Ciolos: Bucurestiul a devenit un oras trendy dupa ce s-a deschis Centrul Vechi

Vineri, 15 Aprilie 2016, ora 12:18
2986 citiri
Ciolos: Bucurestiul a devenit un oras trendy dupa ce s-a deschis Centrul Vechi
Foto: Arhiva/Ziare.com

Bucurestiul a devenit "trendy" dupa ce s-a deschis Centrul Vechi si au aparut cluburi si evenimente "underground", a spus vineri premierul Dacian Ciolos, care a adaugat ca Ministerul Culturii trebuie sa vina cu solutii ca sa scoata la lumina partea creativa a acestui fenomen.

"Tin minte ca acum doi ani deja, cand au inceput sa se deschida curse low-cost spre Bucuresti, dinspre Franta, Germania, prieteni mai tineri - ca eu sunt deja in varsta, am trecut intr-o alta categorie - dar prieteni mai tineri, de 20-25 de ani, am fost suprins sa aud in mediul asta de tineri care astazi circula in Europa de la un capat la celalalt in weekend-uri, nu exista frontiere, si care imi spuneau: ' (...) Ai vreo casa, vreun apartament in Bucuresti, ca mergem in Bucuresti?'. 'Dar ce sa faceti in Bucuresti?'. 'Pai tu nu stii ca Bucurestiul e noua destinatie trendy din Europa?'.

Dupa ce in anii 2000 era Berlinul, in jurul caruia s-a dezvoltat toata dinamica asta, eu am surpriza sa aud ca Bucurestiul a ajuns un oras trendy dupa ce s-a deschis si Centrul Vechi si au aparut o serie de cluburi, de evenimente, cele care erau cumva underground, nu doar fizic, ci si din punct de vedere al perceptiei", a relatat vineri premierul, prezent la o conferinta nationala privind mediul urban.

Ghidul Bucurestiului, scris de un britanic - Unde mananci, unde te distrezi si unde dormi

Dacian Ciolos a mai adaugat ca trebuie "scos la lumina" ceea ce pana acum era "informal".

Turistii straini, "ademeniti" in Bucuresti cu viata de noapte din Centrul Vechi, Casa Poporului si verdeata

"Trebuie sa dam legitimitate pentru ca in Romania, si la nivelul autoritatilor, ca sa sustii un proiect el trebuie sa fie recunoscut. (...): 'Ce sunt chestiile alea? Aia nu e cultura. Cultura e ceea ce vedem la muzeu, in vitrine, in expozitii'.

Si cred ca aici, fara a omori spiritul asta creativ, sa vedem in ce fel putem legitima si prin competitiile pe care le organizam la Ministerul Culturii prin premii, concursuri, si asa mai departe, sa legitimam si sa scoatem la lumina toata partea asta creativa underground", a spus prim-ministrul.

Huffington Post: Bucuresti, o capitala "cool"

Dacian Ciolos participa vineri la conferinta "Revitalizare comunitara si impact de dezvoltare economica inovatoare prin valorificarea patrimoniului comunitar abandonat in marile aglomerari urbane", organizata la Palatul Victoria.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dacian Ciolos Centrul Vechi, #Dacian Ciolos Bucuresti trendy, #Ciolos straini Romania, #Ciolos Bucuresti turism , #premier