Ciolos le cere ministrilor sa combata "populismul campaniei electorale": Suntem guvernul zero coruptie

Miercuri, 16 Noiembrie 2016, ora 10:56
6658 citiri
Ciolos le cere ministrilor sa combata "populismul campaniei electorale": Suntem guvernul zero coruptie
Foto: Arhiva Facebook/Dacian Ciolos

Premierul Dacian Ciolos le-a cerut miercuri ministrilor, la inceputul sedintei de Guvern, sa isi faca bilantul fiecare pe domeniul sau si in perioada urmatoare sa iasa public si sa prezinte masurile pe care au reusit sa le implementeze de la preluarea mandatului.

"Trebuie sa spunem ca da, suntem guvernul zero coruptie, zero populism, zero minciuna si, pornind de aici, sa trecem sa explicam cateva lucruri care au fost facute in acest an. Asa cum am spus la inceput, nu ne propunem sa revolutionam Romania intr-un an, dar, cum am spus si atunci, am vrea sa relansam cateva domenii cheie", a explicat Ciolos, dupa care a enumerat cateva dintre masurile ce trebuie prezentate de fiecare ministru in parte.

Astfel, ministrilor Finantelor si Muncii, Anca Dragu si Dragos Pislaru, Ciolos le-a cerut sa explice in ce fel s-a resimtit cresterea economica din acest an in crearea de locuri noi de munca, dar si in buzunarul romanilor prin majorarea salariului mediu.

Ministrului Muncii i-a mai cerut ca, impreuna cu cel al Educatiei, Mircea Dumitru, sa prezinte investitiile care s-au facut pentru combaterea abandonului scolar, cum ar fi decontarea integrala a navetei sau programul pilot "masa calda in scoli".

Totodata, lui Dumitru i-a mai spus sa explice si de ce a fost nevoie sa fie organizat concursul pentru directorii din scoli si cum a dus acest lucru la eficientizarea managementului in unitatile de invatamant.

Ministrului Energiei, Victor Vlad Grigorescu, i-a cerut sa arate cum a reformat companiile "capusate", dar si strategia energetica.

"Domnule Grigorescu, dincolo de reformele care au fost lansate in anumite companii care au fost capusate, daca ne uitam la modul in care au fost conduse, sa intrati in detaliile textului pus in dezbatere publica privind strategia energetica. Am promis ca vom lasa viitorului Guvern aceasta strategie finalizata", a trasat Ciolos.

Directive au primit si ministrul Fondurilor Europene, sa combata acuzatiile ca absorbtia a fost zero, si ministrul Transporturilor, care sa vina cu datele ca toate santierele sunt deblocate sau cel al Sanatatii, care chiar miercuri va prezenta o ordonanta adoptata pentru un management profesionist in spitale. Mai mult, Ciolos a insistat ca Voiculescu sa sublinieze si "masurile luate anul acesta pentru cresterile salariale in Sanatate, in rezolvarea inechitatilor".

"Am dat doar cateva exemple de lucruri facute anul acesta. O sa va rog pe fiecare dintre dvs., in zilele urmatoare sa iesiti public si sa faceti un bilant si cu realizarile, dar si cu ce v-ati propus si n-ati reusit sa realizati, cu ce ati inceput, dar nu a fost finalizat. Dincolo de populismul inerent unei perioade de campanie electorala, sa putem discuta si asezat", a conchis Ciolos.

Dacian Ciolos a acceptat sa fie propunerea PNL pentru postul de premier in cazul in care liberalii castiga alegerile parlamentare din decembrie, insa a declarat in numeroase randuri ca nu se va implica in campania electorala.

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...