Ciolos, despre situatia TVR: Nu peticim sacul spart doar pentru ca trebuie mers la recolta de voturi

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 16:02
7431 citiri
Ciolos, despre situatia TVR: Nu peticim sacul spart doar pentru ca trebuie mers la recolta de voturi
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a comentat, duminica, situatia TVR, sustinand ca gunoiul nu trebuie ascuns sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in plina campanie electorala si ca sacul spart nu mai poate fi peticit doar pentru ca trebuie mers la recolta de voturi.

Romania, exclusa de la Eurovision: Precizari de la Guvern

"Cine spune lucrurilor pe nume nu se scuza si nici nu acuza. A venit insa vremea sa fim sinceri cu noi insine si sa nu tot cerem cuiva sa ascunda gunoiul sub pres doar pentru ca se vede urat si miroase urat in plina campanie electorala. (...)

Nu mai putem petici sacul spart doar pentru ca trebuie de urgenta de mers la recolta de... voturi", a scris Dacian Ciolos, duminica, pe Facebook, intr-un raspuns la un comentariu al unui barbat care spune printre altele ca "glumele proaste ale acestui guvern continua" si ca "cine se scuza se acuza".

Romania, exclusa de la Eurovision: TVR spune ca traverseaza o criza financiara fara precedent. Ce datorii are

Comentariul persoanei respective apare la un mesaj publicat pe 22 aprilie de Dacian Ciolos, in care premierul facea referire la un comunicat al Guvernului in care pot fi gasite clarificari legate de problema datoriilor TVR in contextul in care Romania nu va mai participa la concursul Eurovision.

In comunicatul respectiv, Guvernul spunea ca a constatat "cu regret" ca in spatiul public sunt lansate o serie de acuzatii "nefondate" in legatura cu implicarea sau lipsa de implicare in gestionarea situatiei TVR, Executivul precizand totodata ca problema datoriilor televiziunii publice este veche de aproape 10 ani.

Intr-un raspuns la un alt comentariu, premierul spune ca "TVR are o gramada de datorii acumulate in timp, nu doar cele la Eurovision".

Romania, exclusa de la Eurovision: TVR da vina pe legile care impiedica salvarea sa financiara

Totodata, prim-ministrul sustine ca a cerut Parlamentului schimbarea legislatiei pentru a putea fi aplicate masuri de redresare a TVR. "Am informat (...) Parlamentul si am cerut sa schimbe legislatia pentru a putea aplica masuri de redresare. Am cerut totodata sa numeasca de urgenta o noua conducere pentru a avea un partener de discutie si decizie. TVR e in subordinea Parlamentului", mai scrie Ciolos, intr-un alt raspuns la un comentariu pe pagina sa de Facebook.

European Broadcasting Union a anuntat, pe 22 aprilie, ca i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni, ceea ce a dus la excluderea Romaniei de la concursul Eurovision.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Ciolos TVR datorii EBU, #Ciolos comentat situatie TVR, #Ciolos datorii TVR , #premier