Ciolos accepta provocarea lui Dragnea pentru ca are cu ce se lauda in Parlament

Sambata, 10 Septembrie 2016, ora 09:42
4089 citiri
Ciolos accepta provocarea lui Dragnea pentru ca are cu ce se lauda in Parlament

Premierul Dacian Ciolos se va prezenta in fata Parlamentului cu un raport privind situatia economica a tarii, a declarat vicepremierul Vasile Dincu.

In opinia sa, cererea formulata de liderul PSD, Liviu Dragnea, - ca premierul sa se prezinte in fata Camerelor reunite situatia economica reala a tarii, este de natura sa avantajeze Guvernul.

"Noi am considerat aceasta cerere, pe care liderul PSD a facut-o, ca o cerere la care premierul va raspunde cu buna credinta si chiar cu entuziasm, ca sa spun asa. Este o ocazie prin care putem sa aratam ceea ce am facut in acest an, sa aratam in mod realist, cu cifre, cu date, pentru ca altfel, in spatiul public, exista tot felul de mistificari, atacuri politice, pentru ca a inceput campania.

Cred ca aceasta cerere ne avantajeaza, din acest punct de vedere, si premierul va fi prezent cu un raport in fata Parlamentului. De cate ori te duci in Parlament, dupa parerea mea, este un exercitiu democratic. Si noi suntem obligati sa facem asta", a spus vicepremierul Dincu, vineri, la Alba Iulia.

La randul sau, consilierul de stat al premierului pe probleme economice speciale, Ionel Danca, a aratat ca datele statistice "avantajeaza" Guvernul, deoarece cresterea economica realizata in trimestrul al doilea este de 6%, iar cea de la nivelul primului semestru al anului a atins un nivel de 5,2%, fiind cea mai mare din Uniunea Europeana.

"Cu siguranta datele ne avantajeaza pentru ca (...) avem in trimestrul al doilea o crestere economica de 6%, la nivelul primului semestru 5,2%, cea mai mare crestere din Uniunea Europeana pe primul semestru si pe trimestrul al doilea.

La nivelul lunii august suntem pe excedent bugetar, nu avem probleme de incadrare in deficitul bugetar. De asemenea, in ceea priveste colectarea suntem peste (nivelul - n.red.) programat", a explicat Danca.

In context, el a apreciat ca datele statistice arata "o gestiune riguroasa" a bugetului national, a incasarilor si cheltuielilor, dar si a problemelor economice.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a trimis joi o scrisoare deschisa premierului Dacian Ciolos in care ii solicita o pozitie oficiala a Guvernului referitoare la masuri "care ii ingrijoreaza pe cetateni", intre care plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copilului, majorarea taxelor pentru cei cu activitati independente prin schimbarea Codului Fiscal.

De asemenea, liderul social-democratilor ii solicita prim-ministrului sa prezinte "de urgenta in fata Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situatia economica reala a tarii".

In replica, purtatorul de cuvant al Guvernului a spus ca e foarte buna initiativa presedintelui PSD, pentru ca va da posibilitatea premierului Dacian Ciolos sa mearga in Parlament si sa arate ca datele economice din acest an sunt foarte bune.

Citeste si:
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Liviu Dragnea are un nou partid. Foștii membri PSD care au înființat ”Alianţa pentru Patrie”
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică seara, 19 septembrie, că Alianţa pentru Patrie este noul partid în care se va înscrie dacă instanța îi va permite. Patru...
Sursa: AGERPRES