Ziare.com

Bilantul lui Ciolos: Ce a facut guvernul tehnocrat intr-un an la conducerea Romaniei

de Camelia Badea
Joi, 17 Noiembrie 2016, ora 12:36

   

Bilantul lui Ciolos: Ce a facut guvernul tehnocrat intr-un an la conducerea Romaniei
Guvernul Ciolos a prezentat, joi, raportul dupa un an de guvernare, punctand cele mai importante masuri luate in diverse domenii de la preluarea mandatului si cele mai bune rezultate obtinute.

"Obiectivul principal al acestui guvern a fost asigurarea stabilitatii politice si economice a tarii", a subliniat premierul Dacian Ciolos, adaugand ca este la conducerea unui "guvern care nu minte, un guvern care nu este corupt, un guvern care nu adopta politici publice din ratiuni populiste, un guvern care lucreaza numai in interesul public".

Totodata, premierul a recunoscut ca s-au facut si anumite greseli, pe care si le-a asumat si le-a corectat, in timp ce pentru alte proiecte ar fi fost nevoie "de mai mult sprijin politic sau, pur si simplu, de mai mult timp".

Raportul este structurat pe cateva teme prioritare:
 • O guvernare responsabila
 • Masuri active de angajare si creare de locuri de munca
 • O societate prospera este educata si sanatoasa
 • Masuri concrete dupa tragedia de la Colectiv
 • Dezvoltarea economica si cresterea increderii investitorilor in Romania
 • Mai simplu si mai multe fonduri pentru agricultori
 • Sprijin european pentru economia nationala
 • Protejarea padurilor, a mediului si incurajarea economiei verzi
 • Romania - partener pro-activ in UE si NATO


O guvernare responsabila

La acest capitol, in raport se arata, printre altele, ca a fost operationalizata Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, institutie care identifica, administreaza si valorifica bunurile confiscate in cadrul proceselor penale, in conditiile in care valoarea masurilor asiguratorii a crescut cu peste 500 milioane euro anual.

Pe de alta parte, pentru depolitizarea companiilor de stat, s-a decis ca selectia conducerii sa se faca pe criterii profesionale si de integritate, iar reprezentantii statului in Adunarile Generale ale Actionarilor sa nu mai fie remunerati.

Pentru ca romanii sa afle ce fac guvernantii cu resursele publice, a fost lansata cea mai mare platforma de transparenta bugetara din Europa (www.transparenta-bugetara.gov.ro), cu ajutorul careia cetatenii au acces la veniturile si cheltuielile a 13.700 de institutii - Parlament, Guvern, societati de stat, gradinite, scoli, spitale.

De asemenea, pe platforma WWW.DATA.GOV.RO cetatenii pot vedea informatii precum executia bugetara sau contractele de achizitii publice incheiate de companiile de stat.

Printre alte masuri de transparentizare a actului de guvernare se numara si Registrul Unic al Transparentei Intereselor (www.ruti.gov.ro).

In vederea reducerii birocratiei a fost simplificata platirea taxelor si impozitelor catre ANAF prin card bancar si au fost eliminate deplasarile la ghiseu (5,5 milioane de adeverinte de venit pentru persoane fizice si 600.000 de certificate de atestare fiscala anual), facilitandu-se, totodata, accesul rapid la serviciile publice.

"Prin programul GovITHub am eliberat statul din captura celor catorva firme IT abonate la contractele publice si am creat un mediu de cooperare deschis, transparent si de incredere intre stat si antreprenorii si specialistii din domeniu.

Prin crearea Coordonatorului pentru Tehnologia Informatiei am pus ordine in felul in care statul cheltuie bani publici pentru proiecte IT si am inceput sa descalcim comunicarea digitala intre institutii, astfel ca tehnologia sa lucreze in beneficiul cetatenilor iar statul sa nu mai risipeasca resurse si bani", se mai arata in raport.

Venitul mai mari in Sanatate si Educatie, pensii majorate

In aceste doua domenii au fost alocate resurse pentru eliminarea inechitatilor salariale:
 • in sanatate - crestere medie 15% - aproximativ 163.000 de cadre medicale au primit venituri mai mari;
 • in educatie - crestere medie 10% - 280.000 de cadre didactice au beneficiat de aceasta masura.

Remuneratia garzilor medicilor a crescut de la 1 octombrie cu pana la 90%, iar punctul de pensie a fost majorat cu 5%, potrivit Legii pensiilor, ajungand astfel la 871,7 lei.

Organizarea alegerilor

Guvernul a amendat legislatia electorala cu scopul inlesnirii accesului la vot al romanilor din strainatate. De exemplu, in Italia vor fi cu 22 de sectii mai multe decat la alegerile prezidentiale din 2014.

