Ciolos nu a acceptat sa amane reducerea unor taxe: PSD sa isi respecte promisiunile facute inainte de alegeri UPDATE

Marti, 13 Decembrie 2016, ora 21:31
389836 citiri
Ciolos nu a acceptat sa amane reducerea unor taxe: PSD sa isi respecte promisiunile facute inainte de alegeri UPDATE
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul Romaniei a transmis, marti seara, ca in timpul discutiei de marti dimineata cu Liviu Dragnea premierul Dacian Ciolos nu a confirmat ca accepta propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal.

"Prim-ministrul a precizat ca ia nota si analizeaza aceasta propunere, dar trebuie avute in vedere mai multe aspecte legale si de oportunitate ale deciziei", se arata intr-un comunicat remis, marti, Ziare.com.

Ciolos le cere lui Dragnea si celorlalti lideri PSD sa isi respecte promisiunile facute cetatenilor inainte de alegerile pe care le-au castigat.

"Pe de alta parte, premierul Dacian Ciolos se asteapta ca Partidul Social Democrat sa isi respecte promisiunile si programul de guvernare prezentat cetatenilor inainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumandu-si totodata responsabilitatea politicii fiscale si legislatia adoptata deja in Parlament", se mai arata in comunicatul citat.

UPDATE 21:30 Ulterior, Dacian Ciolos a facut si cateva precizari pe pagina sa de Facebook.

"Constat ca discutia mea telefonica cu domnul Liviu Dragnea a produs ceva tulburare. Pentru ca vad tot felul de interpretari, simt nevoia sa limpezesc doua aspecte:

In cadrul discutiei nu am spus ca sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis ca o voi analiza, dar ca trebuie avute in vedere mai multe aspecte atat legale cat si de oportunitate", a scris premierul.

Premierul a subliniat faptul ca Guvernul sau nu va aduce modificari Codului Fiscal.

"Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de aceasta amploare poate sa fie luata, daca se va considera necesar, doar de catre viitorul guvern, legitimat de o majoritate in Parlament si de rezultatele alegerilor de duminica", a incheiat seful Guvernului.

Amintim ca Liviu Dragnea a anuntat ca marti dimineata a vorbit la telefon cu Ciolos si ca i-a cerut sa amane cateva reduceri de taxe care ar fi trebuit sa intre in vigoare la 1 ianuarie. Cererea a fost adresata in conditiile in care toate aceste diminuari de taxe sunt incluse tocmai in Codul Fiscal elaborat in vremea Cabinetului Ponta. Dupa anuntul lui Dragnea, purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca Ciolos a fost de acord cu amanarea taxelor.

O reactie mai virulenta din partea Guvernului a venit insa pe Facebook de la ministrul Muncii, Dragos Pislaru, care a spus ca este incredibil ca PSD a inceput abia acum sa se gandeasca cum sa puna in practica promisiunile electorale, adaugand ca social-democratii trebuie sa isi asume amanarea reducerii taxelor.

A.G.

#Ciolos discutie Dragnea taxe, #Ciolos Dragnea taxe, #Dragnea discutie telefonica Ciolos , #premier