Oana Bogdan demisioneaza din PLUS

Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 08:45
14699 citiri
Oana Bogdan demisioneaza din PLUS
Foto: Facebook/PLUS

Oana Bogdan, fost secretar de stat la Ministerul Culturii in mandatul Guvernului Ciolos si membru in Biroul National si Consiliul National al PLUS, devenita cunoscuta in urma unor declaratii controversate, si-a anuntat colegii ca va demisiona din PLUS.

Intr-o scrisoare transmisa colegilor sai, obtinuta de Ziare.com, Oana Bogdan le-a transmis ca vrea sa se dedice carierei de arhitect.

"Dupa trei ani de implicare in Romania, biroul meu de arhitectura de la Bruxelles are nevoie de mine 100%. In acesti trei ani, am fost rupta intre a urma credinta unui bine comun in Romania si nevoia de a-i proteja pe cei care mi-au fost alaturi in Belgia.

Astazi a venit timpul sa ma intorc la proiectele si oamenii care au platit pretul incercarii mele de a construi un bine comun in Romania", le-a transmis Oana Bogdan colegilor.

Ea a adaugat ca reintoarcerea la cariera sa ar impiedica-o sa isi faca treaba asa cum trebuie.

"Demisionez nu numai din BN, ci si din CN si din PLUS, pentru ca vreau sa fiu din nou libera sa scriu si sa vorbesc despre subiectele pe care eu le consider importante, dar care nu sunt inca delicate in Romania, fapt care ar putea sa afecteze partidul atat timp cat eu sunt asociata cu PLUS", le-a mai spus Oana Bogdan celor din PLUS.

Aceasta a precizat ca misiunea sa de a ajuta la construirea fundatiei partidului poate fi considerata incheiata.

"Avem un lider european si patru europarlamentari, avem principii, mii de membri si structuri in teritoriu, suntem organizati on-line si finalizam mult promisul eco-sistem digital PLUS etc.", a punctat ea.

"Ma doare faptul ca trebuie sa-mi iau la revedere acum, dar sper sa ne regasim in proiectul de reinnoire a Europei cat de curand. Si mai sper ca, daca tot nu am reusit sa va las fara proprietati, macar v-am lasat fara dubii in ceea ce ma priveste: a pleca cand inca te mai doare inseamna a nu renunta", a continuat Oana Bogdan.

Ea le-a mai spus colegilor ca nu va face publica demisia "in speranta ca plecarea mea va fi suficient de discreta incat sa nu afecteze in nici un fel partidul in timpul campaniei".

Oana Bogdan a starnit, in martie 2019, un val de reactii prin niste afirmatii - postate in decembrie pe Facebook si descoperite atunci - despre renuntarea la proprietatea privata si traiul in grupuri in loc de cupluri.

UPDATE Un comunicat oficial al formatiunii confirma plecarea Oanei Bogdan din PLUS.

"Oana Bogdan, membru in Biroul National PLUS, si-a dat demisia din partid.

Dupa cum chiar ea a explicat intr-o scrisoare adresata membrilor Consiliului National, demisia tine de nevoia de a fi mult mai prezenta la Bruxelles, unde Oana conduce un birou de arhitectura de succes. Ultimii trei ani, dedicati Romaniei, au tinut-o departe de conducerea firmei pe care a infiintat-o.

Faptul ca, astazi, Oana a ales sa se implice mai mult in proiecte care tin de arhitectura nu inseamna ca ea a abandonat sau a intors spatele PLUS. Dimpotriva. Oana si PLUS se vor regasi cat de curand in proiectul de reinnoire a Europei", arata comunicatul citat.

Eveniment Quarterly Report

Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
Bugetarii de lux care își păstrează sporurile de nababi. Pe lângă salarii, o parte primesc și pensii speciale
În ciuda promisiunilor coaliției de guvernare de a reduce cheltuielile bugetare, numeroase categorii de angajați la stat își păstrează sporurile nesimțite, în timp ce alții au excepție...
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Președintele AUR, despre acuzațiile de viol de la Școala de Vară a partidului: „Sunt nişte domni dintr-un sat, nu erau membri, nu au plătit cotizaţia”
Preşedintele AUR George Simion a comentat duminică, 1 octombrie, acuzaţiile de viol de la Şcoala de Vară AUR şi a precizat că dacă au greşit cei doi bărbaţi suspectaţi să fie...
#Oana Bogdan demisionat PLUS, #Oana Bogdan demisie PLUS , #PLUS