Cine e Mircea Dumitru, propus de Ciolos sa-l inlocuiasca pe Adrian Curaj la Ministerul Educatiei

Marti, 05 Iulie 2016, ora 18:33
10263 citiri
Cine e Mircea Dumitru, propus de Ciolos sa-l inlocuiasca pe Adrian Curaj la Ministerul Educatiei
Foto: Captura Youtube

Premierul Dacian Ciolos a anuntat marti ca schimba mai multi ministri, printre care si pe cel de la Educatie. In locul lui Adrian Curaj, despre care Ciolos a declarat in mai multe randuri ca e nemultumit de modul in care a gestionat chestiunea plagiatelor, e propus Mircea Dumitru.

Schimbarea de la Educatie vine in contextul in care Bacalaureatul este in plina desfasurare, iar examenele n-au fost lipsite nici in acest an de incidente.

Iata ceilalti ministri schimbati de Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a sustinut, de mai multe ori, ca a fost mai putin multumit de modul in care Adrian Curaj, care a condus Ministerul Educatiei, a tratat chestiunea plagiatelor, doctoratelor si a scolilor doctorale.

In luna mai, Ciolos anunta ca asteapta sa vada rezultatele aplicarii legislatiei si apoi ii "va judeca" activitatea lui Adrian Curaj.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis presei marti seara, Dacian Ciolos urmeaza ca maine dimineata sa inainteze presedintelui Klaus Iohannis aceasta propunerea ca Mircea Dumitru sa ocupe portofoliul de la Educatie.

Daca propunerea va fi acceptata, Dumitru va trebui sa ii retraga titlul de doctor lui Victor Ponta, dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca fostul premier si-a plagiat teza de doctorat.

Cine e Mircea Dumitru

Mircea Dumitru este profesor universitar. Din decembrie 2015, a fost rector al Universitatii din Bucuresti, iar din 2016, presedinte al Comisiei de Filosofie si membru al Consiliului General al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Anterior a fost rector al Universitatii din Bucuresti in perioada 2011-2015 si prorector intre 2008-2011. A fost membru al CNADTCU in 2012-2016 si Presedinte al panelului Stiinte Umaniste si Arte al CNATDCU in perioada 2010-2012. In perioada 2000-2008 a fost decan al Facultatii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti.

Din 1998 este doctor in Filosofie al Universitatii din Bucuresti si, din acelasi an, doctor in Filosofie al Tulane University, New Orleans, Louisiana, SUA.

A publicat trei carti de autor si este coautorul unui manual de logica si argumentare. A coordonat colectia Filosofie contemporana a Editurii Polirom, Iasi, a publicat zeci de studii si articole in reviste si volume de specialitate.

In 2001 a primit Premiul "Mircea Florian" al Academiei Romane, pentru lucrarea "Modalitate si incompletitudine. Logica modala ca logica de ordin superior" Editura 'Paideia', Bucuresti, 2001. In iulie 2005 a primit Ordinul Bernardo O'Higgins, in grad de Mare Ofiter, conferit de Presedintele Republicii Chile.

Din septembrie 2014, este membru corespondent al Academiei Romane. Este membru al Advanced Reasoning Forum si al Institute International de Philosophie, Paris si Presedinte al Asociatiei Romane de Filosofie Analitica. In perioada 2002-2008 a fost membru in board-ul stiintific al New Europe College, iar intre 2011 si 2014, Presedinte al European Society for Analytic Philosophy.

Vorbeste fluent limba engleza si cunoaste limbile franceza si germana la un nivel mediu. S-a nascut la Bucuresti, la 14 iulie 1960. Este casatorit si are doi copii.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mircea Dumitru ministru educatie, #Adrian Curaj remaniat Educatie , #premier