Ciolos anunta ultimele masuri pentru raniti, medici si ISU dupa tragedia din Colectiv (Video)

Sambata, 21 Noiembrie 2015, ora 14:48
7238 citiri
Ciolos anunta ultimele masuri pentru raniti, medici si ISU dupa tragedia din Colectiv (Video)

Premierul Dacian Ciolos a declarat sambata, dupa sedinta informala de Guvern, ca i-a cerut ministrului Sanatatii sa-l informeze permanent despre evolutia starii de sanatate a ranitilor din incendiul de la clubul Colectiv.

Totodata, prim-ministrul a precizat ca medicii care i-au ingrijit pe acesti pacienti vor fi platiti pentru orele suplimentare, iar costurile deplasarii in strainatate a pacientilor vor fi suportate de Guvern.

Cine va fi purtatorul de cuvant al Guvernului Ciolos

"Am discutat cu ministrul Sanatatii, Andrei Achimas-Cadariu, caruia i-am cerut sa continue sa urmareasca foarte atent starea persoanelor ranite la Colectiv si sa am informare atat in privinta celor din tara, cat si strainatate. Sa-mi faca o informare periodica. Sa am vesti de la cei internati in tara, dar si in strainatate. Medicii sa fie platiti pentru orele suplimentare. Sa-i recompensam cum se cuvine. Sa acoperim costurile deplasarii din strainatate a pacientilor", a punctat Ciolos.

Intrebat de jurnalistul Catalin Tolontan cum apreciaza faptul ca s-au facut spornsorizari de la organele de avizare, precum ISU, Ciolos le-a catalogat drept "derapaje".

"Astfel de derapaje cred ca exista nu doar la ISU, ci si in alte institutii. Am avut deja discutii cu ministrii. Le-am spus sa ia toate masurile pe care le considera necesare pentru a nu mai avea astfel de situatii", a raspuns Ciolos. Premierul a subliniat ca un raport al sponsorizarilor ISU, in masura in care legea permite, trebuie facut public.

"In masura in care legea permite, cred ca aceste informatii trebuie sa fie publice. Voi verifica sa vad de ce nu a fost facut public raportul. Integritatea trebuie sa fie o consecinta a transparentei. Transparenta face parte din integritate. Am cerut acest lucru mai multor institutii", a adaugat Dacian Ciolos.

Mai mult, premierul a aratat ca va acorda atentie consolidarii cladirilor cu risc seismic: "ISU este o prioritate si vom lucra atat pe institutie ca atare si eficienta sa, cat si pe acel plan de reabilitare a cladirilor cu risc seismic, pentru a evita pierderea de vieti omenesti in caz de catastrofa (...) (Derapajele - n.red.) nu sunt un lucru nromal si e pacat ca s-a ajuns aici intr-o astfel de institutie care e in prima linie de asigurare a sigurantei cetatenilor".

Nu exista risc terorist in Romania

Pe de alta parte, Dacian Ciolos a precizat ca nu are indicii ca ar putea exista riscuri (teroriste) in Romania in acest moment.

"In contextul situatiei actuale am convenit sa existe un plan de actiune detaliat si pe chestiuni de securitate a cetatenilor. Vreau sa precizez clar, nu exista semne ca ar exista riscuri in Romania in acest moment (...) insa in urma discutiilor din Consiliul JAI si contextul actual tensionat, sa fim pregatiti", a declarat premierul.

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com