Ciolos: Generatia noua din Romania a inceput sa se trezeasca. Coboara in strada, nu mai sta doar pe Facebook

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 12:58
3529 citiri
Ciolos: Generatia noua din Romania a inceput sa se trezeasca. Coboara in strada, nu mai sta doar pe Facebook

Generatia noua din Romania a inceput sa se trezeasca in ultimii ani, sa nu mai stea doar in fata calculatorului, pe Facebook, ci sa coboare in strada atunci cand este cazul si sa ia initiativa, a sustinut, vineri, premierul Dacian Ciolos.

"Cand am ajuns, asa un pic luat prin surprindere, sa imi asum conducerea acestui Guvern pentru o perioada scurta, mi-am dat seama ca foarte multe lucruri nu o sa se poata face cu o administratie care are nevoie sa fie motivata si redinamizata. (...) Si atunci mi-am spus ca una din caile prin care putem sa demaram anumite schimbari este sa pornim de la experiente (...) pe care societatea civila le are. (...)

Si am observat in acesti ultimi ani, mai ales in ultimii doi-trei ani, ca societatea civila si generatia noua din Romania au inceput sa se trezeasca, sa nu mai stea doar, nu la televizor, ci in fata calculatorului, pe Facebook, sa coboare si in strada cand e cazul si sa ia si initiativa, atunci cand simte ca poate sa schimbe ceva", a spus Ciolos, la evenimentul "Impactul nostru in educatie", organizat de Fundatia Teach for Romania.

Premierul a adaugat ca aceasta experienta din ultimii ani poate fi folosita si pentru reformarea statului si ca primul sau pas a fost sa aduca in jurul sau oameni din societatea civila.

"De aceea, mi-am dorit, am si luat in jurul meu consilieri oameni care provin din societatea civila si care au inteles destul de rapid cum putem face puntea de legatura intre ceea ce fac organizatii neguvernamentale si ceea ce fac diferite institutii publice si am dorit sa implicam si sa transferam pe cat posibil, sigur cu un pic de nebunie si curaj, (...) aceasta experienta catre institutii publice", a sustinut Dacian Ciolos.

Ciolos a precizat ca fiecare roman trebuie sa isi asume schimbarea pe care o doreste si pe care o cere de la ceilalti.

"Cred ca foarte multe lucruri pe care noi, ca romani, vrem sa le schimbam, multe lucruri despre care nu ne place cum merg si, sigur, de cele mai multe ori acuzam liderii tarii sau politicienii ca nu fac suficient sa schimbe lucrurile, cred ca modalitatea in care putem sa progresam este in primul rand aceea de a ne asuma noi insine schimbarea pe care o dorim si pe care o cerem in general de la ceilalti.

Si atunci cand iti asumi tu insuti schimbarea, atunci ai si mai multa legitimitate sa ceri celorlalti si sa ceri liderilor sa o faca si sa-si asume ceea ce fiecare dintre noi face", a punctat Ciolos.

Citeste si:
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”
Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în...
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Cătălin Drulă anunţă că şi-a lansat oficial candidatura la şefia USR: "Sunt persoana potrivită"
Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a anunţat, sâmbătă, 21 mai, că şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia formaţiunii. "Cred că USR are nevoie de organizare, energie...