Ciolos, huiduit la Iasi: Daca imi cereti sa rezolv intr-un an ce nu s-a rezolvat in 4-5, nu se poate

Vineri, 18 Noiembrie 2016, ora 13:59
5697 citiri
Ciolos, huiduit la Iasi: Daca imi cereti sa rezolv intr-un an ce nu s-a rezolvat in 4-5, nu se poate
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

100 de sindicalisti din invatamant si salariati disponibilizati ai companiei Fortus, care protestau de la primele ore ale diminetii in fata prefecturii, l-au huiduit pe premierul Dacian Ciolos, aflat la Iasi intr-o vizita de lucru.

Salariatii Fortus au iesit vineri in strada si au cerut o intalnire cu premierul, caruia i-au inmanat o lista de revendicari. Fortus mai are in acest moment 420 de angajati, care nu si-au mai primit salariile de mai bine de 4 ani.

Datoriile catre salariati depasesc 7 milioane de euro, ultimul combinat de utilaj greu din Romania fiind in insolventa de 13 ani.

"Solicitam domnului premier sa ne dea, in primul rand, raspunsurile la intrebarile trimise catre toate institutiile statului. Primul punct este problema sociala. De patru ani umblam pentru drepturile celor care au lucrat la aceasta societate. Privind reorganizarea, sa o faca cine are bani. Restul sunt povesti. Acest plan de reorganizare este un esec si este o spalare de bani de tip mafiot", a spus liderul de sindicat al Fortus Iasi, Adrian Flondor.

Premierul Ciolos a fost asteptat si de membri ai Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), care s-au plans de diminuarile salariale cauzate de ordonanta 20 pentru secretarii si contabilii din invatamant, acestia avand scaderi intre 150 si 1.100 de lei din salariu.

Ei solicita, printre altele, revenirea la salariile din iulie 2016 pentru secretari si contabili, dar si aprobarea degrevarii de 2 ore profesorilor cu 25 de ani de vechime si gradul didactic.

"Daca imi cereti sa rezolv intr-un an, cu bugetul pe un an, ce nu s-a rezolvat in 4-5 ani de zile, nu se poate. (...) Am legi de respectat si cand e vorba de deficit bugetar, si cand e vorba de alocari bugetare, si am pus bani anul acesta in sanatate si educatie (...) Diminuarile din invatamant au fost greseli", le-a spus premierul protestatarilor.

Dacian Ciolos a acceptat sa se intalneasca cu 4 reprezentanti ai protestatarilor, dar le-a transmis acestora ca "in statul asta fiecare are responsabilitatea lui, nu le rezolva toate primul ministru".

Premierul Dacian Ciolos este astazi intr-o vizita de lucru la Iasi, fiind insotit de mai multi ministri. El are intalniri cu autoritatile locale si judetele din Vaslui si Iasi la sediul prefecturii din Iasi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ciolos huiduit sindicalisti Iasi , #premier