Ciolos crede ca referendumul e util si explica de ce nu a fost coabitare cu Dragnea, cand a fost la guvernare

Luni, 01 Aprilie 2019, ora 23:41
3697 citiri
Ciolos crede ca referendumul e util si explica de ce nu a fost coabitare cu Dragnea, cand a fost la guvernare
Foto: Facebook Dacian Ciolos

Presedintele PLUS Dacian Ciolos a declarat, luni, ca este utila organizarea referendumului pe justitie odata cu alegerile europarlamentare, pe 26 mai, precizand ca partidul sau are o echipa de lucru care lucreaza la intrebarea pentru consultarea populara.

"Este utila organizarea referendumului si e un bun moment sa se intample odata cu alegerile europarlamentare. Noi il asteptam de doi ani de zile acest referendum. E o ocazie foarte buna ca romanii sa spuna, asa cum spun si partenerii nostri europeni ca nu vrem o tara corupta, condusa de oameni corupti, ci o justitie libera. De asta e oportun sa fie in aceeasi si cu alegerile, pentru ca statul de drept si libertatea sunt valori europene", a afirmat Dacian Ciolos, luni seara la Realitatea TV.

"Domnul Dragnea a declarat ca nu vor modifica aceasta lege. Sigur nu poti sa mai dai mare lucru pe ceea ce spune Dragnea. Intrebarea la referendum ar trebui sa permita romanilor sa spuna ca nu mai vor hoti si condamnati la conducerea statului. Eu cred ca putem gasi solutii. Avem si noi un grup care lucreaza la aceasta, dar presupun ca si presedintele are echipa care lucreaza la acest lucru. Eu cred ca pot fi gasite formule pentru ca romanii sa raspunda la acest lucru", a completat Ciolos.

Fostul premier a mai spus ca liderul PSD Liviu Dragnea are o urgenta sa scape de justitie, fapt pentru care a luat ostatic Guvernul, care legifereaza prin ordonante de urgenta.

"Exista o urgenta pentru domnul Dragnea sa scape de justitie. Asta e urgenta pe care o vedem de doi ani incoace si explica faptul ca o majoritate parlamentara nu legifereaza prin Parlament, ci prin decizia Guvernului. Dau OUG pe banda rulanta pentru ca e mult mai confortabil sa pui cutitul la gat ministrilor si sa guvernezi asa. Dl Dragnea a luat ostatice institutiile statului, acum Guvernul".

Joia trecuta, presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca va convoca un referendum pe probleme din justitie in data de 26 mai, odata cu alegerile europarlamentare. De asemenea, seful statului a anuntat luni ca va adresa Parlamentului o noua consultare care largeste aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient si mai puternic".

Presedintele Romaniei inca nu a prezentat intrebarea pe care o va pune la referendum.

Nu a fost deloc coabitare cu Dragnea in timpul guvernarii tehnocrate

Dacian Ciolos a mai spus ca in perioada guvernarii tehnocrate nu a existat deloc o coabitare cu Liviu Dragnea, Cabinetul sau fiind validat in Parlament. Fostul premier a precizat ca liderului PSD i-a convenit sa stea in Opozitie "sa isi linga ranile".

"Cum nu ne-a deranjat cand a aruncat in aer bugetul Romaniei, cu toate pensiile speciale puse acolo? Nu putem spune ca nu ne-au deranjat. Toate petardele pe care le-au aruncat atunci. Toata presiunea mediatica pe care au facut-o si cu campania vanduti strainilor si lui Soros, asta nu a fost deloc coabitare. Dar lui Dragnea i-a convenit sa stea in Opozitie sa isi linga ranile. Probabil ca ar fi fost bine sa fie fortate in 2015 alegeri anticipate. Nu a fost deloc coabitare. Noi am fost un Guvern care a fost validat de Parlament, de votul unei majoritati parlamentare, pentru un an de zile, intr-un an electoral. Asta am si facut. Am guvernat ca sa lasam Romania cu o crestere economica consistenta", a afirmat Dacian Ciolos, intrebat care a fost cheia comunicarii cu Liviu Dragnea, de nu a fost deranjat Guvernul tehnocrat de catre liderul PSD.

"Acum cerem votul romanilor pentru un program politic, pentru o alternativa politica pentru constructia Romaniei. Programul nostru politic va fi pentru o perioada de 8-10 ani, in varianta acestei aliante, daca romanii ne vor oferi aceasta sustinere", a completat Ciolos.

Dacian Ciolos a fost premier in perioada 17 noiembrie 2015 - 4 ianuarie 2017.

Acesta deschide lista candidatilor la alegerile europarlamentare pentru alianta USR-PLUS. Lista comuna a aliantei USR-PLUS are un total de 43 de candidati.

Configuratia celor inscrisi in competitia pentru un mandat in Parlamentul European este urmatoarea: 1. Dacian Ciolos, presedintele PLUS, 2. Cristian Ghinea (USR), 3. Dragos Pislaru (PLUS), 4. Clotilde Armand (USR), 5. Dragos Tudorache (PLUS) . 6. Nicolae Stefanuta (USR), 7. Vlad Botos (USR), 8. Ramona Strugariu (PLUS), 9. Vlad Gheorghe (USR), 10. Alin Mituta (PLUS), 11. Anamaria Naomi Reniut (PLUS), 12. Valeriu Nicolae (PLUS), 13. Oana Toiu (PLUS), 14. Radu Ghelmez (USR), 15. Liviu Iolu (PLUS) .

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ciolos referendum, #Ciolos coabitare Dragnea , #PLUS