Ciolos, apel catre Iohannis si romani dupa modificarea Codurilor Penale (Video)

Miercuri, 24 Aprilie 2019, ora 21:39
8301 citiri
Ciolos, apel catre Iohannis si romani dupa modificarea Codurilor Penale (Video)
Foto: captura video

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, considera ca majoritatea parlamentara, care a votat miercuri in Camera Deputatilor pentru modificarea Codului Penal, s-a subordonat intereselor lui Liviu Dragnea de "a scapa" de Justitie si s-a "delegitimat complet" fata de mandatul primit de la alegatori.

"Am aflat de decizia Parlamentului de a modifica Codul Penal, de la Tulcea. Constat inca o data ca, din pacate, aceasta majoritate parlamentara s-a subordonat intereselor unui om care vrea sa scape de Justitie si a fost de acord sa se delegitimeze complet vizavi de mandatul pe care l-a primit de la alegatori.

Cu atat mai mult voi explica oamenilor cu care ma intalnesc despre ceea ce s-a intamplat astazi in Parlament, de nocivitatea acestei decizii, cand Parlamentul se ascunde in spatele unor decizii si recomandari ale Curtii Constitutionale pentru a modifica Codul Penal, nu in interesul romanilor, nu pentru a-i apara pe romani de hoti si de infractori, ci dimpotriva. Modifica Codul Penal pentru a-i da posibilitatea unui om, un lider de partid, liderul PSD, Liviu Dragnea, sa scape de Justitie. Asta e interpretarea votului de azi, din pacate, a majoritatii parlamentare care in felul acesta s-a delegitimat in fata cetatenilor", a afirmat Ciolos intr-o declaratie video postata pe Facebook.

El a facut un apel catre cetateni sa participe la scrutinul din 26 mai pentru a da "un semnal clar vizavi de ceea ce asteapta din partea Parlamentului si din partea celor care-i reprezinta in ceea ce priveste protejarea Justitiei si continuarea luptei impotriva coruptiei".

"Dragi cetateni ai Romaniei, este momentul mai mult ca oricand sa aratam prin vot ca nu suntem de acord sa dam Romania pe mana unor oameni care vor doar sa scape de Justitie si sunt gata sa subordoneze interesele Romaniei, sunt gata sa foloseasca un instrument legitim, care este Parlamentul, pentru a scapa de Justitie", a adaugat Ciolos.

Presedintele PLUS i-a solicitat sefului statului, Klaus Iohannis, ca la referendumul din 26 mai, prin intrebarea formulata, "sa ceara din partea romanilor un mandat clar pe care sa-l transmita Parlamentului in ceea ce priveste legiferarea pe Justitie si legiferarea pe lupta impotriva coruptiei".

"Folosesc acest prilej pentru a solicita presedintelui Klaus Iohannis sa foloseasca referendumul pentru Justitie si intrebarea pe care o vor formula in asa fel incat sa ceara din partea romanilor un mandat clar pe care sa-l transmita Parlamentului in ceea ce priveste legiferarea pe Justitie si legiferarea pe lupta impotriva coruptiei. Pentru ca ceea ce se intampla acum, dincolo de faptul ca va scapa un om de justitie, risca sa ne coste foarte scump pe noi ca popor, risca sa ne afecteze dezvoltarea Romaniei.

Pentru ca nu putem concepe o dezvoltare economica, cresterea prosperitatii, nu putem concepe investitii in Romania atat timp cat noi dam semnale ca sustinem coruptii si le dam posibilitatea sa scape de Justitie atunci cand au o majoritate parlamentara si pot sa modifice orice lege vor", a mai spus Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#Ciolos reactie modificare Coduri Penale , #PLUS
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza Cucucorapshan
Cucucorapshan
rank 4
Mr MoarteaPasiunii vine iar cu petarda Sorosistilor "Dragnea vrea sa