Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS

Autor: N.G.
Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 20:15
9475 citiri
Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS
Dacian Cioloș l-a învins pe Dan Barna la o diferență de 700 de voturi

USR PLUS a anunțat rezultatul alegerilor pentru funcția de președinte al partidului. Dacian Cioloș este noul președinte al formațiunii politice.

Cioloș a câștigat competiția cu Dan Barna cu un procent de 50,9% dintre voturile valabil exprimate. Dan Barna a obținut 49,1%. În număr de voturi, Cioloș a fost votat de 19.603 membri USR PLUS, iar Barna a primit 18.908 voturi. Diferența dintre cei doi a fost de doar 700 de voturi, potrivit primelor informații.

„Dacian Cioloș a câștigat alegerile, rezultatul a fost trimis către validare”, a declarat Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS.

„Mai întâi, condoleanțe familiiloe victimelor din Constanța. Le mulțumesc colegilor care au participat la vot - peste 45.000 de membri, adică 85%. Știu că e multă dezamăgire în echipa care m-a susținut. De luni, rămânem același partid solid, solidar și vertical”, a declarat Dan Barna care l-a salutat apoi pe Dacian Cioloș.

„Transmit condoleanțe celor care și-au pierdut apropiați în incendiu. Orice scuze și explicații, care trebuie să vină, oricum, îmi dau seama că nimeni nu poate justifica pierderea de vieți din neglijență sau indiferență.

Le mulțumesc colegilor care au votat în număr foarte mare. Am dovedit că putem avea maturitate să ducem la bun sfârșit un proces democratic. Participarea masivă la vot arată că cei care s-au înscris cred în acest proiect al fuziunii.

Rezultatul arată că nu există falii între foști usr-iști și foști plu-iști. Nu facem aceste diferențe între fostul USR și fostul PLUS”, a declarat apoi și Dacian Cioloș.

Un număr de 1.200 de delegaţi din întreaga ţară vor fi prezenţi sâmbătă, la Bucureşti, pentru Congresul USR PLUS, în cadrul căruia va fi stabilită componenţa noului Birou Naţional şi va fi validat noul preşedinte al formaţiunii.

Evenimentul se va desfăşura la Romexpo, dar având în vedere contextul pandemic, în sală se vor afla maximum 150 de persoane simultan. Delegaţii care îşi vor exprima opţiunea privind componenţa noului Birou Naţional au fost împărţiţi pe fluxuri orare, pentru a-şi exercita votul.

La congres este permisă doar prezenţa persoanelor vaccinate. Întregul eveniment va fi transmis live pe Facebook şi Youtube.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt așteptați la urne în India, la alegerile care încep astăzi și țin până la 1 iunie
Un miliard de alegători sunt aşteptaţi la urne între 19 aprilie şi 1 iunie pentru alegerile generale din India. Potrivit sondajelor, BJP, partidul naţionalist hindus, rămâne favorit. Dacă...
#Ciolos, #presedinte, #usr plus, #alegeri, #barna , #PLUS