Ciolos spune ce planuri are si ce ar fi facut in locul lui Grindeanu

Sambata, 18 Februarie 2017, ora 14:18
12262 citiri
Ciolos spune ce planuri are si ce ar fi facut in locul lui Grindeanu
Foto: Facebook Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Ciolos a declarat, sambata, la Europa FM, ca se gandeste la mai multe variante pentru "a fi de folos" in Romania, inclusiv intrarea intr-un partid sau infiintarea unuia nou, insa ii este "teama" ca "lumea se plictiseste repede" de noile formatiuni, astfel incat analizeaza si alte forme de implicare.

Intrebat daca ia in calcul infiintarea unui nou partid, Ciolos a raspuns afirmativ. "Ma gandesc si la asta. Ma gandesc la toate solutiile", a spus el, adaugand ca doreste sa "valorifice" momentul actual din societatea romaneasca si doreste "sa fie de folos" in Romania.

"Analizand stadiul in care sunt, ma duce cu gandul ca in ultimii ani au aparut partide noi in Romania, dar cam toate au ramas acolo, se zbat sa intre in Parlament. Unele dintre ele nici nu au reusit. Pe de alta parte, partidele mai vechi pe care le avem si-au pierdut increderea. Ma intreb daca solutia e ca de fiecare data sa faci un partid nou, ramanand in aceeasi politica, sau sa gasesti modalitatea prin care sa schimbi modul in care se face politica, indiferent de partid", a afirmat fostul premier.

Dacian Ciolos spune ca ia in calcul trei variante: sa stea "in afara partidelor" si sa isi aduca contributia in alte feluri de organizare, sa intre intr-un partid si de a incerca "prin propriul exemplu" sa arate ca se poate face si altfel de politica, dar si "solutia de a face un alt partid". El a precizat insa ca, fata de aceasta ultima solutie, are rezerve.

"Teama mea e ca lumea se plictiseste repede de un partid si iar se intoarce la ideea ca, pana la urma, toti sunt la fel", a spus fostul premier.

Intrebat insa daca nu exclude aceasta varianta, Ciolos a confirmat: "Nu exclud".

La inceputul lunii ianuarie, Dacian Ciolos spunea ca ia in calcul si infiintarea unei asociatii, construite pe baza Platformei Romania 100.

In locul lui Grindeanu, nu ajungeam in situatia asta

Fostul premier a comentat si evenimentele recente din Romania, afirmand ca, daca era in locul lui Sorin Grindeanu, nu ar fi ajuns la aceasta situatie, explicand ca nu se mai poate guverna "pe furis" sau cu jumatati de adevar, iar castigarea alegerilor nu este suficienta pentru a aplica orice fel de masura.

"Dincolo de faptul ca e foarte dificila si complicata, e o perioada foarte frumoasa pentru ca eu tot timpul am crezut ca intr-un fel sau altul natiile, neamurile, au un fel de suflet. (...) Nu e suma sufletelor tururor celor care sunt parte a poporului respectiv, ci e o contopire a ceea ce e asumat de fiecare dintre noi individual pentru comunitate. Atunci cand suntem o adunatura de egoisti nu exista sufletul acesta al neamului", a spus Ciolos, notand spiritul civic al cetatenilor din ultima perioada.

El a comentat ca, dupa "toata perioada tulbure" de dupa Revolutie, cetatenii in sfarsit au inceput sa isi asume impreuna idealuri. "Ma bucur pentru generatiile celor care astazi sunt adolescenti, care daca merg si pastreaza ritmul asta o sa poata sa aiba o perioada din viata in care sa stie si ce inseamna comunitatea asumata, nu ceva impus, cum a fost pe vremea comunismului", a spus fostul premier.

Ciolos a fost intrebat ce s-ar fi intamplat daca era in locul lui Sorin Grindeanu in cazul OUG 13, el comentand ca nu s-ar fi ajuns la aceasta situatie. "Eu indraznesc sa cred ca daca eram in locul lui n-as fi ajuns in situatia asta. Pentru mine de la inceput transparenta si relationarea cu ceilalti a fost unul din obiectivele principale", a spus fostul sef al Guvernului.

El a precizat ca dialogul trebuia inceput imediat dupa ce romanii au iesit sa protesteze.

"Daca cineva are impresia ca poate sa mai guverneze pe furis sau spunand lucrurile pe jumatate, se insala. Mai devreme sau mai tarziu se intoarce bumerangul. (...) Nu vreau eu sa dau lectii nimanui, dar ce am invatat din anul acesta, ca guvernarea este un exercitiu de relationare permanenta. Nu e suficient sa spui ca ti-a votat cineva un program de guvernare si acum lasati-ma in pace sa-l aplic", a mai spus fostul premier.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Dacian Ciolos partid, #Ciolos politica , #premier