Ciolos despre "Cumintenia Pamantului": Suntem saraci, dar cu aceasta opera e "acum sau niciodata"

Joi, 17 Martie 2016, ora 11:14
3158 citiri
Ciolos despre "Cumintenia Pamantului": Suntem saraci, dar cu aceasta opera e "acum sau niciodata"
Foto: brancusi.1dez.com

Premierul Dacian Ciolos a afirmat, intr-un comentariu pe Facebook, ca, in ceea ce priveste achizitia sculpturii "Cumintenia Pamantului", statul roman se afla intr-o situatie de "acum ori niciodata".

"Suntem saraci, dar cu aceasta opera de arta a lui Brancusi (care s-a inspirat din strafundul Sufletului Neamului Romanesc) e 'acum sau niciodata'. Daca statul nu-si exercita acum dreptul de preemptiune, risca sa piarda sculptura din proprietate pentru totdeauna si atunci am fi si mai... saraci.. Cred ca avem datoria sa incercam tot ce ne sta in putinta sa ne pastram valorile. Cele vii, dar si cele patrimoniale", a scris prim-ministrul pe contul sau de Facebook, intr-un comentariu la o postare pe aceasta tema de miercuri seara.

"Cumintenia Pamantului" ramane statului roman, dar trebuie sa stangem bani. Cat ne costa sculptura

De asemenea, premierul a dat asigurari ca negocierea pretului lucrarii "a fost facuta de profesionisti, oameni care cunosc foarte bine piata de arta a lucrarilor lui Constantin Brancusi, experti recunoscuti la nivel international".

Dacian Ciolos a anuntat ca sunt sanse foarte mari ca statul roman sa reintre in posesia "Cuminteniei Pamantului" a lui Constantin Brancusi.

Inspectia Judiciara: "Cumintenia pamantului", retrocedata legal

"Azi (miercuri, n.red.), echipa de negociere condusa de ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, s-a pus de acord cu proprietarii operei de arta pentru un pret de 11 milioane de euro, pentru care statul isi poate exercita dreptul de preemptiune. Guvernul va pune o parte din suma, iar pentru restul intentionam sa organizam o subscriptie publica", a mai spus Ciolos.

Chiar trebuie sa cumpere statul roman Cumintenia pamantului? Interviu

#Ciolos Cumintenia Pamantului Brancusi , #premier