Ciolos pune un civil la Ministerul de Interne

Marti, 06 Septembrie 2016, ora 10:33
16196 citiri
Ciolos pune un civil la Ministerul de Interne

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti, numele noului ministru de Interne: Dragos Tudorache.

Tudorache era, pana acum, seful Cancelariei premierului. Ciolos a explicat ca nu a avut multe optiuni, pentru ca nu e usor sa gasesti pe cineva dispus sa preia doar pentru 4 luni conducerea unui minister atat de important precum MAI, si in ajun de alegeri.

Cat despre comentariile ca "Ciolos isi pune omul la MAI pentru a influenta alegerile", premierul a spus ca nu este cazul si i-a cerut lui Tudorache transparenta maxima.

Propunerea va fi inaintata presedintelui Klaus Iohannis, iar dupa ce seful statului va semna decretul Tudorache va fi investit in noua functie. In locul sau, la conducerea Cancelariei va fi numit Paul Gheorghiu.

Anuntul lui Ciolos vine dupa demisia de saptamana trecuta a lui Petre Toba, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale in dosarul DIPI.

Vezi ce avere are Dragos Tudorache

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, anuntul premierului Dacian Ciolos:

- Am analizat situatia de la MAI, demisia dl Toba, caruia vreau sa-i multumesc, este un bun profesionist, a gestionat bine alegerile locale. Sper sa isi clarifice cat mai repede situatia la DNA, cat si suspiciunile de plagiat.

- Am analizat intr-o prima faza si un interimat. Am hotarat sa nu merg cu un interimat, nu ar face decat sa prelungeasca o stare de incertitudine.

- O sa merg cu o propunere definitiva. Am hotarat sa merg cu un civil. Trebuie sa fiu sincer si sa va spun ca nu am avut prea mult de ales, ca e greu sa convingi pe cineva din afara sa vina 4 luni la un minister greu, cu activitate importanta.

- Il propun pe Dragos Tudorache.

- Cred ca este in masura sa faca fata provocarilor de la minister.

- Am vazut ca s-a vehiculat ca Ciolos vrea sa isi puna omul acolo ca sa influenteze alegerile.

- I-am cerut domnului Tudorache sa discute cu partidele in perioada urmatoare si sa se gandeasca la solutii pentru o transparenta cat mai mare.

- Cred ca va fi in masura sa faca fata la provocarea de acolo. In niciun caz nu va candida la alegeri, va ramane pana la sfarsitul mandatului, dupa care mi-a spus ca o sa-si vada de treaba.

- Am spus de la inceputul mandatului ca obiectivul acestui guvern este sa organizeze alegerile cat mai bine.

- Sef al cancelariei va fi Paul Gheorghiu, actualmente director de cabinet al primului ministru.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...