Ciolos ii cere lui Grindeanu sa abroge ordonanta pe justitie: Vom achita o nota de plata usturatoare

Miercuri, 01 Februarie 2017, ora 21:04
26435 citiri
Ciolos ii cere lui Grindeanu sa abroge ordonanta pe justitie: Vom achita o nota de plata usturatoare
Foto: Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos i-a adresat, miercuri, pe Facebook, un mesaj prim-ministrului Sorin Grindeanu, in care ii cere retragerea OUG pe tema codurilor penale, pe motiv ca duc Romania "intr-o fundatura" si afecteaza societatea romaneasca si parcursul ei european.

"Deciziile luate de Cabinetul dumneavoastra in privinta modificarilor aduse Codului penal si Codului de procedura penala au consecinte negative profunde pentru soarta tarii: Distrug reperele morale ale societatii.

Cum veti explica unui om cinstit ca unii pot sa fure pana la 45 de mii de euro fara sa fie pedepsiti penal? Cum vor mai crede oamenii in dreptate? Care este exemplul de moralitate pe care il da Guvernul Statului Roman? Cum se mai pot simti romanii demni in tara lor cand Guvernul lasa impresia ca dispretuieste cinstea si transparenta si legitimeaza hotia?", scrie Ciolos, pe Facebook.

Citeste si Nu cereti demisia Guvernului! Sacrificarea lui Grindeanu ar bloca abrogarea ordonantei Iordache

El acuza ca Guvernul duce Romania "intr-o zona incerta de securitate" si izoleaza tara.

"Prin atacul la valorile statului de drept, ne izolati la periferia Europei. Lovitura data justitiei este totodata o lovitura grava data credibilitatii Romaniei in relatia cu partenerii din UE si NATO, in relatia cu partenerii nostri economici.

Ce pot crede partenerii nostri despre o tara al carei guvern valideaza infractiunea ca normalitate? Cum le veti explica ca Guvernul Romaniei a decis ca e normal ca abuzul in serviciu sa nu fie infractiune?", continua el.

Fostul premier spune ca actiunile Guvernului risipesc si "bruma de crestere economica" castigata prin munca oamenilor si "impune tirania majoritatii".

"Fiecare dintre noi, inclusiv cei care v-au votat in decembrie, va trebui sa achitam o nota de plata usturatoare. Leul a inceput deja sa se devalorizeze. Cum veti compensa pierderea de credibilitate care va afecta increderea investitorilor in Romania? Ce le veti spune antreprenorilor care s-au saturat de coruptie si de decizii strambe ale administratie? Ce le vei spune romanilor care vor plati mai mult pentru un trai mai prost?

Zecile de mii de oameni care protesteaza au legitimitatea societatii, care trebuie ascultata, inteleasa si asimilata in deciziile guvernamentale. Am incredere ca societatea romaneasca este suficient de matura pentru ca astfel de manifestatii sa aiba loc pasnic si civilizat ca si pana acum. In acelasi timp, domnule Grindeanu, nu pot decat sa condamn aroganta si comportamentul Guvernului in aceasta chestiune. Nu cred ca pentru asta au votat romanii in decembrie. Refuz sa accept ca aceasta este Romania normala pe care v-o doreati la preluarea mandatului", mai spune Ciolos.

El spune ca Grindeanu "nu are dreptul sa duceti tara in aceasta fundatura" si cere abrogarea OUG.

Iata si apelul presedintelui Klaus Iohannis pentru abrogarea ordonantei de modificare a codurilor penale

Guvernul Grindeanu a adoptat marti noaptea, fara consultarea CSM, ordonanta de urgenta care schimba Codurile Penale in favoarea unor politicieni, printre care Liviu Dragnea si Florin Iordache.

Citeste mai multe despre cum a dat Guvernul lovitura de gratie Justitiei: A modificat Codurile Penale si a trimis gratierea in Parlament "Legile le facem noi. Alta intrebare?"

De asemenea, Guvernul a trimis la Parlament, pentru aprobare in procedura de urgenta, legea gratierii si modificarea legii privind executarea pedepselor.

Faptul ca Guvernul Grindeanu a adoptat ordonanta noaptea, fara dezbatere publica si fara a mai astepta avizul CSM, consultativ dar obligatoriu, a scos in strada zeci de mii de oameni din toata tara.

CSM a decis, miercuri dimineata, cu unanimitate de voturi sa atace la CCR ordonanta Iordache, dupa ce la sedinta a participat si presedintele Klaus Iohannis.

Vezi sesizarea depusa de CSM la Curtea Constitutionala prin care ordonata ar putea fi blocata.

Totodata, presedintele Iohannis a discutat cu Avocatul Poporului, caruia i-a pus la dispozitie documente care arata ca poate sesiza Curtea Constitutionala, invitandu-l sa o faca.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#Ciolos Grindeanu abrogare ordonante, #Ciolos Grindeanu ordonante justitie, #Ciolos Grindeanu ordonanta modificare coduri , #premier