Anuntul lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea care majoreaza salariile bugetarilor (Video)

Marti, 24 Noiembrie 2015, ora 20:40
11773 citiri
Anuntul lui Ciolos, dupa ce Iohannis a promulgat legea care majoreaza salariile bugetarilor (Video)
Foto: Guvernul Romaniei

Premierul Dacian Ciolos a declarat marti ca nu este surprins de decizia presedintelui Klaus Iohannis privind promulgarea legii de majorare cu 10% a salariilor bugetarilor, subiect discutat cu seful statului luni, si ca masura poate fi aplicata cu mentinerea tintei de deficit de 3%, fara alte taieri.

"Nu ma surprinde deloc, am avut o discutie cu dansul (Klaus Iohannis) ieri si legat de acest subiect si i-am spus ca in calculele pe care le-am facut am inclus si aceasta crestere de 10 la suta si dupa calculele noastre putem ramane in tinta de deficit de 3 la suta cu aceasta crestere", a declarat Ciolos referitor la decizia sefului statului de a promulga legea care prevede majorarea salariilor pentru personalul din sistemul sanitar cu 25% si a tuturor bugetarilor cu 10%.

Ciolos vrea buget pana pe 10 decembrie - ce a discutat cu ministrii chemati in weekend (Video)

Intrebat daca aplicarea acestei masuri prespune taierea unor fonduri de la alte capitole ale bugetului de stat, premierul a spus ca nu va fi necesar sa taie, dar guvernul va face eforturi pentru cresterea absorbtiei findurilor europene.

"N-o sa taiem, in schimb o sa mergem pe partea de investitii unde am rezervat fonduri si pentru investitii, atat la ministerul Dezvoltarii cat si ministerul Transporturilor, dar o sa facem un efort din absorbtia fondurilor europene ca sa avem si investitii asa cum ne-am propus", a precizat Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea de aprobare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 35/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, care prevede majorarea acestor salarii cu 10%.

Legea a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 11 noiembrie. Initial, OUG 35/2015 prevedea doar majorarea salariilor din sanatate cu 25%, insa un amendament PSD adus in comisiile de specialitate din Parlamant a prevazut ca vor creste si salariile tuturor bugetarilor cu 10%. Conditia pentru aplicarea acestei prevederi este ca acestia sa nu mai fi beneficiat in cursul anului 2015 de alte majorari.

Citește și:
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Marcel Ciolacu, pe aceeași pagină cu BOR pe tema Religiei la BAC: „Religia aduce cunoaștere. Și Sportul e opțional”
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a precizat că progresiştii din România duc o campanie de denigrare împotriva Bisericii Ortodoxe Române (BOR), în contextul propunerii cultelor religioase ca...
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Marcel Ciolacu: "USL s-a făcut împotriva cuiva, domnule. Eu nu fac alianţe ca să mă duşmănesc cu cineva"
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu îşi doreşte un alt USL, vorbind despre coaliţia actuală PSD-PNL şi UDMR. Acesta a reamintit că USL a fost făcut împotriva lui Traian Băsescu,...
#Dacian Ciolos deficit, #Iohannis lege salarii bugetari, #salarii bugetari majorare , #premier