Ciolos: Nu am intentia sa ma prezint la alegerile din 2016. Nu pentru asta am acceptat sa fiu premier

Joi, 24 Decembrie 2015, ora 11:54
3148 citiri
Ciolos: Nu am intentia sa ma prezint la alegerile din 2016. Nu pentru asta am acceptat sa fiu premier
Foto: Antena 3

Premierul Dacian Ciolos a declarat, miercuri seara, ca in momentul de fata nu se simte confortabil sa-si asume un rol politic intr-un partid, adaugand ca nu are intentia de a se prezenta la alegerile din 2016 si nu pentru acest lucru a acceptat functia de prim-ministru.

"Nu stiu ce inseamna premier de sacrificiu, daca sacrificiu inseamna sa vii si sa-ti asumi niste riscuri, asumandu-ti niste obiective pe care sa incerci sa le atingi, cu riscul sa nu poti sa le atingi pentru ca poti sa nu ai toate elementele ca sa le atingi, atunci imi asum acest sacrificiu si mi l-am asumat de la inceput.

Daca sacrificiul acesta, intre ghilimele, sau nu, poate sa aduca ceva bun la sfarsitul acestui an de zile, cred ca este un sacrificiu care merita. Eu nu-l consider, neaparat un sacrificiu pentru ca mi-am asumat aceasta decizie de a accepta aceasta propunere", a declarat Dacian Ciolos, la Antena 3, intrebat daca este un premier de sacrificiu sau viitorul presedinte al PNL.

Ciolos: Tehnocratia, pe termen lung, pune in pericol democratia. Nu poti sa salvezi o tara intr-un an

Premierul a mentionat, pe de alta parte, ca nu vede cum poate sa fie viitorul presedinte al PNL, daca el nu-si depune candidatura pentru un astfel de post.

"Am spus ca nu am intentia sa ma inscriu intr-un partid politic si nu am intentia sa candidez la sfarsitul anului 2016. Mi-am asumat un post de prim-ministru independent, cu un Guvern independent, si sunt constient ca sansa acestui Guvern de a duce pana la capat sau de a incepe cateva reforme si de avea si sustinere politica pentru asta este tocmai onestitatea, din acest punct de vedere.

Daca eu voi incerca sa-mi folosesc un eventual capital castigat in acest an de mandat, sa-l folosesc ca si capital electoral la sfarsitul anului 2016, ar insemna sa insel anumite asteptari si sa nu fiu onest cu mine insumi. Am spus un lucru la inceput si raman cu ce am spus", a sustinut Ciolos.

Premierul a adaugat ca in cazul in care ar spune ca nu respinge definitiv ideea de a intra in politica, o sa i se spuna ca totusi se gandeste la asa ceva.

"Nu, nu ma gandesc, dar nu poti niciodata sa respingi ceva defintiv pentru ca nu stii cum evolueaza lucrurile, dar nu. Am mai spus-o si in 2007, am spus-o si in 2010 cand am fost numit comisar, am spus-o si in 2014 cand am terminat mandatul de comisar, ca nu am intentia sa... nu ma simt eu confortabil sa fac o politica de partid.

Atunci cand ma simt confortabil sau cand cred ca pot sa-mi asum niste lucruri, mi le asum, cand nu ma simt confortabil sa mi le asum nu mi le asum doar de dragul de a le asuma. Deci, in momentul de fata nu ma simt confortabil sa-mi asum un rol politic intr-un partid politic", a declarat Ciolos.

Acesta a adaugat ca daca mandatul de premier va fi un succes, nu va fi succesul unui om. "Va fi succesul unei noi echipe, va fi succesul unui nou sistem. Deci, nu vad de ce lucrurile acestea trebuie sa se lege de un om sau de continuitatea unui om.

Eu mi-am asumat in fata domnului presedinte si a Parlamentului un mandat de un an de zile, imi duc mandatul la capat si voi vedea dupa aceea ce voi face. Ceea ce pot sa va spun, si repet, este ca nu am intentia sa ma prezint la alegerile din 2016 si nu pentru asta am acceptat mandatul de prim-ministru", a subliniat Ciolos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ciolos alegeri 2016, #premier Dacian Ciolos alegeri 2016, #Dacian Ciolos presedinte PNL , #premier