Pe de alta parte, in premiera a fost implementat la alegerile locale Sistemul informatic de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal (S.I.M.P.V.), care a facut ca numarul de incidente, infractiuni electorale si contraventii sa se reduca la jumatate fata de alegerile precedente.

In plus, la alegerile parlamentare din 11 decembrie va fi introdusa in premiera filmarea sigilarii stampilelor si a procesului de numarare a voturilor.

Angajare si locuri de munca

Conform raportului, daca in noiembrie 2015 erau inregistrati 435.000 de someri, in prezent, avem cu circa 100.000 mai putini, respectiv o rata a somajului de 4,77%, cea mai redusa dupa criza economica.

Numarul salariatilor din economie a crescut cu 3,4%, in perioada 31 octombrie 2015-30 septembrie 2016, ceea ce reprezinta aproximativ 154.000 de locuri de munca suplimentare, fiind cel mai mare ritm anual de crestere dupa criza economica.

Castigul mediu brut in aceeasi perioada s-a majorat cu 12,9%.

Guvernul Ciolos subliniaza faptul ca incurajeaza cu masuri concrete oamenii din grupuri vulnerabile sa se incadreze in munca si ii stimuleaza pe romanii plecati peste hotare sa revina acasa si sa inceapa o activitate. Pachetul de masuri va fi aplicat in acest sens incepand cu 1 decembrie 2016 si va fi finantat din fonduri nationale si europene, se arata in raport.

Totodata, cei care vor sa iasa din saracie si sa se angajeze sunt stimulati cu diverse masuri de relocare sau instalare. De exemplu, somerii care decid sa isi schimbe domiciliul la o distanta mai mare de 50 kilometri, pentru a lucra, beneficiaza de o prima de instalare de 12.500 de lei.

De asemenea, Guvernul Ciolos a adoptat o serie de masuri de stimulare pentru antreprenori. De exemplu, cei care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant primesc lunar cate 900 lei pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent incadrat.

La randul lor, persoanele vulnerabile au beneficiat de pachetul anti-saracie, care contine masuri integrate care permit accesul copiilor si tinerilor si varstinicilor la educatie sau servicii medicale.

Astfel, a fost extins la nivel national "Caravane medicale la sate", program de peste 500 de milioane euro proveniti din fonduri SEE si norvegiene 2014-2020, iar 70.000 de prescolari au beneficiat de programul "Fiecare copil in gradinita" adresat copiilor din familii cu venituri reduse.

Peste 246 milioane de euro din fonduri europene au fost destinate unor programe de sustinere a copiilor si tinerilor pentru a merge la scoala: "Scoala pentru toti", iar peste 500 de milioane de euro finanteaza masuri referitoare la locuintele sociale.

Profesionalizarea managementului in scoli a fost un alt obiectiv al gGuvernului Ciolos. Pentru prima data dupa 2008, Ministerul Educatiei a organizat un concurs national pentru ocuparea functiilor de directori si directori adjuncti in scoli, punandu-se astfel capat politizarii.

De asemenea, au fost selectati noi cercetatori care fac parte din comisiile specializate de analiza a tezelor cu suspiciuni de plagiat si s-au dat verdicte pe tezele de doctorat plagiate ale unor persoane publice.

In ceea ce priveste abandonul scolar, Guvernul a luat o serie de masuri, printre care decontarea integrala a navetei elevilor, de care beneficiaza peste 125.000 de elevi, si a fost lansat programul pilot "Masa calda pentru elevi" in scoli, program finantat de la bugetul de stat cu 35 de milioane de lei.

De asemenea, pentru prima data in ultimii ani au fost asigurate manualele scolare pentru elevii din clasele XI- XIII (la invatamantul seral).

In Sanatate, Guvernul Ciolos a lansat site-ul "medicamentelipsa.ro" unde pacientii, medicii si farmacistii pot semnala lipsa de pe piata a medicamentelor.

A fost marita alocatia pentru hrana pacientilor in spitale, pentru prima data din 2008, cu procente care variaza intre 20% si 170% si, in premiera, bolnavii in regim de hemodializa vor primi alocatie de hrana.

Printre masurile luate dupa tragedia de la Colectiv se numara actualizarea tratamentelor pentru arsi, autorizarea si verificarea biocidelor folosite in spitale, dar si introducerea unor proceduri de interventie mai eficienta in situatii de urgenta.

Dezvoltarea economica si cresterea increderii investitorilor in Romania

Pe plan economic, datele statistice arata ca Romania se bucura in acest an de cea mai mare crestere economica din Uniunea Europeana (5,2% in semestrul 1, 4,9% pe primele noua luni).

