Ciolos a depus actele la tribunal pentru un nou partid - Miscarea Romania Impreuna: Daca nu vom sta deoparte, impreuna vom fi o forta

Vineri, 30 Martie 2018, ora 13:26
8415 citiri
Ciolos a depus actele la tribunal pentru un nou partid - Miscarea Romania Impreuna: Daca nu vom sta deoparte, impreuna vom fi o forta
Foto: captura video Facebook

Fostul premier Dacian Ciolos si echipa pe care si-a format-o au, incepand de vineri, si o identitate politica, partidul Miscarea Romania Impreuna, ale carui acte de infiintare au fost depuse la tribunal.

Anuntul a fost facut chiar de Dacian Ciolos, intr-o conferinta de presa in care a prezentat, detaliat, atat fundamentele pe care se asaza doctrinar acest nou partid, cat si elementele de identitate vizuala, logo-ul si pagina web dedicate, www.romaniaimpreuna.ro.

"Avem nevoie de mai mult de o actiune civica, avem nevoie de o asumare politica", a explicat Dacian Ciolos.

"Ce s-a intamplat in 2017 ne arata ca aveam de-a face cu o criza a valorilor. Traim un moment de divizare, de divizare intre categorii sociale, intre regiuni. Acest proiect politic nu doar ca trebuie sa aiba la baza o viziune despre Romania, dar si niste valori, ca o fundatie pe care apoi sa construim solutii. Sunt convins ca cea mai mare parte dintre noi am venit cu dorinta de a face ceva pentru cei din jurul nostru, pentru comunitatile noastre, pentru tara", a continuat fostul prim-ministru.

Dacian Ciolos a explicat ca, in lunile care urmeaza pana la lansarea efectiva a partidului, acestei fundatii de valori a partidului ii vor fi adaugate solutii pentru temele mari ale societatii.

"Ma gandesc la recastigarea increderii cetatenilor in stat, in mediul politic, bazate pe valori ca onestitate, lupta contra coruptiei si stat de drept", a spus Ciolos.

Fostul prim-ministru a mai vorbit, astfel, despre incredere, ca temelie a unei societati.

Logo-ul noului partid va fi RO+, a anuntat fostul prim-ministru.

Foto: Captura video Facebook

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sanatatii in Cabinetul Ciolos, a explicat ca a decis sa intre intr-un partid politic dintr-un soi de enervare.

"Motivul principal pentru care eu fac pasul asta e un soi de enervare. Cu aceasta enervare am scris aseara cateva pagini si primele sapte randuri incepeau cu "In tara noastra"".

"In tara noastra ar trebui sa poti sa-ti vezi de treaba fara sa te uiti cu groaza la stiri. (...) In tara noastra trebuie ca oamenii sa traiasca decent", a continuat Vlad Voiculescu.

"Eu, unul, nu vreau sa am succes intr-o tara unde oamenii nu au ce manca sau nu au servicii sanitare decente sau nu au nicio speranta din cauza lipsei de educatie", a adaugat aceasta, inainte de a lansa un apel la implicare politica.

"Daca nu vom mai sta deoparte, daca vom intra cu totii in joc, impreuna sigur vom fi o forta", este mesajul transmis de fostul ministru al Sanatatii.

Dupa ce vineri au aparut informatii in presa cum ca Vlad Voiculescu ar fi decis sa candideze in 2020 fara sa precizeze la ce functie, contactat de Ziare.com acesta nu ne-a oferit detalii, spunand ca pana atunci mai sunt 2 ani.

Un alt fost ministru care a venit alaturi de Dacian Ciolos este Dragos Pislaru.

"De ce abia acum? Motivul principal este legat de a avea un raspuns la care e factorul diferentiator. (...) Romania are astazi o criza de identitate comuna, in primul rand, pentru ca nu reusim sa ne imaginam colectiv un proiect de tara viabil si, in al doilea rand, noi ne-am pierdut identitatea. (...) Problema acestei identitati este critica. Ce facem astazi e sa punem pe masa un proiect de transformare societala intr-un proiect de identitate nationala de care sa fim mandri. O identitate puternica nu doar se proiecteaza, ci se face", a explicat fostul ministru al Muncii.

Pe site-ul partidului este publicat si un manifest politic:

"Suntem dintre voi. Am muncit si ne-am construit pana acum viata in afara politicii, asteptand de la cei care au condus Romania in ultimele decenii sa ne creeze sanse de dezvoltare, pentru noi si copiii nostri. Asemeni voua, am fost dezamagiti de multe ori si am trait mereu cu speranta ca, la un moment dat, va fi mai bine. Dar nu a fost (...)

Intre timp, prin Platforma Romania 100, am adus laolalta oameni, am adunat cu grija competente, idei, energii, toate pregatite pentru a contribui la infaptuirea unui nou proiect pentru Romania. Asa ca astazi, in anul 2018, anul aniversarii a 100 de ani de Romanie moderna, ne angajam intr-un nou proiect politic alaturi de voi, pentru voi, impreuna cu voi si pentru tara. Cu alte cuvinte, ne angajam politic pentru

Miscarea Romania Impreuna".

Fostul premier Dacian Ciolos a anuntat, in 10 decembrie 2017, ca din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic, care va fi prezentat in urmatoarele luni si care va fi deschis la colaborarea cu Opozitia.

Eveniment Quarterly Report

USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
USR va sesiza CCR împotriva legii de creştere a taxelor. Drulă: ”Un adevărat asasinat. Împinge la faliment firmele româneşti”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu-Jiu, că partidul va sesiza CCR în privinţa proiectului Guvernului PSD-PNL de creştere a taxelor....
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Ce șanse are moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu să treacă. Condiția pusă de UDMR pentru a nu o vota
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat din nou măsurile fiscale anunțate de Guvernul Ciolacu și a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care o va iniția opoziția. Kelemen Hunor a...
#Dacian Ciolos partid Voiculescu, #Miscarea Romania Impreuna Paslaru , #premier