Ciolos, in vizita la victimele de la #Colectiv

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 09:59
1289 citiri
Ciolos, in vizita la victimele de la #Colectiv
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos viziteaza, miercuri dimineata, ranitii in urma incendiului din clubul Colectiv internati la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Prim-ministrul a ajuns in jurul orei 9:00 la unitatea medicala.

La Spitalul de Arsi se afla 11 dintre cele 39 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv care mai sunt inca internate in spitalele din Capitala.

Premierul Dacian Ciolos declara, sambata, ca i-a cerut ministrului Sanatatii sa monitorizeze situatia pacientilor care au suferit in urma accidentului de la clubul Colectiv si sa-l informeze periodic.

"Am cerut ministrului Sanatatii sa continue sa urmareasca foarte atent situatia persoanelor care au suferit arsuri si anumite consecinte de sanatate in urma accidentului de la Colectiv si sa am o informare periodica atat in privinta evolutiei situatiei celor care sunt internati in tara, cat si a celor internati in strainatate", a spus Ciolos.

In spitalele din Capitala mai erau internate, marti, 39 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv, dintre care 10 sunt in stare critica si grava, alti aproape 30 de pacienti fiind spitalizati in clinici din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia si Germania.

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii (MS), marti dimineata erau internati in spitale din Capitala 39 de raniti, dintre care la Spitalul de Arsi 11 pacienti, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" - 9, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" - 5, la Spitalul Elias - 3, la Spitalul Militar Central - 4, la Spitalul Floreasca - 3, la Spitalul Universitar de Urgenta - 2, la Spitalul "Dimitrie Gerota" si la Institutul "C.C. Iliescu" - cate un pacient.

Ministerul Sanatatii a precizat ca 42 dintre ranitii care au fost tratati, dupa incendiul din 30 octombrie, in spitale din Capitala au fost externati.

Alti 39 de raniti au fost transferati din spitale din Capitala in unitati sanitare din strainatate, insa zece au decedat, trei in Marea Britanie, doi in Germania, unul in Israel, doi in Olanda, unul in drum spre Elvetia si unul in Franta.

Dacian Ciolos: Coruptia ucide cand izvoraste din incompetenta

In spitale din Belgia sunt internate opt persoane, toate in stare stabila, dintre care cinci cu progrese punctuale, a precizat Ministerul Sanatatii.

In Marea Britanie au fost transferati noua raniti, dintre care trei au decedat, ceilalti sase pacienti fiind in stare stabila.

In Olanda au fost transferate opt persoane, insa doua dintre acestea au decedat. Ceilalti sase pacienti sunt in stare stabila.

In Israel au fost internate trei persoane ranite in incendiul din Colectiv, dintre care una a decedat, celelalte fiind in stare stabila.

In Austria au fost transferate patru persoane, dintre care trei sunt in stare stabila, iar una a decedat.

La spitale din Germania au ajuns cinci raniti, trei au plecat pe cont propriu, printre care si un cetatean german, iar alte doua au fost transferate. Doi dintre pacientii internati au decedat in clinici din Germania.

Ciolos anunta ultimele masuri pentru raniti, medici si ISU dupa tragedia din Colectiv (Video)

In Norvegia este internata o persoana ranita in incendiul din Colectiv, starea acesteia fiind stabila.

Un pacient a fost transferat in Franta, iar un altul in Elvetia, ambii decedand in timpul transportului spre clinicile unde trebuiau sa ajunga.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoana. In trei saptamani de la tragedie au murit alte 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, in 22 noiembrie, la 60.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Dacian Ciolos victime Colectiv, #Dacian Ciolos incendiu Colectiv, #incendiu club Colectiv , #premier