Ciolos, din nou la raport in Parlament - vorbeste despre reforma administratiei publice

Luni, 11 Aprilie 2016, ora 08:05
1797 citiri
Ciolos, din nou la raport in Parlament - vorbeste despre reforma administratiei publice

Premierul Dacian Ciolos va fi prezent, luni, la ora 16:00, in plenul Camerei Deputatilor la "Ora prim-ministrului", avand ca tema propusa pentru dezbatere "Reforma administratiei publice".

Este pentru a treia oara de cand Dacian Ciolos a devenit premier cand acesta participa la "Ora prim-ministrului".

Secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a declarat ca premierul trebuia sa fie prezent in plen la 4 aprilie, dar a solicitat sa vina pe 11 aprilie 2016.

La 5 aprilie 2016, premierul a anuntat ca va merge in Parlament pentru a lansa o dezbatere privind reforma in administratie, reforma care sa includa si un concurs national de recrutare pentru accesul la functiile publice.

"Cert este ca vrem sa abordam partea de reforma a statutului functionarului public, sa clarificam aspecte legate de statutul functionarului public si la nivel central, si la nivel local. Obiectivul nostru ar fi sa mergem spre competenta, transparenta si profesionalism atat in procesul de recrutare a functionarilor publici, cat si in procesul de evolutie a carierei lor. Sa recastigam increderea in faptul ca functionarul public lucreaza in interesul cetateanului, in primul rand, si ca nu trebuie sa depinda pe ascuns de politic", a declarat Dacian Ciolos.

Premierul a participat pentru prima data la "Ora prim-ministrului", la Camera Deputatilor, la 8 februarie 2016, la dezbaterea cu tema "Legislatia electorala romaneasca trebuie sa asigure o mai buna reprezentativitate a cetatenilor".

Dacian Ciolos, la raport in Parlament: Partidele sa nu culpabilizeze Guvernul

Dezbaterea a avut loc ca urmare solicitarii semnate de liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, in baza articolului 206 din Regulamentul Camerei Deputatilor.

La 14 martie 2016, Dacian Ciolos a participat pentru a doua oara la "Ora prim-ministrului", la Camera Deputatilor, la o dezbatere cu tema "Criteriile in desemnarea noilor prefecti", la solicitarea grupului parlamentar al ALDE.

Ciolos, din nou la raport in Parlament - Cum a explicat noile numiri de prefecti

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, o data pe luna, de regula in prima zi de luni a fiecarei luni calendaristice, are loc "Ora prim-ministrului", care cuprinde dezbateri politice cu participarea primului-ministru, pe probleme de interes major pentru viata politica, economica si sociala.

Dezbaterile politice din cadrul "Orei prim-ministrului" se pot organiza atat la solicitarea grupurilor parlamentare, cat si la solicitarea premierului.

Citeste si:
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Florin Cîțu, despre restricțiile decise la Cotroceni. ”Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite”
Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru asigura cadrul juridic, după ce soluţiile concrete vor fi stabilite cu specialiştii, a anunțat șeful executivului, Florin Cîțu, în urma...
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
O hotărâre a Parlamentului privind starea de alertă, declarată neconstituţională de CCR
Curtea Constituţională a admis miercuri, 20 octombrie, cu unanimitate de voturi, o sesizare formulată de 50 de parlamentari - deputaţi neafiliaţi şi membri AUR şi PSD, privind...
Sursa: AGERPRES
Comentarii
niculaeda
rank 5
"Ciolos, din nou la raport in Parlament - vorbeste despre reforma
un cetatean european
rank 5