Ciolos: Maine intram la guvernare, daca e cazul. Vi se pare ca e cazul cu Parlamentul actual?

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 20:17
6093 citiri
Ciolos: Maine intram la guvernare, daca e cazul. Vi se pare ca e cazul cu Parlamentul actual?

Alianta USR PLUS este pregatita sa intre "maine" la guvernare, daca e cazul, a declarat duminica, la Iasi, presedintele PLUS, Dacian Ciolos.

Ciolos, care a participat la o intalnire in cadrul careia Dan Barna, candidatul USR PLUS, si-a prezentat proiectul pentru Presedintie, a sustinut ca, in prezent, in Romania nu exista proiecte politice, iar tara nu are nevoie de intelegeri pe termen scurt.

"Acum, nu vad un proiect politic. Noi cu asta venim, Alianta USR PLUS, cu un proiect politic. De asta are nevoie Romania acum, nu de carpeli si de intelegeri pe termen scurt. Evident, tara trebuie guvernata. Si nu ne e teama sa ne asumam lucrul asta. Eu am spus-o de mai multe ori - maine intram la guvernare, daca e cazul, daca avem conditiile sa ne punem in aplicare obiectivele pe care le avem.

Da, daca am avea sustinere pentru obiectivele noastre politice, eu unul mi-as asuma si aceasta responsabilitate de prim-ministru sau sa sustin un astfel de Guvern. Vi se pare ca e cazul cu Parlamentul actual? Vi se pare ca se discuta despre obiective si proiecte politice? Alianta USR PLUS a propus cateva proiecte si cateva obiective pe care o eventuala majoritate sa le sustina, ca sa putem sustine sa intram la guvernare", a spus liderul PLUS.

El a adaugat ca PLUS nu se afla in Parlament, dar sustine proiectele USR si a mentionat ca Romania are nevoie de coerenta.

"Noi ca sa putem functiona ca alianta, USR PLUS, trebuie sa mergem la alegeri sa obtinem voturi si atunci ne asumam lucrul asta exact cum o facem in Parlamentul European, unde actionam ca o alianta. (...) Deocamdata, colegii de la USR sunt in Parlament si au spus in ce conditii pot sa sustina, ce tip de Guvern, pentru ca de majoritate nu putem vorbi. Sunt lucruri care pot fi facute si acum.

Eu unul as astepta sa vad care este abordarea premierului, pentru ca sa spui ca vei constitui o majoritate ca sa guvernezi, e o iluzie. Cu cine? Cu partea din PSD care a votat pentru hacuirea Legilor Justitiei si impotriva statului de drept? Cu partea din PSD si din ALDE care a impartit bani ca sa isi mentina sustinerea la nivel local? Cu astia sa faci o majoritate si sa vii sa spui ca pui in aplicare vot in doua tururi? (...)

Nu o sa putem avea alegeri anticipate inainte de votul pentru presedinte, dar imediat dupa aceea putem si putem crea conditiile. Ca sa inchei, da, eu unul sunt gata sa imi asum guvernarea si acum, dar pe un program foarte clar pentru care vreau sa am certitudinea ca exista sustinere in Parlament. Daca nu este sustinere in Parlament, acel Parlament trebuie sa plece", a explicat Dacian Ciolos.

Citeste si:
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
România va avea o nouă conductă de transport de gaze naturale. Ce județe va tranzita
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri, 12 august, că a fost semnată autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile...
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Marcel Ciolacu, despre înlocuirea miniștrilor: ”Domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu este remaniat. La ce să oferim explicaţii?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ar exista intenţia unei remanieri guvernamentale, menţionând că evaluarea miniştrilor s-a încheiat luna trecută, fără a fi...