"Important pentru sustenabilitatea cresterii economice este faptul ca in toate cele trei trimestre cresterea economica a fost de peste 4% si ca de la un trimestru la altul avem cresteri ale Produsului Intern Brut", se mai arata in raport.

O alta realizare importanta este faptul ca Guvernul Ciolos a reusit in an electoral sa mentina deficitul bugetar in tinta stabilita prin Legea Bugetului 2016. Suntem acum la 0,49% din PIB, tinta fiind de 2,8% din PIB. In acest moment, Romania este recunoscuta de catre Comisia Europeana ca tara fara dezechilibre macroeconomice la nivel european.

In ceea ce priveste infrastructura, "situatia gasita la Ministerul Transporturilor in noiembrie 2015 ne-a depasit orice dezamagire: niciun tronson de autostrada nu avea avize de construire, zeci de proiecte erau blocate in sertare, iar multe dintre contracte se atribuisera fara sa aiba la baza documentatia necesara", se arata in raport.

Ce s-a realizat intr-un an:
 • A fost deblocata activitatea de lucrari pe 160 de km de autostrada: Sebes-Turda, Orastie-Sibiu, Lugoj-Deja, Gilau-Nadaselu, Brasov-Targu Mures-Cluj-Oradea
 • 730 de km de autostrada si 336 km de drumuri expres aflati in procedura de lansare a licitatiilor, elaborarea studiilor de fezabilitate sau a proiectelor tehnice, urmand sa inceapa la final de an 2016/ inceput de 2017
 • 9 variante ocolitoare in marile orase, in total 141 km
 • Unele dintre lucrari vor fi executate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere- CNAIR (fosta CNADNR) in regie proprie. Primul an cand se intampla acest lucru
 • Avansul lucrarilor la noile magistrale de metrou (4,5,6)

In domeniul energiei, a fost obtinuta finantare europeana nerambursabila de circa 180 milioane de euro pentru 528 de kilometri de conducta noua de gaze pe coridorul conductei de transport Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria (BRUA).

"Proiectul este un unul strategic pentru tara si regiune, dezvoltat de compania Transgaz. Se estimeaza ca acest proiect va permite crearea a cca. 4.000-5.000 locuri de munca pe durata executiei, respectiv cca. 300-400 locuri de munca pe durata nedeterminata", se mai arata in raport, precizandu-se ca pana la sfarsitul anului va fi finalizat si interconectorul de gaze naturale cu Bulgaria, "element esential pentru cresterea securitatii energetice a Romaniei".

Guvernul Ciolos s-a dorit si un partener activ al mediului de afaceri, pentru care a adoptat masuri de sprijin si pachete de facilitati fiscale.

Au fost lansate 9 programe nationale pentru micii intreprinzatori, iar din acest an, angajatii din sectorul de cercetare dezvoltare sunt scutiti de la plata impozitului pe salariu, la fel si cei care reinvestesc profitul in IT.

In ceea ce priveste investitiile straine directe (ISD), pe primele 9 luni ale anului 2016, raportat la aceeasi perioada a anului trecut, ele au inregistrat o crestere de 11,2% (valoare de 3,14 miliarde euro), in special in sectoarele auto si IT.

"Valoarea lor acopera in totalitate deficitul de cont curent (2,7 miliarde euro). In acest moment avem 81 de proiecte de investitii in derulare: valoarea totala a investitiilor declarate este de aprox. 1,27 miliarde euro iar suma totala a noilor locuri de munca declarate este de peste 14.580", se arata in raport.

Investitii masive din bugetul de stat s-au facut si in infrastructura locala, in timp ce agricultorii au beneficiat de tot mai multe fonduri.

Astfel, peste 3,5 miliarde euro au ajuns in conturile agricultorilor din fonduri UE si nationale in perioada noiembrie 2015 - noiembrie 2016 (plati directe, proiecte pe Programul national de Dezvoltare Rurala - PNDR - finantate din bugetul UE si subventii acordate din bugetul national), se arata in raport.

"Din cauza gestionarii ineficiente a unui contract de software de 35 de milioane de euro, fostul guvern nu a reusit din 2014 pana la sfarsitul lui 2015 sa creeze sistemul IT pentru plata subventiilor si modulele necesare pentru diferitele tipuri de subventii.

Sistemul a fost practic creat incepand cu luna ianuarie 2016. Dezvoltatorii software si angajatii Agentiei pentru Plati si Interventie in Agricultura (APIA) au reusit crearea sistemului in cateva luni. Din pacate, acest lucru a dus la intarzieri in plata subventiilor aferente anului 2015", argumenteaza Guvernul Ciolos.

