Ciolos, despre scandalul din sanatate: Nu o sa ascund nimic, nu o sa neglijez nimic (Video)

Vineri, 06 Mai 2016, ora 09:52
2615 citiri
Ciolos, despre scandalul din sanatate: Nu o sa ascund nimic, nu o sa neglijez nimic (Video)

Premierul Dacian Ciolos a dat asigurari, vineri dimineata, ca nu va ascunde opiniei publice nicio informatie adusa la lumina de anchetele privind dezinfectantii diluati si ca va lua masuri urgente, insa a dat de inteles ca nu intentioneaza sa il schimbe pe ministrul Sanatatii.

Declaratiile vin pe fondul indoielilor exprimate public de mai multi jurnalisti, medici si formatori de opinie cu privire la seriozitatea si bunele intentii ale celor care ancheteaza situatia din spitale dupa ce presa a dezvaluit numeroase nereguli. De asemenea, pentru vineri seara sunt anuntate mai multe proteste fata de modul in care Ministerul Sanatatii deruleaza ancheta in cazul dezinfectantilor diluati.

Premierul Dacian Ciolos a sustinut ca a analizat situatia si ca problemele care au iesit la iveala "vin din spate", din ultimii ani, in care au fost schimbati "cel putin 10 ministri ai Sanatatii".

"Nu ai cum sa faci fata (...) Ma intereseza sa clarificam lucrurile legate de dezinfectanti, respectand legislatia, care nu ma multumeste. De multe ori nu ne lasa sa ducem pana la capat masurile", a declarat premierul.

Scandalul dezinfectantilor: Hexi Pharm a oprit productia. Cand afla daca au fost sau nu diluati

In context, Dacian Ciolos a anuntat ca se vor face "rapid" cateva schimbari de legislatie, in special cu privire la "responsabilizarea managerilor" de spitale.

"Am cerut masuri pe termen scurt, am trimis si Corpul meu de control pentru a putea clarifica lucrurile cat mai repede. Sa folosim urmatoarele 6 luni pentru masuri structurale (...) Vreau sa ii asigur pe toti ca nu o sa ascund nimic, ca nu o sa neglijez nimic, ca nu privesc cu superficialitate problemele.

Am intentia ca de saptamana viitoare sa formez un grup de oameni care cunosc bine sistemul, din sistem sau de afara (...) Nu cred ca schimbari de oameni pot sa rezolve probleme sistemice. Acum ma intereseaza sa gasim solutii la probleme", a declarat premierul.

Scandalul dezinfectantilor: Ministrul Sanatatii a cumparat produse de la Hexi Pharma pe vremea cand a condus spitalul oncologic din Cluj

Scandalul dezinfectantilor: Ministrul Sanatatii ramane in functie, dar Ciolos ii trimite Corpul de control

Dupa declansarea scandalului in centrul caruia se afla firma Hexi Pharma, care are sute de contracte cu spitalele din toata tara, Ministerul Sanatatii a deschis o ancheta, iar Corpul de Control al premierului a inceput doua randuri de verificari.

De asemenea, procurorii au inceput urmarirea penala in rem, adica asupra faptei, urmand ca in functie de evolutia situatiei sa extinda cercetarile.

Dosar penal in cazul dezinfectantilor diluati folositi in spitale

Scandalul dezinfectantilor - Seful Corpului de Control al Guvernului critica DIICOT: Scuze penibile

Citeste si:
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Nicușor Dan acuzat că nu a solicitat subvenționarea gigacaloriei pentru București. Ministrul Finanțelor: ”Face meciuri, ping-pong pe Facebook”
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat, marţi seară, 30 noiembrie, că nu a făcut nicio solicitare din partea primarului general Nicușor Dan privind subvenţia la gigacalorie....
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Reacția PNL la anunțul lui Marcel Ciolacu privind eliminarea cotei unice: ”Am arunca mediul de afaceri în aer”
Deputatul liberal Cristian Băcanu a transmis marți, 30 noiembrie, că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cât timp PNL este la guvernare. Măsura ar încuraja munca la negru...