Ciolos, despre Legile Justitiei: Tot ceea ce a fost modificat de un an si ceva trebuie abrogat

Marti, 23 Octombrie 2018, ora 08:42
4112 citiri
Ciolos, despre Legile Justitiei: Tot ceea ce a fost modificat de un an si ceva trebuie abrogat

Toate modificarile aduse in ultimii aproape doi ani legislatiei din domeniul Justitiei trebuie abrogate, considera fostul premier Dacian Ciolos, presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna, care apreciaza ca este bine ca presedintele Klaus Iohannis a chemat partidele la consultari pe tema Legilor Justitiei dupa opinia emisa de Comisia de la Venetia.

Vezi si Opozitia se duce la consultarile cu Iohannis. Ce au decis PSD si ALDE

"Avem de aproape doi ani de zile incercari de modificari fortate sau prin ordonanta de urgenta sau pui in Parlament fara dezbateri lucruri care nu asaza Justitia mai bine, ci o destabilizeaza. Si asta n-o spun eu, o spun profesionistii din Justitia din Romania care n-au fost consultati (...), mai mult, o spune institutia cu cea mai mare credibilitate in capacitatea obiectiva de a aprecia niste modificari in Justitia unui stat, o spune Comisia de la Venetia. (...)

In momentul asta nici nu prea mai ai ce sa discuti legat de intentia sau de credibilitatea celor care vor sa modifice o legislatie la nivel national. Si atunci, tot ceea ce a fost modificat de un an si ceva trebuie abrogat (...), pur si simplu, tehnic, proiectele legislative respective - abrogate in Parlament si inceput o discutie pe fond legat de ce merge si ce nu merge si ce trebuie corectat, dar cu oameni onesti, in primul rand", a afirmat Dacian Ciolos luni seara, la TVR.

Intrebat daca in Romania Justitia functioneaza perfect, Ciolos a raspuns ca "nu functioneaza niciunde perfect Justitia, ajustarile pot fi facute, dar ajustarile nu sunt facute de oameni care sunt certati cu legea si care ajung la putere".

Dacian Ciolos a punctat ca este bine ca presedintele cheama partidele la consultari dupa opinia Comisiei de la Venetia.

"E foarte bine ca presedintele convoaca aceasta discutie acum, dupa ce institutia cu cea mai mare credibilitate din Europa in a analiza functionarea unui sistem de justitie isi spune parerea. Pana acum au fost tot felul de discutii ca spune Opozitia, ca spune lumea in strada, ca spun ONG-urile, ca spune Comisia Europeana.

Ei, uite, acum o mai spune si o institutie abilitata pentru treaba asta, care e recunoscuta pentru asta si o spune cu subiect si predicat si o spune cu o analiza. Acum nu mai poate sa spuna cineva ca are o parte a societatii romanesti ceva cu majoritatea PSD - ALDE, care nu e lasata sa guverneze.

Acum se punctul pe i si se ajunge la concluzia ca Romania a pierdut aproape doi ani de guvernare cu o majoritate politica ce a fost interesata sa scape liderii de probleme in justitie (...); atunci e firesc ca presedintele sa convoace", a mai spus Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultari miercuri, de la ora 15:00, pe tema legislatiei din domeniul justitiei, a informat Administratia Prezidentiala.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...