Totalul de plati directe APIA pe Campania 2015 s-a ridicat la peste 1,53 miliarde euro, 96% din totalul alocat Romaniei (de 1,59 miliarde euro). De asemenea, au fost acordate si platile in avans pentru Campania 2016: peste 647 milioane euro (pentru 656.000 fermieri).

In raport se mai arata, printre altele, ca TVA a fost redus la 9% pentru materie prima si lucrari agricole si au fost adoptate alte facilitati si simplificari pentru sectoare agricole cum ar fi zootehnie, viticultura, sau industria alimentara.

De asemenea, Guvernul a aprobat Programul national pentru refacerea infrastructurii de irigatii. "Acesta vizeaza o suprafata de circa 1,8 milioane hectare. Programul trebuie derulat etapizat pana in 2020, suma necesara fiind de 1 miliard euro", se arata in raport.

In ceea ce priveste sprijinul european pentru economia nationala, in acest an, pana la finalul lunii septembrie, circa 6,3 miliarde de euro au intrat in tara in total, de la Uniunea Europeana, iar guvernul mizeaza pe un nou start de circa 33 de miliarde de euro pentru urmatorii 7 ani.

In zona de mediu, au fost adoptate masuri pentru dezvoltarea comunitatilor defavorizate si pentru Delta Dunarii, Valea Jiului sau zona Rosia Montana.

Taierile ilegale de padure au fost tratate ca o problema de siguranta nationala.

"Am inasprit regimul contraventiilor silvice. In unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat si chiar triplat. Totodata,au fost introduse, peste 100 de noi sanctiuni pentru taieri abuzive de padure", se mai arata in raport.

De asemenea, au fost lansate in premiera programe pentru trecerea la economia verde, cum ar fi CASA VERDE PLUS, RABLA PLUS, sau Programul Infrastructura Verde, care prevede crearea unei retele de puncte de alimentare pentru masinile electrice.

Romania in UE si NATO

In acest an, Romania s-a dovedit un partener pro-activ si responsabil in UE si NATO, se mai arata in raport.

Guvernul a demarat pregatirile pentru preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru al anului 2019 si a intensificat demersul vizand aderarea la Spatiul Schengen.

Au fost duse la indeplinire angajamentele luate la Summit-ul NATO de la Varsovia si a fost intarit parteneriatul strategic cu Republica Moldova.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 39420 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
56 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce a facut guvernul tehnocrat intr-un an la conducerea Romaniei?

NIMIC! ZERO! a falfait-o de ici colea si n-a miscat un pai!
Guvernul politruculuidizidentanticomunistprivat... guvernul meu... fereste si pazeste, Doamne!

 

Postacii pesede mai rai decat comunisiii in 1946

Guvernul Ciolos a venit la guvernare dupa mincinosul ponta si guvernul sau de incapabili.A avut de infruntat un parlament ostil si necooperant.
A avut de organizat alegerile locale si generale.
A gasit numai proiecte neterminate pentru accesarea fondurilor siva trebuit sa refaca totul.
A trebuit sa lupte cu mafia pesedista infiltrata in toate institutiile.
In ciuda tuturor acestor piedici a reusit sa mareasca salariile si pensiile.
Ainceput reformele in sanatate si invatamant.
A demonstrat ca se poate guverna si cu oameni patrioti si onesti.
Mai sunt multe de facut,deci mai are nevoie de 4 ani de guvernare.

 

Interesanta ar fi o comparatie cu "realizarile"lui Ponta in 4 ani!

Guveranrea lui Ciolos reflecta o responsabilitate clara si eficienta in sensul dezvoltarii tarii!
In timp ce "guvernele"ineptului Ponta au fost decimate de DNA in lupta cu infractorii,guvernul Ciolos a fost purificat permanent pe criterii de competenta!
Ce ii reprosez eu lui Ciolos este orientarea exclusiv spre zona dezvoltata a Transilvaniei ignorand total Moldova si alte zone defavorizate adancind o realitate periculoasa:configurarea unor "Romanii"cu viteze diferite de dezvoltare!
Sa sufere Ciolos de "sorosism"?Teo

 

Am citit raportul / bilantul lui Ciolos (caracter 0)

L-am citit de doua ori si m-am straduit din rasputeri sa fiu "fair" fata de guvernul technocrat...

Sincer? "O varza cu carne", ma asteptam la ceva mai stufos, nu doar 26 de pagini, are inceput, cuprins dar au uitat nota de incheiere... se termina brusc... ma tot intreb de unde pana unde Australia este o tara relevanta pentru diaspora romaneasca ???

In fine, "raportul" este scris de un nene ONG-ist care plimba hartii prin parlamentul european de vreo 6 ani de zile... Alin Mituta, ONG-ist cu acte in regula...

