Ciolos, despre ce poate face pentru copiii romani luati de serviciile sociale din Norvegia

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 12:46
4820 citiri
Ciolos, despre ce poate face pentru copiii romani luati de serviciile sociale din Norvegia
Foto: Antena 3

Premierul Dacian Ciolos a declarat ca a discutat, miercuri, cu ministrul de Externe, Lazar Comanescu, despre cazul familiei Bodnariu din Norvegia, aratand ca situatia este sensibila si ca statul roman va folosi toate mijloacele pe care le are la dispozitie in acest caz.

"Am avut chiar astazi dimineata o discutie pe acest subiect cu dl. ministru Comanescu. Situatia este sensibila pentru ca daca facem presiuni prea mari si insistam prea mult - autoritatile norvegiene au actionat pe baza unei legislatii care este foarte stricta din punct de vedere al protectiei copiilor nu doar pentru copii din parinti straini, ci chiar si pentru copii norvegieni si este important sa pastram legatura - poate sa se intoarca impotriva familiei respective si a eficientei cu care putem actiona. Pot sa va asigur ca suntem in contact permanent si cu familia.

Din cate stiu, chiar parintii au solicitat ambasadei si ministerului sa fie cat mai discreti in modul in care actioneaza in relatie cu autoritatile pentru a pastra acest canal institutional. Pot sa va asigur nu numai ca suntem in contact, dar vom folosi toate mijloacele pe care le avem, eficiente, daca va fi nevoie inclusiv statutul nostru de stat membru al UE, dar este important sa pornim de la legislatia norvegiana pentru ca aceasta este cea care primeaza, sa clarificam lucrurile si sa ajutam familia sa-si clarifice lucrurile", a afirmat Ciolos, la Antena 3.

Avocatul Poporului s-a sesizat in cazul copiilor romani luati de serviciile sociale din Norvegia

El a precizat ca MAE, prin intermediul ambasadei Romaniei, este in contact cu aceasta familie inca din momentul in care au inceput problemele.

"Sunt niste chestiuni administrative care au fost rezolvate in regim de urgenta de MAE si ambasada - acte, documente care sa ateste inclusiv cetatenia romana a familiei si a copiilor pentru ca autoritatile romane sa poata face anumite demersuri, acorda ambasada inclusiv asistenta juridica familiei respective, este in contact cu autoritatile norvegiene si va continua sa fie", a spus Ciolos.

Premierul a subliniat ca statul roman este alaturi de familia Bodnariu.

"Daca este nevoie de un semnal ca statul roman este alaturi de familia respectiva acest mesaj pot sa-l transmit foarte clar din partea Guvernului", a aratat Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos copii romani Norvegia, #copii romani Norvegia, #servicii sociale copii Norvegia , #premier