Avertismentul lui Ciolos pentru ministrii lui: Sa nu mai fie obligat urmatorul guvern sa amane legi

Miercuri, 13 Ianuarie 2016, ora 12:11
2108 citiri
Avertismentul lui Ciolos pentru ministrii lui: Sa nu mai fie obligat urmatorul guvern sa amane legi
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos le-a cerut, miercuri, ministrilor ca in cazul in care au ordonante de prorogare pentru anumite legi, printre care si cea a insolventei persoanelor fizice, sa respecte planul de masuri pentru a putea pregati implementarea lor si a evita o noua amanare a aplicarii.

"Avem pe ordinea de zi un proiect de hotarare privind constituirea comisiilor de insolventa la nivel central si teritorial prevazute de Legea 151. Stiti ca am fost nevoiti sa prorogam aceasta lege, tocmai pentru ca implementarea ei nu era pragatita cu anumite masuri.

V-am cerut atunci fiecaruia dintre dumneavoastra care ati venit cu ordonante de prorogare a unor legi sa va prevedeti planuri-masuri pentru a pregati implementarea acestor legi", a declarat premierul Dacian Ciolos, miercuri, la debutul sedintei saptamanale a Guvernului.

Falimentul personal: Planul de actiune si etapele pentru 2016

Pe ordinea de zi a sedintei se afla spre aprobare un proiect de hotarare privind constituirea comisiilor de insolventa la nivel central si teritorial prevazute de Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanei fizice.

"Avem astazi, pentru pregatirea implementarii Legii insolventei pentru persoanele fizice, o prima etapa pe care o avem pe ordinea de zi, voiam sa va atrag atentia in acest context, toti cei care aveti astfel de ordonante de prorogare si care ati avut atasat un plan de masuri pentru a putea pregati implementarea acestor legi sa fiti foarte atenti sa respectati aceste programe ca sa nu mai fie obligat urmatorul guvern sa proroge din nou aceste legi", a aratat Ciolos.

De ce nu se va aplica Legea insolventei persoanelor fizice - Sfatul avocatului

Guvernul a adoptat, la sfarsitul lunii decembrie, ordonanta de urgenta pentru prorogarea termenului de intrare in vigoare a Legii nr.151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice, astfel incat aceasta ar urma sa fie aplicata abia din decembrie 2016.

Sunt gata planurile de actiuni sectoriale pe fiecare minister

Pe de alta parte, Dacian Ciolos a anuntat ca Guvernul a finalizat planurile de actiuni sectoriale pentru fiecare minister si le-a sintetizat intr-un document care va fi trimis Parlamentului pana la finalul vacantei parlamentare, cerandu-le totodata ministrilor sa-l prezinte comisiilor de specialitate.

"Am finalizat planurile de actiuni sectoriale, cu prioritatile pe fiecare minister, ceea ce ati trimis in urma intalnirilor, discutiilor pe care le-am avut inclusiv sedintele informale de guvern de sambata, de la instalarea Guvernului si pana acum.

Am reusit sa sintetizam aceste prioritati sectoriale pe care vi le-ati fixat fiecare dintre dumneavoastra intr-un document pe care, asa cum am promis, o sa-l trimitem Parlamentului pana cand Parlamentul se intoarce din vacanta si o sa va rog sa va faceti timp sa mergeti in comisiile de specialitate sa prezentati aceste prioritati pe care vi le-ati stabilit si sa le discutati cu parlamentarii", le-a spus Dacian Ciolos ministrilor miercuri.

El le-a cerut membrilor Cabinetului sau sa se "concentreze" pe implementarea planului de masuri sectoriale in institutiile pe care le conduc pentru ca "timpul este scurt" si le-a transmis acestora ca trebuie sa faca diferentierea intre prioritatile pe care si le-a stabilit actualul Guvern si lucrurile care trebuie facute pentru administrarea "normala" a ministerelor.

De asemenea, Dacian Ciolos a anuntat ca se va deplasa la toate ministerele pentru discuta in detaliu modul in care conducerile acestora isi propuna sa implementeze masurile convenite.

Premierul a amintit ca a cerut Ministerului de Finante sa faca lunar o evaluare a executiei bugetare si ca o parte a acesteia este legata de masurile prioritare incluse in panul de reforma sectoriala.

Dacian Ciolos a mai anuntat ca joi va avea intalniri in acest scop cu conducerile Ministerului Agriculturii si Ministerului Energiei.

Guvernul discuta, miercuri, in sedinta, normele metodologice privind legea finantarii partidelor politice si a campaniilor electorale, un proiect privind constituirea comisiilor privind procedura insolventei persoanei fizice, dar si constituirea unor grupuri de lucru pentru legea salarizarii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#legea insolventei persoanei fizice, #lege faliment personal Ciolos , #premier