Oricum, cu toata supararea din dotare, guvernul Ciolos a fost cel mai slab guvern din istoria Romaniei, fara discutii, cine are alta parere sa-i fie de bine...

Niciun guvern

nu se poate compara cu cel al lui Ciorbea :D

Hemo-Andro...tu fair,Pai Tu l-ai pus in ghilimele!

Tu ești durerea multora!! te-a zăpăcit Albanezul de Gorj la Cap!!
Stai liniștit PSD nu va guverna...
N-ai văzut ce program Zero a făcut nea DraKnea
Renunță la toate taxele,toate zero ,la fel
ca si PSD!

simplificari pentru sectoare agricole cum ar fi

zootehnie... da, aici recunosc... Ciolooserul agrozooboo ma da pe spate: vacile se vor mulge singure...

 

N-are nicio legatura cu Soros.

Moldova si Oltenia sunt sub administratii pesediste. Au fost si au ramas asa, din '89. Ciolos nu se putea baga peste judetele "rosii", ca-l belea Dragnea de nu se vedea. De fapt el a avut alte prioritati, nu dezvoltare regionala. A propos, acolo "marele" Vasile Dancu ce-a facut? A dat mult din melita pe la teveuri, dar practica l-a rapus! Asa ca Transilvania a mers inainte in virtutea inertiei si a activitatii primarilor ardeleni, nu ca a facut guvernul ceva pentru ea.

vreti sa stiti ce face Ciolos si guvernul de tehnocraci Johanisti?

fac trafic de organe, asta fac:
http://www.evz.ro/gabriela-firea-trafic-cu-organe-sau-transplant.html

 
 

bai Sch... ma busicur ca al citit lincul, ca altfe

nu rasppundeai in ccunostinta de ccauza... ai aflat ccu aceasta occazie una din marttele reallizari ale gguvernului CioCioloose... pproiecte, pplanuri si vvot pprin ccorespondenta... dar cel mai misto e ca CioCioloose habar n-avea ieri seara ce-a facut un an de zile si si-a solicitat ministrii sa-l ajute sa faca doipi si doica... recte sa combata populismul cu realizari marete...

Patrula... guvernul... trafic de organe :)))))) Ati depasit

pragul umorului, sunteti in plina criza de ras nervos :)))
Sper ca in acest trafic de organe, sa se gasesaca si pentru dumneavoastra un creieras, o maduvioara, o glanda a capului, ...

Curand incepe aruncatul cu Gaini mosrte! :))))

DraKnea a redus toate taxele la ZERO,numai sa fie votat...si prinde "slabutii de inger" ca si Hemo-Android ,sau Fatrule.....
Avem o mana de ei,care mai turbeaza pana la alegeri!!Ciolos va face si noul guvern,altceva este
o mare problema pentru Romania!!

citeste link-ul baiatule, ca te lamuresti imediat

ce a fost in stare Cioloose intr-un an de guvernare... hai, dupa ce te informazi stam si discutam... ca si Johannis intai se informeaza si dupa aia este informat, nu invers...

Sau,MosGerila,cu niste cuvinte ale lui Einstein:

"Cel ce marsaluieste vesel in rand cu trupa,deja si-a castigat dispretul meu.I s-a dat ditamai creierul din greseala,din moment ce maduva spinarii i-ar fi ajuns"

Respect,domnul Ciolos.

 

Guvernul Ciolos ne demonstreaza ca politicienii certati cu legea

nu au ce cauta in Parlament.Poate la viitoarele alegeri parlamentare romanii se vor trezi la realitate si nu vor mai vota persoane condamnate penal, ori urmarite penal, gen Dragnea, Ghita,Tariceanu, Ponta ori Olguta Vasilescu. Shalom

 

Guvernul a facut ceva ptr ca politicienii nu s-au bagat peste

el!
PNL a voteaza prostiile PSD, se bucura ca presedintele si guvernul incearca sa rezolve problemele Ro si pretinde ca sustine proiectul lui Ciolos! Ce ineptrocratie mai mare, vreti sa aclami una si sa votezi exact pe dos!

Guvernul Ciolos, nu mai poate fi ce a fost, atata timp cat politicul va intra in actiune!

Orice guvern ar fi valoros in Ro daca n-ar exista politcicul dupa cum acest guvern relativ decent va fi pulbere cand va intra pe mana politicienilor!

Eu sunt mai optimist! Pentru ca Presedintele...

...sprijina un Guvern Ciolos!! Si, Presedintele, incepe sa aiba un cuvant tot mai greu si aprec iat de oamenii cinstiti din aceasta tara!!!

Sunt mult mai multi! Numai PSD are vreo 30, ALDE vreo 15, ...

