinfectantilor diluati. Comisia respectiva a fost organizata weekendul trecut de catre premierul Dacian Ciolos, in absenta lui Cadariu, care se afla la Cluj.

Referindu-se la componenta echipei formate de Ciolos, fostul ministru a spus ca "oamenii sunt de doua feluri: unii care darama tot si nu au solutii si unii care se uita la realitatile in care traim. Cat timp sunt acolo persoane cu care nu rezonez...".

Patriciu Achimas Cadariu a aratat ca el isi dorea ca investigatia sa aiba la baza date stiintifice si sa respecte legalitatea, adica, in cazul unui proces, rezultatele anchetei sa stea in picioare, sa fi fost obtinute cu respectarea temeinica a normelor.

Ori asta nu s-ar fi putut intampla daca laboratoarele in care se fac analize ale dezinfectantilor nu sunt autorizate. Insa persoane din comisia formata de Ciolos ar fi avut un alt punct de vedere, cu atat mai mult cu cat investigatia solida propusa de Cadariu necesita si resurse financiare foarte mari.

Interimarul va fi asigurat de premierul Dacian Ciolos, astfel ca nu va fi facuta o propunere pentru acest portofoliu in perioada imediat urmatoare. Presedintele Klaus Iohannis a semnat atat decretul prin care demisia lui Cadariu intra in vigoare, cat si cel prin care Ciolos preia interimatul la Sanatate.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Patriciu Achimas Cadariu demisie Ciolos acuzatii, #Ciolos ministri guvern grupuri interese , #guvern