Ciolos va candida si la europarlamentare, si la alegerile parlamentare din 2020

Duminica, 17 Martie 2019, ora 16:33
3341 citiri
Ciolos va candida si la europarlamentare, si la alegerile parlamentare din 2020
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos, cel care deschide lista Aliantei USR - PLUS pentru alegerile europarlamentare din luna mai, a declarat, duminica, la Constanta, ca, indiferent ce se va intampla pana in anul 2020, el va candida si pentru Parlamentul Romaniei, pentru ca, spune el, proiectul sau este in Romania.

"Daca va fi nevoie si atat cat va fi nevoie voi merge si in Parlamentul European si voi fi disponibil si pentru Parlamentul Romaniei. De un lucru pot sa va asigur ca, indiferent ce se va intampla pana in 2020, voi fi si candidat pentru Parlamentul Romaniei. Pentru ca proiectul meu este in Romania, chiar daca acum candidez pentru Parlamentul European nu o fac pentru a pleca la Bruxelles, nu am nevoie.

Am stat la Bruxelles cinci ani de zile, daca voiam puteam sa raman acolo si aveam multe lucruri de facut pentru Europa, inclusiv cu impact pozitiv pentru Romania, dar am ales sa vin sa ma implic aici in Romania. Si aceasta candidatura, acum, la Parlamentul European, este tot pentru proiectul la care vreau sa contribui in Romania, in mod foarte clar", a spus Ciolos, intr-o conferinta de presa.

Acesta a dat asigurari ca se afla in relatii bune cu presedintele Klaus Iohannis. "In relatii bune, am mai spus lucrul acesta, nu exista motiv sa nu fim in relatii bune", a aratat el.

Referitor la alegerile prezidentiale, la intrebarea daca va fi contracandidat al actualului sef al statului, Dacian Ciolos a raspuns ca el personal nu poate lua o decizie in acest sens.

"Eu personal nu pot sa iau o decizie pentru ca noi vom lua o decizie despre cum vom aborda campania pentru prezidentiale, dupa ce trec alegerile europarlamentare. Si va asigur ca Alianta 2020 USR - PLUS in aceasta directie va actiona, pentru a sustine un proiect pentru Romania. (...)

Modul in care vom face lucrul acesta il vom decide impreuna, dupa ce vor trece alegerile europarlamentare. Si asta nu are nimic de-a face nici cu relatia buna sau nu cu domnul presedinte Iohannis sau cu PNL-ul sau cu alte partide. Are de-a face cu o strategie pe care o vom decide in aceasta alianta. Primii nostri parteneri sunt romanii, pe care ii asteptam sa isi asume o responsabilitate pentru Romania si sa dovedeasca lucrul acesta participand la vot - asta e obiectivul zero al nostru pana la alegerile europarlamentare", a mentionat Dacian Ciolos.

Eveniment Quarterly Report

Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Sorin Grindeanu a trimis corpul de control să verifice contractul pentru modernizarea Gării de Nord: ”Este o rușine națională”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, 2 octombrie, că modul în care arată Gara de Nord din Capitală este ”o rușine națională”. El a precizat că le-a cerut...
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Cine este Dragoș Benea, urmașul lui Buzatu de la PSD Vaslui. Europarlamentar cu activitate modestă dar cu avere uriașă
Europarlamentarul și președintele PSD Bacău Dragoș Benea a fost numit noul coordonator al organizației județene a PSD Vaslui după ce fostul lider al filialei, Dumitru Buzatu, a fost arestat...
#Ciolos alegeri parlamentare, #Ciolos alegeri Parlamentul Romaniei , #PLUS