Ciolos: E inacceptabil sa tii tara captiva intr-un razboi cu justitia. Pretul il plateste fiecare dintre noi

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 20:50
4736 citiri
Ciolos: E inacceptabil sa tii tara captiva intr-un razboi cu justitia. Pretul il plateste fiecare dintre noi
Foto: Facebook / Dacian Ciolos

Fostul premier tehnocrat Dacian Ciolos considera ca este de neacceptat faptul ca de 9 luni unii politicieni de la putere tin Romania captiva intr-un razboi cu justitia, dus din cauza unor probleme personale. Pretul il plateste fiecare dintre noi, subliniaza Ciolos.

"Este inacceptabil ca, de noua luni, intreaga tara sa fie tinuta captiva intr-un razboi cu justitia, dus de unii politicieni. Mai mult, acestia fac tot ce pot pentru a transforma o problema personala intr-o falsa problema institutionala. Pretul platit este stabilitatea si credibilitatea Romaniei, un pret pe care-l plateste fiecare dintre noi", a scris, luni, pe Facebook Dacian Ciolos.

Fostul premier, fondator al Platformei Romania 100, a inregistrat si un clip in care subliniaza faptul ca nu exista un conflict real intre puterile statului, asa cum se straduiesc unii politicieni sa ne convinga, dar si ca persoanele acuzate de procurori ar trebui sa se prezinte si sa isi sustina nevinovatia in fata judecatorilor, la fel ca oricare alt cetatean.

"Asistam din nou, ca la inceputul acestui an, dar intr-un alt context, la un atac direct asupra justitiei. Acest atac nu se bazeaza pe un conflict intre puterile statului, asa cum incearca unii sa ne convinga. Nu cred ca Justitia e in conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul atunci cand incearca sa isi faca treaba respectand legea.

Justitia isi urmeaza pur si simplu cursul firesc, procedural, impotriva unor persoane fizice, care trebuie sa-si asume responsabilitatea faptelor lor, sa-si formuleze apararile in contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetatean al Romaniei, si apoi sa lasam Justitia sa decida daca ele sunt vinovate sau nu", a subliniat Ciolos, referindu-se la situatia ministrilor Sevil Shhaideh si Rovana Plumb.

In plus, fostul premier tehnocrat condamna implicarea institutiilor in razboaiele personale duse de unii politicieni cu Justitia.

"E de neacceptat sa tii intreaga tara, de vreo 9 luni incoace, captata intr-o lupta personala, transformata, iata, in una institutionala. O lupta cu efecte devastatoare asupra stabilitatii tarii, asupra predictibilitatii performantelor economice si chiar a increderii relatiilor noastre externe.

Cele doua partide aflate la guvernare trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru care au primit votul de incredere al romanilor si pentru asta sa faca cat mai rapid distinctia intre actul de guvernare, pe de o parte, si problemele personale cu justitia ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de alta parte. Romania si romanii asteapta aceasta responsabilitate din partea lor", afirma Dacian Ciolos.

Mesajul video transmis de fostul premierul a fost vizualizat de peste 59 de mii de ori in doar 2 ore si a primit peste 5.700 de likes si 1.275 de shares, generand si aproape 200 de comentarii.

Citeste mai multe despre:

C.B.

Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
#Ciolos Justitie Sevil Plumb , #premier