Ciolos ii raspunde lui Dragnea: Rezolvam probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul Fiscal

Joi, 11 August 2016, ora 12:19
10803 citiri
Ciolos ii raspunde lui Dragnea: Rezolvam probleme pe care nu le-am creat noi. Vom modifica Codul Fiscal
Foto: Ziare.com

Prim-ministrul Dacian Ciolos a reactionat, joi, dupa ce miercuri Liviu Dragnea l-a caracterizat drept "violent" si "obraznic" si a lasat sa se inteleaga ca guvernul tehnocrat este foarte aproape de a se confrunta cu prima motiune de cenzura.

Nemultumirea invocata de seful PSD, inclusiv joi dimineata, inainte de intalnirea cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a fost legata de modificarile aduse Codului Fiscal, respectiv "nedreptatile facute veterenilor de razboi si persoanelor cu handicap".

In replica, Ciolos sustine ca guvernul sau rezolva problemele create de guvernarea anterioara.

"Guvernul nu a modificat nimic prin hotarare de guvern, ci a clarificat lucrurile scrise in Codul Fiscal. Asa cum am facut de nenumarate ori, rezolvam problemele care ne apar in cale, probleme pe care nu le-am creat noi.

Vom modifica Codul Fiscal gandit si promovat de guvernul precedent si vom corecta aceasta nedreptate facuta veteranilor si familiilor lor. Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere.

Greseala este in Codul Fiscal in care, la acest punct, formularea este ambigua, spre deosebire de textul din Codul Fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi in ceea ce-i priveste pe veterani si pe vaduvele de razboi. Problema izvoraste de acolo, din faptul ca unele prevederi din vechiul Cod Fiscal nu au fost transpuse in cel nou, cu o formulare la fel de clara. Nu aveam cum sa modificam noi prevederile Codului prin hotarare de guvern", a spus Ciolos, citat de Adevarul.

Acesta explica si care sunt diferentele dintre cele doua coduri fiscale, in ce le priveste pe vaduvele veteranilor de razboi.

"Din ianuarie 2016, potrivit noului Cod Fiscal, veteranii de razboi, vaduvele de razboi si vaduvele nerecasatorite beneficiaza in continuare de scutirile de la plata impozitelor si taxelor locale. Din pacate, sotiile, sotii acestora nu mai beneficiaza de scutire pentru cota parte din cladirea sau terenul pe care le detin impreuna, pentru ca un articol din vechiul Cod Fiscal nu a fost preluat in noua lege.

(...) Este o problema, este o nedreptate facuta veteranilor si familiilor lor si o vom rezolva. Daca problema de fond a domnului Dragnea este intr-adevar scutirea de taxe a veteranilor si a familiei acestora pentru imobilul in care locuiesc impreuna, am spus-o deja clar, vom rezolva aceasta problema. Nu prin interpretari ale ambiguitatilor din Codul Fiscal in norme, ci prin formulari clare ale Codului Fiscal", a mai spus Dacian Ciolos.

Miercuri, Liviu Dragnea a anuntat ca sunt sanse mici ca parlamentarii PSD sa nu depuna motiune de cenzura impotriva Guvernului, adaugand ca premierul Dacian Ciolos a fost "violent si obraznic", pe tema veteranilor de razboi si a Codului Fiscal.

Nemultumirea acestuia este legata de reactia lui Dacian Ciolos in polemica privind impozitarea veteranilor de razboi. Astfel, Dragnea a inaintat ideea unei motiuni de cenzura si l-a acuzat pe Ciolos ca a raspuns cu atacuri in loc de explicatii.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu discuta, joi, despre posibilitatea depunerii unei motiuni de cenzura in acest caz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dacian Ciolos raspuns Dragnea, #Ciolos veterani Dragnea, #Cod Fiscal veterani, #Ciolos motiune de cenzura, #Liviu Dragnea motiune de cenzura , #premier