Ciolos: Kovesi e o persoana verticala si ferma. E o campanie disperata impotriva ei

Joi, 20 Octombrie 2016, ora 18:54
31108 citiri
Ciolos: Kovesi e o persoana verticala si ferma. E o campanie disperata impotriva ei
Foto: Ziare.com

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este "o persoana verticala si ferma", impotriva careia este pusa in scena "o campanie disperata", considera Prim-ministrul Dacian Ciolos.

Premierul a fost intrebat, in cadrul unui interviu acordat Hotnews.ro, cum vede cele doua scandaluri in care este implicata Kovesi: acuzatiile de plagiat al tezei sale de doctorat si "cucuveaua mov".

"Le vad cu tristete, pentru ca doamna Kovesi este o persoana angajata in a face ca o institutie, parte a sistemului judiciar, sa functioneze. O institutie care a obtinut si obtine rezultate.

O persoana pe care o vad verticala si ferma in aplicarea unor principii si a unor valori. Ar fi pacat ca functionarea unei astfel de institutii sa fie afectata de atacuri la persoana, pe care unii, probabil in disperare de cauza, le pun in scena", a spus premierul.

Intrebat si daca este o campanie mediatica impotriva lui Kovesi, premierul a raspuns: "Nu stiu, vedeti altceva?".

"Eu vad ceea ce mi se prezinta. Nu cunosc detaliile, nu am timp sa ma uit la televizor, dar vad o campanie disperata", a mai precizat Dacian Ciolos.

Iata ce spunea Ciolos despre teza de doctorat a lui Kovesi, in urma cu doua saptamani

Scandalul Ghita-Kovesi

Deputatul Sebastian Ghita s-a autodenuntat, pentru ca ar fi participat in 2012 la falsificarea unui raport tehnic de expertiza care sa o absolve pe Kovesi de acuzatia de plagiat, pentru ca la acea vreme avea "o relatie foarte apropiata" cu Kovesi, "fiind practic prieteni".

Procurorul-sef al DNA a declarat ca nu a fost, nu este si nici nu va fi prietena cu "inculpatul Sebastian Ghita".

Totodata, Kovesi sustine ca nu a plagiat si lucrarea de doctorat ii apartine in totalitate si a prezentat si documente in acest sens.

Intre timp, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala in rem pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului lui Sebastian Ghita.

Iar Universitatea de Vest din Timisoara face verificari in legatura cu doctoratul procurorului-sef al DNA. Rectorul sau a precizat, saptamana trecuta, ca inca nu exista comisia care ar trebui sa analizeze doctoratul lui Kovesi.

In ceea ce priveste scandalul "cucuveaua mov", acesta este referitor la o adresa de email de pe care Kovesi ar fi corespondat cu Sebastian Ghita in trecut, cucuveauamov@gmail.com, si care ar fi fost sparta de hackerii de la Black Cube.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Dacian Ciolos campanie Kovesi, #Ciolos campanie disperata Kovesi, #Ciolos declaratii Kovesi, #Ciolos laude Kovesi , #premier