...50% !
In mod normal, dreapta ar trebuii sa defileze la aceste alegeri. Bineinteles daca electoratul nostru ar fi cat de cat educat si romanii nu ar fi primii la hotii!!! Hotii, insa, voteaza tot hoti -pentru ca le da si la gura lor sa"mananca" ceva! Nu mai este mult si vom vedea daca am evoluat ca natie sau am ramas la mintea lui @patrula, @Android si alti cativa (tot mai putini).

bai, tu nu stii bancul cu omagiile lui Bula? ar tr

ebui sa te culturalizezi, ca descreteste fruntea... mai relativezi si tu... te mai joci cu omagiile... face bine la memorie... nu mai uita Ciolooserul ce-a facut un an de zile, nu mai trebuie sa ceara ministrilor sa-l ajute sa faca doipi cand vrea sa combata populismul de stanga...

"O societate prospera este educata si sanatoasa"

Salariile in educatie nu au crescut, in realitate.
A fost modificata terminologia: salariul de baza vs. salariul de incadrare, insa conform codului muncii salariu=baza+indemnizatii+sporuri+alte adaosuri.
Prin OUG din August nu a fost modificat in realitate salariul, doar felul in care anumite componente se calculeaza. Rezultatul, pentru cei mai multi din educatie si sanatate: crestere 0.

 
 

ce au salariile cu educatia sau sanatatea??

Salariile sunt doar instrumente politice!

Sanatatea si educatia in Ro vor prospera, doar atunci cand justitia si legile, vor scoate lichelele din sistem! Degeaba creste salariu daca copii nostri nu inteleg ce citesc iar romanii mor cu zile!

Ceva fantastic

Guvernul Ciolos a facut ceva fantastic : nu a furat !
Ceea ce in cazul Romaniei este ceva aproape imposibil de realizat!
Daca este lasat sa-si faca treaba cu o sustinere parlamentara, guvernul Ciolos (fara cateva cozi de topor impuse de mafia PSD) poate sa ne duca unde ne dorim cu totii : spre prosperitate !

 

si in afara de faptul ca nu a furat, a mai facut ceva? si tu

chiar crezi ca nu a furat? sa vezi cum de DNA-ul proasca-n ei imediat ce pierd alegerile... mai ales ca acuma le-a facut sediu in loc sa dea bani la sanatate si invatamant... sa vezi ce circ o sa faca Johannis dupa 11 decembrie! PSD-ul singur are 49%, inca cateva miscari gresite si trece de 50% singur, fara alte acareturi...

Votati PNL, mancati bureti
Votati USR, mancacti scaieti
mancati Scaieti Sordan cu Bureti Gorghiu asortati in sos de Johannis cu Ciolos!

 

O intrebare

Ce poate sa faca un guvern intr-un an de zile dupa 26 de ani de hotii ?

..."pierd alegerile"...

Nene, membrii acestui guvern nu candideaza, deci n-au ce pierde. Nu mai vorbi prostii. Unii se vor intoarce la Bruxelles sau unde au mai lucrat. Cei care candideaza au iesit deja din guvernul asta. Fii sigur ca n-au furat, n-au imunitate si nu si-au facut cariere in tara, din furate.
De unde scoti matale atatea aberatii, nu vezi ca rad toti forumistii de tine? Cu "buretii si scaietii" pe care cica ii vei manca, ne dai pe spate. Ai facut o adevarata obsesie pentru ei. Afla ca buretii si scaietii pentru ceai (brusturele) sunt unele din cel mai sanatoase alimente. Mai sanataoase decat mezelurile expirate cu care vrea sa ne hraneasca pesedeul.

care-i vi telul care ti-a dat 5? padu cchele si gol anul?

?

Eu i-am dat 5!!!!

Stimate domn, cand scrii prostii informeaza-te bine
fiindca acum te-ai facut de ras.
Si cum ai avatar de ..macho americano",mai faci si pe romanii de acolo de rusine.

4lea/patrula, si eu i-am dat 5 stelitze lui Gile,

recunosc ca am facut-o cu placere.
Pentru dumneavoastra patrula/4lea am insa si o explicatie buna. Ati scris intr-un comentariu ca nu ati vazut nimic care sa se miste in buzunarul dvs., din cresterea economica :) Acum stiu de ce!

Guvernul Ponta, la fel ca Chuck Norris, poate sa va diminueze fluxul sanguin si deci sa va produca impotenta! Ati ramas cu sechele de pe vremea socialismului pontanesc. Acum, poate doara daca pipaiti o bancnota de 1'000€ ati putea simpti ceva care misca prin buzunar... Si de unde atatea bancnote de 1'000€ ?

