Ciolos: Daca va fi nevoie de mine in tara, sunt gata sa imi pun la dispozitie cunostintele si competentele

Sambata, 22 Iunie 2019, ora 08:21
3679 citiri
Ciolos: Daca va fi nevoie de mine in tara, sunt gata sa imi pun la dispozitie cunostintele si competentele
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, spune ca, daca va fi nevoie de el in tara, este gata sa isi puna la dispozitie cunostintele, competentele pentru a moderniza Romania.

Totodata, Ciolos a spus, la Digi24, ca presedintele Klaus Iohannis are o imagine de om echilibrat la nivelul Uniunii Europene, astfel ca nu e exclus sa se discute despre venirea acestuia in functia de presedinte al Consiliului European.

"Dupa experienta din 2016 cu un guvern independent, pentru mine e foarte clar ca pentru a putea guverna trebuie sa ai o majoritate stabila in Parlament. Singura modalitate pe care noi o vedem la USR-PLUS pentru a obtine o majoritate stabila este prin alegeri, prin legitimitatea votului. De aceea spunem ca ne dorim alegeri cat mai repede posibil si ne asumam guvernarea a doua zi dupa aceste alegeri daca avem majoritatea in Parlament", a precizat Ciolos.

"Raman cu acest obiectiv si, daca va fi nevoie de mine in tara, da, sunt gata sa imi pun la dispozitie cunostintele, competentele pentru a moderniza Romania", a mai precizat Dacian Ciolos.

El a spus ca este posibil un tandem presedinte-premier cu Dan Barna si el.

Ciolos a precizat din nou ca militeaza pentru intarirea atributiilor presedintelui.

"Am spus ca e nevoie de un presedinte care sa aiba parghiile in primul rand ca sa poata sa asigure un echilibru intre Guvern si Parlament, care sa poata sa apere interesele Romaniei si ale cetatenilor romani in mod egal cu Parlament, un presedinte care sa aiba parghiile ca institutiile statului isi joaca rolul echilibrat, inclusiv justitia. Parghii pe care presedintele le are doar partial acum si au fost asteptari uneori mai mari fata de Klaus Iohannis fata de parghiile pe care le avea", a spus el.

Ciolos a mentionat insa ca nu crede ca e cazul sa mergem spre republica prezidentiala, pentru ca noi inca nu ne-am vindecat niste rani pe care le-am avut cu dictatori in Romania.

El a precizat ca in mod sigur USR-PLUS va avea candidat la Presedintie.

"Intr-o democratie cum sa nu vii cu un candidat cand esti printre primele trei forte politice ale tarii? In momentul de fata in Romania e un lucru pe care nu l-am mai intalnit de multa vreme, si anume sa avem nu doua, ci trei forte politice aproape egale. Daca PNL are un candidat la Presedintie, daca PSD va avea candidat, de ce USR-PLUS sa nu aiba un candidat la Presedintie?

Un candidat la Presedintie inseamna sa spui romanilor ca stii sa duci Romania in directia in care ai spus ca vrei sa o duci. E firesc. Daca noi nu am avea candidat, ce ar insemna asta? Ca noi iesim din jocul politic, ca le spunem celor care ne-au votat: Fratilor, noi ne uitam la candidatii unui partid sau altul. Sustinerea lui Iohannis ar insemna ca le spunem alegatorilor nostri: Mergeti si uitati-va un pic la PNL, poate ii votati pe ei", a explicat liderul PLUS.

In ceea ce priveste informatiile care vorbesc despre varianta ca presedintele Klaus Iohannis sa preia functia de presedinte al Consiliului European, Dacian Ciolos a declarat: "Eu stiu ca dl presedinte Iohannis are o imagine de om echilibrat si de om moderat, si de om al intelegerilor si al dialogului. Am discutat cu mai multi lideri europeni. Din acest punct de vedere, privind profilul personal al dlui presedinte Iohannis, privind contextul, nu e deloc exclus. Dar nu stiu daca dl presedinte isi doreste".

"Nu pot sa-i dau sfaturi, pentru ca eu stiu ce inseamna sa faci o alegere personala cand ai o astfel de responsabilitate in fruntea Romaniei. E un moment politic important in Romania si indiferent ce alegere va face dl presedinte, pentru noi, fortele de opozitie actuale din Romania, fortele pro-europene, e important sa putem lucra impreuna si sa putem obtine majoritatea parlamentara anul viitor pentru a putea guverna", a mai spus Ciolos.

SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
SUA, mesaj puternic de apreciere și susținere pentru România, la 20 de ani de la aderarea la NATO FOTO
România a jucat un rol crucial în promovarea securităţii şi cooperării în cadrul NATO, contribuind la operaţiunile de menţinere a păcii şi sporind interoperabilitatea între statele...
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
#Dacian Ciolos Renew Europe, #Dacian Ciolos presedintie , #PLUS