Ciolos are sustinerea PNL - ce i-au spus liderii liberali sa faca

Duminica, 15 Noiembrie 2015, ora 22:06
2961 citiri
Ciolos are sustinerea PNL - ce i-au spus liderii liberali sa faca
Foto: Realitatea Tv

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, duminica, dupa intalnirea liderilor formatiunii cu Dacian Ciolos, ca liberalii au obtinut promisiunea premierului desemnat ca alocarile de fonduri sa fie transparente, dar si de a afla cum s-au alocat in ultimele saptamani doua miliarde de euro catre administratiile locale.

"Am discutat un lucru care tine de administratie, dar si de proiectul de buget, de investitii, dar si de autoritatile locale si am obtinut promisiunea domnului prim-ministru ca va proceda normal, cum trebuie procedat, adica toate alocarile de fonduri sa fie transparente, dar sa si stim cum s-au alocat vreo doua miliarde si ceva de euro catre administratii doar in ultimele saptamani si pe parcursul anilor", a afirmat Blaga.

Guvernul tehnocrat, modificat inainte de a fi votat: Cu ce ministri se duce Ciolos in Parlament si ce spun partidele

El a spus ca toate ordinele de ministru trebuie publicate in Monitorul Oficial si ca nu trebuie sa se mai aloce fonduri prin ordin de ministru, ci prin hotarare de Guvern.

"Prin urmare, toate ordinele de ministru publicate in Monitorul Oficial, asa cum este normal, ca sa nu mai existe discutii, din acest punct de vedere, sa stim exact unde s-au dus banii si daca exista vreo strategie judeteana sau nationala de care s-a tinut cont atunci cand s-au alocat aceste fonduri si sa nu se mai aloce fonduri prin ordin de ministru, decat prin hotarare de Guvern, asa cum a fost in Romania in ultimii 22 de ani", a adaugat Blaga.

La randul sau, copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus ca este firesc ca premierul Ciolos sa faca o evaluare a oamenilor din administratie inainte de a lua o masura in privinta lor, adaugand ca nu-si doreste nimeni sa schimbe pesedisti cu penelisti sau alti membri de partid, ci ca trebuie inceput procesul de profesionalizare a administratiei.

Cum arata Guvernul lui Ciolos: Vezi lista finala trimisa Parlamentului

"Nu ma asteptam sa ia vreo masura fara sa faca o evaluare, ca doar nu o sa punem carul inaintea boilor. Este absolut firesc sa ne dorim, ca partid care a vazut cum s-a politizat de-a lungul vremii statul roman, mai abitir ca niciodata in mandatul PSD, sa ridicam niste semne de intrebare cu privire la aparatul de stat in acest moment, dar, sigur, aparatul de stat este obiectul evaluarii primului ministru si al Cancelariei primului ministru, in definitiv.

Am convingerea ca asa cum domnul Ciolos si-a facut echipa cum a considerat domnia sa de cuviinta, fara sa ne intrebe si fara sa vrem sa participam in vreun fel la aceste decizii, pentru ca este atributul domniei sale, asa va putea sa faca analiza pe care ne-o dorim asupra administratiei. (...) Discutia a fost ca nu-si doreste nimeni sa schimbe pesedisti cu penelisti sau alti membri de partid, ci evident cu totii am cazut de acord ca este un T zero de la care ar trebui sa incepem procesul de profesionalizare a administratiei", a sustinut Gorghiu.

Ea a adaugat ca un guvern tehnocrat are mult mai la indemana acest instrument de profesionalizare a administratiei decat un guvern politic si si-a exprimat convingerea ca "se va intampla si schimbarea unor oameni in timp, care se dovedesc a nu fi profesionisti, ci a fi pusi acolo".

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ciolos Guvern lista ministri PNL investitura, #Blaga Gorghiu reactie PNL Guvern Ciolos , #premier