 

Sperietoare pentru mafia PSD

Pentru prima data in istoria postdecembrista a Romaniei, guvernul Ciolos a aratat ca se poate guverna mult mai bine fara mafia PSD care a furat Romania in ultimii 26 de ani!

 

Gile 14:05 daca nu poate nimic, sa lase locul unuia care poate

macar atata ar trebui sa fi facut dar... n-au avut resurse de inteligenta... nici sa faca ceva, nici s-o'ntinda in cele partu zari la brucsel... ca ei i-as fi trimis altundeva dar sare adminul intepat cacusula Iliescului...

O intrebare

Ce au reusit sa faca tarile afectate intr-un an dupa al doilea razboi mondial ?
Nu mare lucru !
Si atunci toti trageau intr-o directie, nu ca acum cand mafia PSD a pus bete in roate de la inceput bazandu-se pe majoritatea parlamentara formata din infractori!

@Gile: compari guvernarea Romaniei

in ultimiii ani, asa buna, proasta cum a fost ea, cu al doilea razboi mondial????????? Doamne iarta-ma! Nu asta ma uimeste, ci cei 11 de 5! La asta trebuiau 1000000000 de 1! Fireste, toti au dreptul la o opinie, indiferent care e ea. Dar exista totusi un dar..., ai vazut cumva poze din WWII? Ai vazut cum arata un oras bombardat? Ai vazut asa ceva in Romania anilor 2000 - 2014? Ai auzit de reforme monetare, cu anularea depozitelor? Ai auzit de de foamete? Ai auzit de munca fara bani? Si cate si mai cate! De necrezut! Este a doua mare gogomanie, pe langa aia cu Romania tara ce ar trebui sa posede arme nucleare, pe care o citesc pe forumul asta. Fiindca dupa 2014, inteleg, ca curge cu dolari, euro si caramizi de aur din cer. Drept in capul nostru!

Cam nervosi

Sunt cam nervosi sustinatorii mafiei PSD+alde, desi sunt dinainte castigatori detasati ai alegerilor din decembrie 2016 asa cum se lauda singuri, intre ei (ca si Ponta in turul 2 la prezidentiale) !
Dac-ar fi adevarat ce ne prezinta sondajele ar fi cu mult mai calmi ! Dar se pare ca nu prea sunt !

 

patrula Rank user: x5 17.11.2016, 13:45 sau 4lea

Ai inceput sa te bal-bai,probabil ai nevoie de un transplant de CAP. Bine ca sti unde sa te adresezi
"Guvernul Ciolos"!!
dute de mana cu Hemo-Andro sa vi-l schimbe reciproc
se potriveste de minune!!

 

Curios

Este curios ca dupa 26 de ani romanii nu-nteleg ca la bunastare ajungi numai prin munca !
Nu prin ajutoare sociale, hotii sau mariri de salarii nejustificate economic !
Sunt multi politicieni care au ajuns la bunastare prin furt, dar pe care-i asteapta, mai devreme sau mai tarziu, catusele !

 

O solutie

Cei care voteaza mafia PSD ar trebui judecati pentru inalta tradare si subminarea economiei nationale !

 

Propui ca votantii PSD sa fie judecati?

1. Motivul?
2. Pedeapsa?
Poti fi mai explicit?
Exact asa a facut Stalin. Ala a mers putin mai departe. I-a impuscat direct. Ce zici de idee?

Daca ...

Daca traiesti in Romania stii ce specimene voteaza in general cu mafia PSD fara sa fie interesati nici cat negru sub unghie de hotiile din trecut facute de mafia PSD !
Au fost facute niste calcule si s-a estimat ca valoarea totala a hotiilor (in principal ale mafiei PSD, cum se numeste astazi) din 1990 pana astazi este de : 1080 de miliarde de Euro .
Si atunci, cei care voteaza cu mafia PSD, stiind acest lucru, cum pot fi numiti ? Crezi ca vor binele Romaniei?
Parerea mea este ca nici macar nu stiu de ce sunt dusi cu forta la vot, insa asta nu-i absolva de vina ! Practic ne condamna pe toti la saracie !

Multumim

Indiferent de rezultatul alegerilor din decembrie 2016, pentru ultimul an de guvernare nu pot sa spun decat: Respect domnule Ciolos !

 

si ale mele, domnule Ciolos... da's mai mici... respectele...

as putea spune pe masura realizarilor dar chiar ZERO nu sunt!

Nu sunt "0", este "1". Aceasta este nota care ne

...valoarea comentariilor tale!

Raportul de guvernare al Premierului Ciolos

este un exemplu de cum trebuie sa arate o astfel de lucrare. In afara de realizarile (nu putine intr-un an ),a prezentat clar ,usor de citit si inteles pentru toata lumea ce a facut guvernul in 2016. Ii desfid pe expertii si analistii neamului,gen Cosea & ca macar sa comenteze ceeace a scris dl. Ciolos.

