Ciolos lauda economia Romaniei in SUA: Cum putem "cuceri" companiile americane

Miercuri, 25 Mai 2016, ora 22:15
3700 citiri
Ciolos lauda economia Romaniei in SUA: Cum putem "cuceri" companiile americane
Foto: Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos a discutat, marti, despre potentialul economic pe care il are Romania cu reprezentati ai administratiei SUA.

"Scopul intalnirilor noastre cu reprezentantii administratiei SUA este de a construi, pe langa parteneriatul de securitate, si un parteneriat economic bazat pe o cooperare mai stransa.

Economia romaneasca ofera o serie de oportunitati investitorilor americani in domenii ca industria auto, IT, agricultura sau sectorul energetic si SUA pot fi un partener mult mai implicat si activ pe piata locala, cum si companiile romanesti pot fi mai prezente pe piata americana", a declarat premierul Ciolos, dupa intrevederea cu oficialii americani, potrivit unui comunicat Remis Ziare.com.

La intalnirea cu secretarul pentru Agricultura, Tom Vilsack, premierul roman, impreuna cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, au prezentat oportunitatile sectorului din Romania si posibilitatile de colaborare cu partenerii americani.

Dacian Ciolos, laudat de vicepresedintele SUA pentru reformele privind statul de drept

Cei doi oficiali romani au aratat ca tara noastra a indeplinit toate conditiile pentru ca sa fie reluat exportul de carne de porc si alte produse alimentare in SUA.

In intalnirea cu secretarul pentru Comert, Penny Pritzker, premierul Dacian Ciolos si ceilalti membri ai delegatiei au subliniat si argumentat in legatura cu momentul favorabil prin care trece economia romaneasca, care are una din cele mai mari rate de crestere din regiune.

De asemenea, una din discutiile cheie a vizat cooperarea intre institutiile celor doua tari, pentru dezvoltarea si consolidarea unor modele de buna practica in domeniul firmelor mici si mijlocii. Oficialii americani au transmis ca vor incuraja companiile din SUA sa colaboreze mai mult cu cele romanesti.

Mesajul lui Dacian Ciolos dupa intalnirea cu Joe Biden, vicepresedintele SUA (Video)

Ultima runda de discutii a fost pe domeniul energiei, iar Romania si-a prezentat atuurile, cum ar fi mixul complex de resurse si strategia de a atrage noi tehnologii pentru exploatarea acestora.

C.P.

#Ciolos vizita SUA, #Ciolos economie SUA , #premier