Ciolos critica intentia lui Dancila de a face un referendum ca sa creasca pedepsele pentru crima, viol si pedofilie

Sambata, 27 Iulie 2019, ora 14:50
8141 citiri
Ciolos critica intentia lui Dancila de a face un referendum ca sa creasca pedepsele pentru crima, viol si pedofilie
Foto: Arhiva Ziare.com

Dacian Ciolos, presedintele PLUS, a criticat, sambata, propunerea premierului Viorica Dancila de a convoca un referendum pentru inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie.

"Doamna Dancila a uitat ca se afla la guvernare.

Ar fi trebuit sa stie de la colegii de partid si de guvern ca nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie. Este nevoie de intarirea legislatiei, de profesionalizarea institutiilor, de competenta, de simplificarea procedurilor, de institutii capabile sa isi protejeze cetatenii - adica de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni incoace.

Asa cum au masacrat legislatia penala in favoarea infractorilor, doamna Dancila si colegii dumneaei ar putea foarte simplu sa o si repare. Lansarea ideii unui referendum arata ca, de fapt, nu are de gand sa faca acest lucru", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Reactia presedintelui PLUS vine dupa ce, sambata, intr-o eclaratie de presa, Viorica Dancila si-a exprimat dorinta organizarii unui referendum privind inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie, in contextul tragediei din Caracal.

"Analizez posibilitatea convocarii unui referendum pentru consultarea romanilor pentru inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie", a transmis premierul, in cadrul declaratiei de presa.

Potrivit legii, doar presedintele Romaniei, dupa consultarea Parlamentului, poate cere poporului sa isi exprime vointa prin referendum cu privire la probleme de interes national. Problemele care se supun referendumului si data desfasurarii acestuia se stabilesc de catre acesta, prin decret. Pe de alta parte, se poate organiza referendum de interes local, la nivelul localitatilor sau al judetelor.

Reamintim ca Alexandra, in varsta de 15 ani, a fost data disparuta miercuri, iar, joi, fata a sunat la ora 11.00 de trei ori la Serviciul de Urgenta 112, anuntand ca este sechestrata. Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicatii Speciale nu a reusit o locatie exacta, ci o arie de cautare, politistii avand nevoie de 19 ore pentru a intra in imobilul principalului suspect.

O alta fata, care se pare ca a disparut in urma cu mai bine de trei luni, si care era din judetul Dolj, pare sa fie o alta victima a principalului suspect, Gheorghe Dinca, in varsta de 66 de ani, care a fost retinut, sambata, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul savarsirii in concurs, a infractiunilor de trafic de minori si viol.

Citeste si: Nepotii, pilele si mediocrii. Nu sistemul, ci oamenii au ucis-o pe Alexandra si nimeni nu e la adapost

T.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ciolos referendum inasprire pedepse crima, #referendum inasprire pedepse crima , #PLUS