Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine este Raluca Pruna, propusa la Ministerul Justitiei

Marti, 17 Noiembrie 2015, ora 12:06
9719 citiri
Cine este Raluca Pruna, propusa la Ministerul Justitiei
Foto: Digi24

Raluca Alexandra Pruna, propusa de catre premierul desemnat Dacian Ciolos pentru functia de ministru al Justitiei, este licentiata in Drept si Filosofie si a absolvit un master in Stiinte politice.

A obtinut mai multe burse TEMPUS, Open Society Institute, USAID si Institut for Human Studies (1990-1998).

Ciolos o retrage pe Guseth de la Justitie: E si vina ei (Video)

A fost membru fondator si director al Asociatiei Romane pentru Transparenta, in prezent, Transperancy International Romania (1999-2003). A activat ca avocat, dar si in consultanta juridica (septembrie 1996 - septembrie 2000).

Guvernul Ciolos se naste in chinuri - LIVE

In cadrul Comisiei Europene a fost consilier in cadrul Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, la Justitie si Afaceri Interne, subcapitolul Anticoruptie (septembrie 2000 - decembrie 2004) si consilier si manager de programe in cadrul Directiei Generale Justitie, Libertate si Securitate a Comisiei Europene, sectia Solidaritate financiara pentru Imigratie, azil si frontiere (incepand cu iunie 2007).

A detinut postul de jurist lingvist la serviciul juridic al Consiliului Uniunii Europene (ianuarie 2005 - mai 2007) si a fost consultant extern pe probleme anticoruptie la Banca Mondiala (mai 2000 - septembrie 2000).

A fost colaborator extern pe proiecte finantate de Guvernul britanic (traficul de fiinte umane - 2005; managementul instantelor - 2007) la Asociatia Alternative Sociale din Iasi.

In prezent este jurist lingvist in cadrul serviciului juridic al Consiliului Uniunii Europene.

Este membru a numeroase organizatii si asociatii juridice din Romania: membru fondator al Societatii pentru Justitie (august 2005 - martie 2006) ; membru de onoare al Asociatiei Magistratilor din Romania (din iunie 2005) ; membru fondator al Asociatiei romane pentru filosofie analitica (din octombrie 1995) ; membru al Societatii Romane pentru dialog si reflectie filosofica (din octombrie 2005).

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Raluca Pruna ministru Justitie, #Raluca Pruna propunere Justitie , #premier