Ciolos, la Bruxelles: Merge la Consiliul European si sa-i viziteze pe ranitii din #Colectiv

Joi, 17 Decembrie 2015, ora 09:50
2102 citiri
Ciolos, la Bruxelles: Merge la Consiliul European si sa-i viziteze pe ranitii din #Colectiv

Premierul Dacian Ciolos participa, joi si vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, dupa ce a fost delegat de catre presedintele Klaus Iohannnis si a primit avizul comisiilor din Parlament.

De asemenea, Ciolos le va face o vizita si ranitilor in incendiul din clubul Colectiv care sunt internati la spitalul militar din Bruxelles.

#Colectiv: Ciolos merge la spital la ranitii din Bruxelles

Pe agenda de discutii a Consiliului European se afla subiecte importante, cum ar fi criza refugiatilor, combaterea terorismului, Uniunea Economica si Monetara (UEM), precum si posibila iesire a Marii Britanii din UE.

Mandatul lui Ciolos la Bruxelles: Ce are Romania de spus in privinta teroristilor, refugiatilor si zonei euro

Ce face Ciolos la Bruxelles

Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului remis Ziare.com, care prezinta programul detaliat al premierului, delagatia Romaniei va ajunge la Consiliu joi, la ora locala 14:45.

La 15:15, Ciolos va avea o intrevedere cu Federica Mogherini, inalt reprezentant al UE pentru afaceri externe si politica de securitate, urmand ca la 16:00 sa aiba loc un schimb de opinii cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Prima sesiune de lucru a Consiliului European incepe la ora 16:45, urmand ca sefii de stat si guverne sa ia parte la un dineu de lucru, incepand cu ora 19:00.

Ziua de vineri incepe, la ora 8:45, cu o intalnire cu Frans Timmermans, prim-vicepresedinte al Comisiei Europene, si continua cu a doua sesiune de lucru a Consiliului European, de la ora 10:00.

La finalul discutiilor, la ora locala 13:00, premierul Ciolos va sustine o declaratie de presa in care v-a prezenta concluziile ultimului Consiliu European de anul acesta.

Inainte de a se intoarce in Bucuresti, Dacian Ciolos va merge intr-o vizita la spitalul militar "Reine Astrid Bruxelles", unde sunt internate victime ale incendiului din Colectiv.

Mandatul cu care premierul Dacian Ciolos va reprezenta Romania la Consiliul European de la Bruxelles a primit aviz favorabil cu o "majoritate covarsitoare", pe 8 decembrie, din partea Comisiilor parlamentare pentru afaceri europene.

Ciolos, unda verde in comisiile din Parlament sa mearga la Bruxelles: Ce s-a discutat la audieri

Mai multi oameni politici, printre care fostul presedintele Traian Basescu si seful Senatului Calin Popescu Tariceanu, au criticat decizia ca Dacian Ciolos sa ne reprezinte tara la Consiliul European.

Basescu, despre delegarea lui Ciolos la Consiliul European: Nu e oportuna. Iohannis nu trebuie sa abdice!

Este pentru prima oara cand presedintele il deleaga pe premier pentru a participa la aceasta reuniune, dupa ce in ultimii ani nu a existat consens intre ocupantii acestor doua functii pe aceasta tema.

D.T.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
MosGerila
rank 5
Romania a iesit din izolarea provocata de penalul plagiator drViorel
Marin2134
rank 5