Ciolos explica pe Facebook de ce l-a demis pe Alexandrescu: Regret modul in care a inteles sa-si incheie mandatul

Marti, 03 Mai 2016, ora 15:55
3447 citiri
Ciolos explica pe Facebook de ce l-a demis pe Alexandrescu: Regret modul in care a inteles sa-si incheie mandatul
Foto: Arhiva Facebook/ Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos spune ca nu va reveni asupra demiterii fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu si regreta modul in care acesta a inteles sa isi termine mandatul. Totodata, premierul a anuntat si principalele asteptari pe care le are de la noul ministru.

"Modul in care un ministru opereaza si reactioneaza intr-o situatie de criza cum este cea de la Opera din Bucuresti este decisiv pentru capacitatea si credibilitatea sa de a-si gestiona domeniul si de a solutiona ulterior situatii similare intr-un mediu profesional cum este cel al culturii", scrie Facebook Dacian Ciolos.

Ministrul Culturii, demis oficial. Pe cine propune Ciolos in locul lui Vlad Alexandrescu

Premierul adauga ca regreta totusi ca s-a ajuns in aceasta situatie si "mai ales (...) modul in care domnul Alexandrescu a inteles sa-si incheie mandatul".

Ministrul Culturii nu mai demisioneaza, dar face acuzatii grave si evoca presiuni din partea colegilor din Guvern acuzati de plagiat

Vlad Alexandrescu, revocat de Ciolos de la Ministerul Culturii, dupa ce a acuzat "actiuni directe de intimidare" din partea unui coleg din Guvern

"Dar tin sa-i multumesc pentru initiativele bune pe care le-a avut in acest guvern si doresc sa confirm interesul si determinarea de a continua procesul de reformare a acestui sector prin numirea doamnei Suteu, pe care o cunosc de mai multa vreme si care a lucrat la programul de reforme al Ministerului Culturii", mai spune Ciolos.

De la noul ministru, premierul anunta ca asteapta sa se gandeasca rapid la un cadru legislativ pentru ca institutii ca Opera Nationala "sa combine abordarea de repertoriu cu cea de program si sa se deschida spre colaborari internationale, oferind si valorilor din Romania un statut social si financiar echilibrat in raport cu calitatea muncii lor".

Angajatii ONB care protesteaza fata de inechitati salariale care ar exista intre ei si colegii de scena straini au cerut ca opera sa ramana "o institutie de repertoriu", si sa nu fie transformata in institutie de proiecte.

Concluzia lui Dancu dupa intalnirea de la Opera: Fiecare cu partea lui de adevar si cu partea de intoleranta

Ciolos mai spune ca va continua campania de donatii publice pentru cumprarea de statul roman a sculpturii "Cumintenia Pamantului" si ca Rosia Montana va ramane un sit de patrimoniu UNESCO de categoria A, asa cum Executivul a decis la sfarsitul anului trecut.

"Asa cum i-am spus si domnului Alexandrescu atunci cand a luat aceasta decizie, trebuie sa mergem mai departe de aceasta protectie si sa oferim localnicilor alternative viabile de dezvoltare. Imediat dupa alegerile locale intentionam sa venim cu cateva idei in acest sens", mai scrie premierul.

Amintim ca Vlad Alexandrescu si-a anuntat demisia pe 27 aprilie pe Facebook, pe fondul conflictului de la Opera Nationala Bucuresti, care dureaza de aproximativ o luna. Ulterior, insa, s-a razgandit si a lansat acuzatii la adresa unor colegi din Guvern, care l-au determinat pe Dacian Ciolos sa ia decizia finala a revocarii sale.

L.M.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ciolos revocare Vlad Alexandrescu , #premier