Ciolos, catre PNL: Nu sunt eu cel care trebuie sa reformeze PNL. Daca nu fac reforma, ea va fi facuta la vot

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 11:48
3773 citiri
Ciolos, catre PNL: Nu sunt eu cel care trebuie sa reformeze PNL. Daca nu fac reforma, ea va fi facuta la vot
Foto: Arhiva Ziare.com

Fondatorul Miscarii Romania Impreuna, Dacian Ciolos, a tinut sa faca unele clarificari in urma "micii furtuni iscata intr-un pahar cu apa" dupa referirile sale la adresa PNL, afirmand ca, daca liberalii nu vor face reforma de care este nevoie in propriul partid, ea va fi facuta la vot de electorat.

"As vrea sa clarific pe cat posibil mica furtuna iscata, zilele trecute, intr-un pahar cu apa, dupa referirile mele la prietenii din PNL.

Trebuie sa recunosc faptul ca anul 2020 imi provoaca unele temeri. Este evident ca PSD nu poate fi inlaturat altfel decat printr-o larga coalitie, dar in acelasi timp nu putem ignora lectiile primite de la ce au insemnat CDR si Alianta DA.

Multa speranta si multa bucurie s-au transformat in dezamagire si intr-un ajutor nesperat pentru PSD. Noi, societatea romaneasca, nu am fost in stare sa ne opunem cu succes modelului politic promovat de acest partid care a capturat toate straturile economice si sociale. Din aceasta perspectiva, ma ingrijoreaza 2020", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Suntem inca foarte departe de solutia de care avem nevoie

El mai sustine ca, daca partidele de Opozitie vor face o alianta politica slaba sau fragila, prin care nu vor fi in stare sa schimbe fundamental societatea si sa ofere un model economic si social viabil, aceasta va inregistra un esec de prioritati.

"Din aceasta perspectiva as vrea sa fie citite gandurile mele despre PNL. E un moment de ingrijorare profunda, pentru ca imi dau seama ca suntem inca foarte departe de solutia de care avem nevoie.

Cu totii am gresit uneori sau nu ne-am ridicat mereu la asteptarile celor care ne sustin sau ne voteaza. Replicile pe care le-am primit, pe alocuri descalificante pentru cei care le-au dat, imi confirma ingrijorarea. Motiv pentru care nu doresc sa alimentez aceasta polemica.

Nu sunt eu cel care trebuie sa reformeze PNL. Nu am putut si nici nu era misiunea mea in 2016, asa cum nu este nici astazi. Este misiunea oamenilor cinstiti si onesti din PNL.

Sunt multi si ii asigur de toata pretuirea mea. Dar toti membrii partidelor din Romania trebuie sa stie ca, daca nu vor face reforma de care este nevoie in propriul partid, ea va fi facuta chiar de electorat, la vot. Si sunt convins ca au suficiente date ca sa inteleaga ce spun", a adaugat Ciolos.

Nu exclude o alianta cu liberalii

Fostul premier nu exclude o alianta cu liberalii.

"As vrea sa inchei prin a spune ca suntem deschisi unei colaborari cu PNL, asa cum suntem si cu USR. Ii asigur ca vor gasi mereu in noi un partener onest si ca avem speranta ca vom reusi sa punem bazele unei constuctii politice solide, care sa faca fata in alegeri, dar mai ales in perioada post-electorala.

Resping ideea ca am fi condamnati sa lucram impreuna. Democratia nu te condamna, democratia cere onestitate si capacitatea de a-ti recunoaste propriile greseli. Ii astept pe cei din PNL sa ni se alature in munca pentru o Romanie mai buna, pentru ca ne asteapta vremuri dificile", a conchis Dacian Ciolos.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, saptamana trecuta, la un post TV, ca Dacian Ciolos nu are cum sa lupte cu PSD, deoarece "a trait foarte bine in perioada PSD", precizand ca acesta a incalcat intelegerea cu PNL de a curata administratia publica de social-democrati, atunci cand a fost premier.

"Adevarul e ca nu prea are cu cine sa lupte in PSD pentru ca dumnealui a trait foarte bine in perioada PSD. Noi am avut o intelegere pe care domnul Ciolos nu a respectat-o. De exemplu sa curete administratia publica de PSD.

L-a avut acolo pe domnul Dancu. Secretarii de stat, prefectii, presedintii de agentii, aproape toti manageri de companii pusi de PSD au fost lasati in functie, in timp ce PSD era perceput ca fiind in Opozitie, dar de fapt era la putere. Din cauza acestei perceptii false induse, practic PSD si-a mentinut puterea, si nerealizarile Guvernului Ciolos au fost trecute in contul PNL", a afirmat Ludovic Orban, duminica seara, la postul B1 TV.

De asemenea, Orban a mai afirmat ca a fost mereu mirat de carierele politice ciudate, referindu-se la Dacian Ciolos, numit ministru al Agriculturii de Calin Popescu Tariceanu, nominalizat comisar european pentru agricultura de Traian Basescu, iar pentru al doilea mandat propus Victor Ponta.

Dacian Ciolos a scris recent pe Facebook ca PNL se afla in zona vechii clase politice, refuzand "cu obstinatie" sa se reformeze si sa se alature MRI, intr-un proiect de schimbare a societatii romanesti.

"PNL se regaseste in aceasta zona a clasei politice vechi si refuza cu obstinatie sa se reformeze si sa vina alaturi de noi intr-un proiect de reformare profunda a societatii romanesti. Un proiect cu accent pe bunastare. Ei asteapta sa cada PSD natural si ei sa le ia locul", a scris Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Ciolos atac PNL, #Ciolos PNL reforma vot , #PNL