Cine pe cine a sunat pentru amanarea reducerilor de taxe? Dragnea: Am primit mai multe apeluri de la Ciolos. In final, am raspuns

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 22:53
8418 citiri
Cine pe cine a sunat pentru amanarea reducerilor de taxe? Dragnea: Am primit mai multe apeluri de la Ciolos. In final, am raspuns

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat ca el a fost sunat de premierul Dacian Ciolos, pe care l-a invitat la sediul PSD, pentru a discuta, la cererea acestuia, cu partidul care a castigat alegerile pe marginea unor acte normative si termene de prorogare.

"Vreau cu toata seriozitatea si cu toata corectitudinea sa vorbesc si despre filmul acestei discutii. Duminica seara si in timpul zilei de luni am primit mai multe apeluri de la domnul Dacian Ciolos. In final, am raspuns si mi-a spus ca doreste sa avem o intalnire referitoare la anumite intentii pe care le are Guvernul, respectiv in adoptarea unor acte normative si ca tinand cont de rezultatul alegerilor, i s-a parut firesc sa poarte o discutie cu partidul care a castigat alegerile.

Fiind si anuntata in presa deja, de inainte de a vorbi la telefon, in mod cinstit si in mod corect l-am invitat la sediul PSD, asa cum a venit si prima data cand a cerut votul pentru investitura. Domnul prim ministru Dacian Ciolos a refuzat. Initial a zis da, ulterior a refuzat sa vina la sediul PSD. Ma rog, este un detaliu, dar am zis ca vreau sa fiu foarte cinstit si corect in aceste explicatii. Am convenit ca a doua zi la ora 11:00 sa purtam aceasta discutie la telefon, nedorind sa vina la sediul PSD, lucru care s-a si intamplat", a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD din Baneasa.

Potrivit acestuia, premierul s-a referit in principal la intrarea in vigoare a unor acte normative, care fusesera de altfel anuntate mai devreme intr-o conferinta de presa, la Guvern.

"Eu i-am spus ca din punctul meu de vedere are toata deschiderea si puterea de a lua orice decizie pe care o considera corecta. Am apreciat in schimb faptul ca a dorit sa vorbeasca cu mine despre lucrul asta. Ce m-a deranjat, in schimb, a fost atitudinea domnului ministru Pislaru, care nu stiu daca stia exact cine pe cine a sunat intai, cine a initiat demersul, ce s-a discutat efectiv sau pur si simplu era inca lansat in campanie electorala si nu apucase sa puna frana si tot o tinea cu atacuri", a aratat liderul PSD.

In ceea ce priveste prorogarea termenelor discutate, Liviu Dragnea a precizat ca viitorul guvern va acorda tichetele de vacanta la nivelul de 1.450 de lei, adica la nivelul salariului minim pe tichet, iar plata orelor suplimentare pentru anumite categorii va fi prinsa in legea salarizarii unitare.

"De asemenea, in ceea ce priveste legea care a fost declarata constitutionala, prin care se majoreaza salariile la medici si profesori cu 15%, nu stiu exact ce au prorogat astazi (joi, in sedinta de Guvern, n.red.), dar daca exista vreo prevedere in actele normative adoptate astazi, care impiedica aplicarea legii declarate constitutionala, le vom elimina imediat in prima sedinta de guvern.

Din moment ce m-a sunat sa-mi spuna despre asta (n.r. premierul Ciolos), si mi-a spus ca e firesc ca noul guvern sa-si poata pune in practica programul de guvernare votat de oameni, i-am adus aminte ca noi in toata campania electorala, pe langa tot pachetul mare care vizeaza cresterea veniturilor si relaxarea fiscala, reducerea TVA-ului avem in vedere sa mearga pana la 18%, dar din 2018, accizele la motorina si benzina tot din 2018, ca si reducere, taxa pe stalp si asa mai departe", a detaliat liderul social-democratilor.

Intrebat ce va face guvernul PSD-ALDE in continuare, el a afirmat ca "orice om responsabil si realist din Romania intelege ca in 2017 nu se poate aloca 6% din PIB pentru educatie".

"Noi avem in programul nostru depasirea acestui procent pentru educatie, dar in acest interval de 4 ani. In rest, toate celelalte prevederi prorogate, acum rapid, am avut o discutie cu colegii mei si cred ca majoritatea nu vor mai fi prorogate, dar vom avea imediat dupa instalarea guvernului discutii serioase cu partenerii sociali", a adaugat Dragnea.

De altfel, Dragnea a tinut sa precizeze la inceputul conferintei ca masurile din programul de guvernare vor fi respectate "la virgula" si ca inca de acum echipa social-democratilor a inceput sa redacteze acte normative, inclusiv hotarari de guvern si ordine de ministru pentru ca promisiunile PSD sa devina realitate.

Vezi si ce a zis Dragnea despre varianta de premier cu care va merge la Cotroceni.

Citeste si toate stirile despre episodul convorbirii dintre Dragnea si Ciolos pe tema amanarii reducerii unor taxe. Iata filmul evenimentelor:

Cat despre motivele invocate de Dragnea pentru prorogari, citeste o analiza Ziare.com care arata cum liderul PSD a spus 4 neadevaruri in doar 20 de secunde

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...