Discurs de campanie total atipic al premierului Ciolos: Ce le-a cerut zecilor de mii de oameni adunati in piata

Duminica, 06 Noiembrie 2016, ora 19:53
19889 citiri
Discurs de campanie total atipic al premierului Ciolos: Ce le-a cerut zecilor de mii de oameni adunati in piata
Foto: PNL

Dacian Ciolos a participat duminica la mitingul PNL din Capitala, unde liberalii si-au lansat candidatii la parlamentare si si-au exprimat dorinta ca actualul premier sa le conduca Guvernul in cazul in care vor castiga alegerile.

Ciolos a tinut un discurs total atipic pentru campania electorala in fata celor aproximativ 20.000 de sustinatori, adusi din toata tara cu autocarele. Si-a aratat speranta ca ei au venit la miting pentru ca ii sustin platforma Romania 100 si le-a prezentat, fara efuziuni si doar convins de ce spune, viziunea sa despre cum ar trebui sa arate partidele si clasa politica.

"Sunt aici in primul rand pentru ca ati decis sa sustineti platforma Romania 100 si imi doresc ca aceasta platforma sa nu fie doar o insiruire de enunturi, sa nu fie doar iluzii, asa cum spunea cineva care spune ca e politician. Aceste principii pe care le-am pus acolo si pe care am incercat sa le experimentam in acest an, ele trebuie sa ne modeleze fiecare actiune in anii care vin.

Din punctul meu de vedere, onestitate, bun simt, faptul de a munci cinstit si de a astepta o remuneratie dupa o munca cinstita nu sunt iluzii. Simt ca acest lucru este posibil, este posibil sa coboram idealurile in fapte si in decizii pe care le luam zi cu zi, nu doar atunci cand ne este usor, ci mai ales atunci cand avem de intampinat dificultati.

Avem nevoie de schimbare in politica si in partidele politice. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au invatat in acesti 25 de ani, dar haideti sa recunoastem, sunt multe lucruri pe care trebuie sa le uitam legat de modul in care s-a facut politica pana acum.

Trebuie sa avem onestitate de la baza unui partid pana la varf, sa respiram onestitate, sa respiram adevar si sa avem curajul atunci cand gresim sa recunoastem si sa avem forta ca atunci cand ne implicam intr-o astfel de actiune, sa nu o facem in interes propriu sau in interesul unui grup care ne impinge in politica, ci o facem pentru ca am venit in politica sa daruim.

Eu cu astfel de partide politice mi-as dori sa lucrez si sunt convins ca astfel de atitudini ar duce la recastigarea increderii in partidele politice, la recastigarea increderii ca prin democratie, prin alegeri libere, putem sa alegem oameni onesti, oameni care vin acolo sa se daruiasca", a spus Ciolos de pe scena mitingului PNL.

Apoi, foarte simplu si direct, premierul le-a vorbit oamenilor despre valorile in care el crede si i-a indemnat sa inceapa schimbarea cu ei si mai apoi sa o ceara de la societate si clasa politica.

"Mai cred un lucru si va rog sa il aceptati cu toata sinceritatea de care sunt capabil. Am vazut aici ca s-a vorbit despre lideri. Cred ca in Romania viitorului nu se mai poate vorbi de lideri mesianici. Cred ca, mai mult ca oricand, Romania are nevoie ca fiecare dintre noi sa acceptam si sa provocam aceasta schimbare, dar in primul rand in noi. Am cerut in acesti ultimi ani dupa Revolutie de foarte multe ori schimbare si am cerut unor lideri sa isi asume si sa faca aceasta schimbare in locul nostru.

Eu v-as ruga, intorsi acasa, sa va ganditi in ce fel noi putem sa ne schimbam pe noi insine, pentru a cere apoi societatii sa se schimbe, pentru a cere leadership-ului sa se schimbe, sa fie mai onest, sa fie mai direct atunci cand are ceva de spus si sa fie cu bun simt. Deci cred ca schimbarea astazi incepe in primul rand cu noi insine, cu fiecare in parte si apoi, asumandu-ne aceasta schimbare, cu noi insine, aceasta schimbare in bine, aceasta schimbare in ideea ca se poate si altfel si ca noi romanii suntem cel putin la fel de buni ca celilalti, ca noi romanii nu avem de ce sa avem niciun complex fata de altii, aceasta schimbare de atitudine cu siguranta ca se va traduce intr-o schimbare si in societatea noastra", a mai spus premierul.

Ciolos a continuat in acelasi ton si a vorbit oamenilor adunati in piata despre cum procedeaza el in viata de zi cu zi:

"Eu mi-am ghidat si incerc sa imi ghidez intotdeauna actiunea dupa propria constiinta. Singura care poate sa imi dicteze lucruri este propria constiinta, cea care izvoraste din inima, nu altceva si nimeni, absolut nimeni, nu poate sa imi ceara sau sa va ceara sa mintim, sa nu spunem adevarul de frica de a nu rani, nu poate sa ne ceara sa facem altceva decat ceea ce noi simtim. Pentru ca eu sunt convins ca fiecare dintre noi are felul lui de a fi si felul lui de a actiona si in masura in care isi asuma, doar atunci noi ca societate putem sa evoluam si sa facem lucrurile mai bine.

Pentru mine Romania guvernata cu bun simt inseamna Romania guvernata prin asumarea propriei constiinte si pornind de aici incepe implicarea in actiune, atunci cand o facem cu sufletul curat. Pentru ca, iata, am vazut-o de mai multe ori, chiar si in istoria recenta, in ultimii ani, lipsa implicarii naste monstri. Este mult mai greu sa ne batem cu acesti monstri care se nasc din lipsa implicarii noastre, decat sa o facem la timp si sa ne asumam aceasta implicare. Sa ne-o asumam prin vot, dar apoi sa ne-o asumam prin tot ceea ce trebuie facut de catre Guvern, de catre Parlament si sper, imi doresc sa avem in sfarsit un Parlament in care toti parlamentarii sa lucreze pentru oameni, absolut toti", a incheiat Ciolos.

Vezi aici cum s-a desfasurat mitingul PNL si care au fost cele mai importante momente si discursuri

A.S.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Dacian Ciolos discurs miting PNL, #Ciolos miting PNL declaratii, #Ciolos miting PNL lideri mesianici , #premier