Ciolos explica de ce ia lunar bani de la Bruxelles: Nu eu sunt premierul care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana

Joi, 03 Noiembrie 2016, ora 11:38
34044 citiri
Ciolos explica de ce ia lunar bani de la Bruxelles: Nu eu sunt premierul care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana
Foto: Antena 3

Acuzat ca face jocurile Comisiei Europene la Bucuresti si mai este si platit pentru asta, premierul Dacian Ciolos a explicat joi de ce incaseaza lunar bani de la Comisia Europeana.

Pim-ministrul primeste o indemnizatie de 8.300 de euro de la Comisia Europeana, asa cum incaseaza toti fostii comisari, timp de trei ani dupa ce le inceteaza mandatul.

Desi primeste bani de la Bruxelles, Ciolos a subliniat ca nu are nicio obligatie fata de CE si ca nu el este cel care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana, facand referire la Victor Ponta.

"Am vazut si eu lucrurile astea prezentate ca si o noutate soc, surpriza. Daca va uitati in declaratiile mele din trecut, am spus inca de cand am terminat mandatul ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni, o indemnizatie de trazitie care dureaza trei ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari.

Ea se acorda automat, fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de Comisia Europeana. E o perioada de trei ani, a inceput in noiembrie 2014 si merge pana in noiembrie 2017. Ea apare in declaratia de avere. Totul a fost facut transparent.

Nu sunt bani care vin de la firme private care sa aiba contracte cu Guvernul, nu sunt bani care sa vina din partea altora care au anumite interese la Guvern. Sunt bani pe care ii am de la o institutie publica si care vin pe baza unui regulament european si nu au nicio legatura cu responsabilitatea pe care o am in momentul de fata", a declarat Dacian Ciolos.

Vezi ce avere are premierul Dacian Ciolos

El a facut o aluzie la to-do-list-ul primit de Victor Ponta in calitate de premier de la presedintele de atunci al CE, Jose Manuel Barroso.

Citeste si Antonescu, atac la Ponta: Nu eu m-am dus la Barroso sa-mi dea lista de comenzi, ca la chelneri (Video)

"Pozitia mea de prim-ministru fata de Comisia Europeana a fost foarte clara de la inceput. Atunci cand am avut de criticat lucruri, le-am criticat, atunci cand a trebuit sa sustin puncte de vedere ale Romaniei, le-am sustinut. Nu am nicio obligatie fata de Comisia Europeana. Pentru ca vad tot felul de comentarii care apar din partea unora, nu eu sunt prim-ministrul care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana, care sa-i spuna ce sa faca si ce sa dreaga!

Eu sunt cel care a spus atunci, foarte ferm, cand a fost cazul, ca Romania nu accepta cotele de migranti, eu sunt cel care a negociat si a insistat pentru implicarea Comisiei Europene pentru eliminarea vizelor pentru Canada. Deci nu am absolut nicio problema. Independenta mea e totala si sunt foarte constient de responsabilitatea pe care o am la ora actuala", a adaugat Ciolos.

Seful Executivului a pus comentariile din presa pe tema salariului pe seama campaniei electorale.

"Nimic nu e coincidenta. Nici nu e o problema. Imi dau seama ca in aceasta perioada persoana si imaginea mea vor fi tinta a tot felul de informatii. Eu am fost si o sa raman clar, direct, onest si deschis. Nu am nimic de ascuns", a conchis premierul.

Citește și:
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Primăria, afacere de familie. Fiul deputatului suspectat de relații cu minori a ajuns primar în locul tatălui
Fiul deputatului PSD de Argeș Aurel Bălășoiu, Victor, este primarul comunei Rociu, cea pe care tatăl său a condus-o timp de 16 ani, între 2004 și 2020. Deputatul Aurel Bălășoiu a fost...
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Nicuşor Dan, despre o intrare în PNL: ”Am un mandat administrativ foarte dificil și nu am niciun fel de preocupare politică”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre o intrare în PNL, că în momentul de faţă are un mandat administrativ foarte dificil...