Ciolos isi schimba echipa de la Guvern: Ce urmeaza mai departe si ce sarcini vor avea noii ministri

Marti, 05 Iulie 2016, ora 21:27
2880 citiri
Ciolos isi schimba echipa de la Guvern: Ce urmeaza mai departe si ce sarcini vor avea noii ministri
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul Dacian Ciolos a anuntat, marti, inlocuirea a patru ministri: Adrian Curaj (Educatie), Marius Bostan (Comunicatii), Dan Stoenescu (Romanii de Pretutindeni) si Dan Costescu (Transporturi).

Dupa ce a anuntat remanierea echipei guvernamentale, Ciolos a dezvaluit si care sunt propunerile pe care i le va inainta lui Klaus Iohannis: Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educatiei; Petru Sorin Buse este propus ca ministru al Transporturilor; Maria Ligor este propusa pentru functia de ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni; portofoliul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala ar urma sa fie preluat interimar de seful Cancelariei prim-ministrului, Dragos Tudorache.

Ce se intampla, insa, mai departe? Propunerile urmeaza sa fie inaintate chiar maine dimineata presedintelui Klaus Iohannis. Nu ne asteptam la surprize, pentru ca prim-ministrul a anuntat deja ca s-a consultat cu seful statului, care este de acord cu aceste inlocuiri. "L-am informat pe domnul presedinte, stiti ca noi ne vedem in fiecare luni si trecem in revista diferitele subiecte, activitati ale Guvernului. I-am comunicat intentia mea de a face aceste schimbari, intentii cu care a fost de acord", a declarat premierul Dacian Ciolos.

Cum remanierile nu schimba structura Guvernului, acestea ajung direct pe masa lui Iohannis si nu trebuie sa treaca prin Parlament. Asadar, Iohannis urmeaza sa semneze mai intai decretul de revocare a celor patru ministri remaniati, apoi decretul de numire a noilor ministri. Apoi are loc depunerea juramantului la Cotroceni.

Noii ministri nu vor avea sarcini usoare. Schimbarea de la Educatie vine in contextul in care Bacalaureatul este in plina desfasurare, iar examenele n-au fost lipsite nici in acest an de incidente. Premierul Dacian Ciolos a sustinut, de mai multe ori, ca a fost mai putin multumit de modul in care Adrian Curaj, care a condus Ministerul Educatiei, a tratat chestiunea plagiatelor, doctoratelor si a scolilor doctorale.

Afla cine e Mircea Dumitru, propus de Ciolos sa-l inlocuiasca pe Adrian Curaj la Ministerul Educatiei

In plus, Mircea Dumitru va trebui sa ii retraga titlul de doctor lui Victor Ponta, dupa ce Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis ca fostul premier si-a plagiat teza de doctorat.

In ceea ce priveste Transporturile, viitorul ministru va trebui sa se ocupe de restructurarea completa a CNADNR, sarcina pe care Ciolos i-o trasase si lui Dan Costescu.

Si Maria Ligor, propusa ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni in locul lui Dan Stoenescu, va avea o sarcina importanta, avand in vedere ca anul acesta au loc alegerile parlamentare si, in premiera, se poate vota prin corespondenta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Ciolos remanieri, #schimbari guvern Ciolos, #sarcini ministri noi Ciolos , #premier