Ciolos: Avem o tara condusa de impostori. E o rusine nationala sa ti se ceara sa nu mai minti in plenul Parlamentului European

Miercuri, 03 Octombrie 2018, ora 18:37
9312 citiri
Ciolos: Avem o tara condusa de impostori. E o rusine nationala sa ti se ceara sa nu mai minti in plenul Parlamentului European

Romania a ajuns sa aiba un guvern nedemn si ilegitim, care ne face de ras "atat la Bucuresti, cat si in organismele europene din care Romania face parte", a declarat Dacian Ciolos, presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna (RO+), dupa dezbaterea de astazi din Parlamentul European.

"Simplul fapt de a castiga alegerile nu da dreptul nimanui sa isi ignore si sa isi minta propriul popor. Guvernul PSD-ALDE a reusit si performanta rusinoasa de a deveni un guvern ilegitim in momentul in care ignora din motive personale interesul statului roman si al cetatenilor Romaniei", se mai arata intr-un comunicat remis presei de RO+.

In plus, Dacian Ciolos o acuza pe Viorica Dancila ca atunci cand vorbeste despre poporul roman, "se refera strict la acolitii domnului Dragnea".

"Pe ei ii reprezinta, pentru ei lucreaza, pentru ei minte. Din aceasta perspectiva, o inteleg pe doamna Dancila cand crede ca Jandarmeria are dreptul sa bata cetatenii nevinovati, o inteleg si cand minte fara pic de rusine ca apara statul de drept, dar nu ii gasesc niciun fel de scuze care sa ii justifice comportamentul nedemn de un prim-ministru al Romaniei.

O demisie de urgenta ar fi un minim act de bun-simt, daca partidul din care face parte ar mai fi capabil sa inteleaga ce inseamna demnitatea de a fi roman. Avem o tara condusa de impostori care isi instaleaza in cele mai inalte functii marionete politice dispuse sa se compromita si sa ne umileasca pe toti. Este o rusine nationala sa ti se ceara sa nu mai minti in plenul Parlamentului European si sa ti se recomande sa iti asculti propriul popor inainte de a incerca sa ascunzi adevarul care nu mai poate fi ascuns", a mai declarat Dacian Ciolos, presedintele fondator al Miscarii Romania Impreuna (RO+).

In plus, fostul premier ii aminteste Vioricai Dancila ca "functia pe care o ocupa are in fisa postului datoria de a da socoteala ori de cate ori i se cere".

"Doamna Dancila trebuie sa dea socoteala atat Parlamentului Romaniei, cat si celui European, in virtutea mandatului de premier si ca urmare a normelor democratiei si tratatelor europene in care Romania este parte.

'A da socoteala' este o rusine doar pentru cei incompetenti si rau intentionati. Stim cu totii ca Viorica Dancila incearca sa ascunda ilegalitatile care au loc in Romania si ca incercarile sale de a minti fac parte din planul PSD de a destructura democratia. Ii recomandam la modul cel mai serios sa incerce sa dea socoteala in fata institutiilor care sunt abilitate sa ii ceara acest lucru. Si, pentru ca PSD nu va putea abroga toate legile din lume, doamna Dancila va da socoteala pentru faptele domniei sale inclusiv la Parchet", se arata convins liderul Miscarii Romania Impreuna.

C.B.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...