 

ce sa comenteze cand n-a facut nimic?! ZERO!

?

Un guvern tehnocrat NU poate avea raport de guvernare

Un guvern tehnocrat este un accident democratic, cand guvernul anterior si implicit regimul politic anterior derapeaza atat de rau de la normele democratice incat nu se mai pot astepta alegerile normale la timp pentru indreptarea situatiei la vot si se iau masuri exceptionale. Guvernul tehnocrat, care nu reprezinta pe nimeni, este un simplu administrator pana la alegeri. El nu poate avea initiative legislative, decat strict pentru viitoarele alegeri. Nu poti pretinde unui guvern tehnocrat sa ia masuri politice, fiindca, in situatii de democratie normala, vor cadea toate in parlament. Singura problema e ca in Romania normalitatea nu exista, fiind o tara condusa si administrata totalitar, la bunul plac si se poate ajunge la tot soiul de situatii bizare, al caror efect este simtit direct in toate buzunarele, chit ca cresterea economica chiar exista! Cu exceptia celor ale Sistemului, Seful de facto al guvernului tehnocrat. Alea se umfla, umfla, umfla, iar ale oamenilor se golesc, golesc, golesc…

 

"brunetelu"dupa cum explici TU,sper ca ai si citit rezultatele

Guvernului Ciolos,Pari si TU " un accident democratic"
asemanator unei pane de cauciuc...
Nu ai fost Programat de Hemo-android!!
Probabil trebuie sa treci pe la RECICLARE!!

Vezi ca pot sa te raportez ca m-ai facut brunetel

Dupa ce sunteti doi, trei care faceti circ aici, mai sunteti si rasisti! Tipul din avatar este un rapper cat se poate de onorabil si foarte bine apreciat in toata lumea. Dar ce poti sa-i pretinzi funui "neamt", scris si prost? Hai Rapidu'.

PS Asta e un citat ca sa nu-l apuce mancariciul pe admin: "Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com."
Cam asta poti retine din ciolosoda de mai sus.
Victor Ponta presedinte! Na!

Oricine guverneaza TREBUIE sa prezinte un raport de guvernare,

...cand paraseste palatul Victoria, chiar daca e guvern tehnocrat, guvern de tranzitie, guvern provizoriu sau mai stiu eu ce. Chiar daca n-are puteri depline, tot trebuie sa justifice masurile alea putine pentru care a avut putere.
Noi ne-am invatat cu guverne iresponsabile care au facut ce au vrut fara sa dea socoteala in fata electoratului sau sa tina cont de dorintele oamenilor. Aici e dictatura, sau "democratie de fatada", nu acolo unde guvernul da socoteala de ce a facut, chiar daca n-a rezultat din alegeri, dar a inlocuit un guvern legitim care nu si-a mai putut indeplini misiunea, din neglijenta, incompetenta, coruptie, rea vointa, retragerea sprijinului politic si alte cauze. Indiferent cum a ajuns sa guverneze, executivul face bilantul inainte sa predea "gestiunea". Asa e corect si democratic. In sfarsit, dupa 27 de ani mai avem un gest normal. Pacat ca vor veni din nou lichelele si ne vor arata degetul mijlociu, cand vor fi intrebati la sfarsit de mandat de realizari...

Iata o gandire sanatoasa (Ambigua), alaturata ...

...uneia bolnave (Dyana)...
Imi pare rau, de multe ori l-am apreciat pe @Dyana, dar astazi se pare ca a baut ceva daunatpr...

eu folosesc brusturele numai in padure si numai ca

nd mi s-a terminat hartia igienica... ai grija, daca mananci frunze de brusture sa le speli foarte bine inainte... asta-ti spun asa, din prietenie, ca unui coleg de forum pe care-l pretuiesc...
Frica mi-e ca cu tine, ca cu Ciolooserul, orzul pe gaste stric... ;)... nu pot intelege unde vezi tu realizari la guvernul meu... da-mi si tu macar un exemplu de-al tau, propriu si personal, cand ai simtit ca Looserul a miscat ceva cat de nesemnificativ ar fi in Romania...
la realizari cica ar fi deja 730 de km de autostrada si 336 km de drumuri expres... ca sa aflam in continuare ca nu, nu s-au realizat kilometrii ci ca se afla in procedura de lansare a licitatiilor... elaborarea studiilor de fezabilitate sau a proiectelor tehnice, urmand sa inceapa la final de an 2016/ inceput de 2017... stie sa vanda bine, tre sa aiba sange de... negustor... hihihi...


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor