BNR: Care e cea mai mare provocare pentru Guvernul Ciolos

Vineri, 13 Noiembrie 2015, ora 10:41
3534 citiri
BNR: Care e cea mai mare provocare pentru Guvernul Ciolos
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Societatea romaneasca n-ar fi inghitit un premier politic la aceasta ora, de aceea solutia este un premier tehnocrat, sustine consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.

El crede ca principala provocare pentru viitorul Guvern Ciolos va fi sa tina in frau cheltuielile, pentru ca pietele financiare sa nu intoarca spatele Romaniei.

"Avand in vedere ca este unica solutie (desemnarea lui Dacian Ciolos ca premier - n.red.), normal ca este si cea mai buna. De ce este unica solutie? Pentru ca imprejurarile politice si sociale din aceste zile sunt de asa natura, incat societatea romaneasca n-ar inghiti, scuzati-mi expresia, dar este foarte adevarata, un premier politic la aceasta ora. Si atunci solutia este un premier tehnocrat", transmite Adrian Vasilescu, potrivit RFI Romania.

Dacian Ciolos, primul mesaj pe Facebook dupa ce a fost desemnat premier

Consilierul guvernatorului BNR arata si care va fi cea mai mare provocare pentru viitorul Executiv.

"Sa tina in frau cheltuielile, asta va fi cea mai mare provocare, pentru ca deja se simte o amenintare ca aceste cheltuieli sa faca explozie. Mi-e teama de doua lucruri, mi-e teama pe de o parte de efectul scaparii din frau a cheltuielilor asupra deficitului bugetar, sa nu ne trezim cu un deficit pe care nu-l suporta UE si nu-l suporta pietele financiare.

Cu un deficit mare, ne-ar intoarce spatele pietele financiare si numai asta nu i-ar trebui Guvernului care se formeaza acum. Pe de alta parte, daca explodeaza prea mult cheltuielile salariale si sociale, iar nu vom avea bani pentru investitii", atrage atentia consilierul guvernatorului Bancii Nationale.

Citeste mai departe despre Adrian Vasilescu (BNR): Cea mai mare provocare pentru Ciolos va fi sa tina in frau cheltuielile pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#Cilos provocari, #economie Guvern Ciolos , #premier