Ciolos: Nu ma intereseaza sa particip la alegerile din 2016

Miercuri, 02 Decembrie 2015, ora 22:58
3366 citiri
Ciolos: Nu ma intereseaza sa particip la alegerile din 2016

Premierul Dacian Ciolos respinge categoric ideea intrarii in politica, in ciuda ofertelor care i se fac si a zvonurilor lansate in presa.

"Nu ma intereseaza sa ma prezint la alegerile din 2016. Vreau sa-mi duc la bun sfarsit mandatul. Eu nu fac gesturi pentru a castiga voturile cetatenilor", a declarat Dacian Ciolos miercuri seara, intr-o interventie telefonica la Romania TV.

Gorghiu vrea sa-i ia pe tehnocratii lui Ciolos in PNL, daca fac o figura frumoasa

Intrebat daca prezenta sa la sedinta solemna a Senatului, organizata miercuri dupa-amiaza, a fost un gest politic, premierul a precizat ca nu este vorba despre ceva neobisnuit.

"Eu am spus cand am fost investit ca Guvernul acesta chiar daca nu are o majoritate definita, va trebui sa lucreze cu Parlamentul. Vom avea o atitudine de respect si conlucrare. Mi se pare un gest de minim respect pentru o ceremonie dedicata Zilei Nationale. Nu e nicio alta decizie ascunsa", a replicat Dacian Ciolos.

Premierul Dacian Ciolos a fost prezent miercuri la sedinta solemna a Senatului, in ciuda faptului ca presedintele Klaus Iohannis a declinat invitatia.

In discursul tinut de la tribuna, seful Executivului i-a indemnat pe romani sa ramana uniti.

"Suntem intr-un climat international agitat. Ingrijorarile nu lipsesc, dar nu trebuie sa uitam ca poate mai mult ca niciodata in istoria noastra nu suntem singuri ci alaturi de parteneri si aliati puternici.

Ii indemn pe toti romanii sa inteleaga ca, in conditiile violentei si ale conflictului, ale instabilitatii si schimbarilor in plan international, este important mai mult ca oricand ca noi toti sa ramanem uniti si sa manifestam solidaritate activa fata de noi insine, fata de semenii nostri, fata de partenerii nostri din Europa si NATO, fata de fratii nostri din R. Moldova.

Ca si la 1 decembrie 1918, si astazi dupa 97 de ani, sunt convins ca numai impreuna putem reusi", a declarat premierul.

Inca de la nominalizarea sa ca premier, in luna noiembrie, Dacian Ciolos a precizat ca accepta mandatul in calitate de tehnocrat, si-a facut singur echipa si va administra treburile tarii timp de 1 an, pana la alegerile parlamentare care vor avea loc in noiembrie 2016.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...