Ciolos raspunde reprosurilor legate de conversia creditelor trimisa la CCR

Joi, 24 Noiembrie 2016, ora 07:00
5531 citiri
Ciolos raspunde reprosurilor legate de conversia creditelor trimisa la CCR

Premierul Dacian Ciolos a trimis Legea conversiei la Curtea Constitutionala pentru ca a incercat sa-si faca datoria fata de cei pentru care a sustinut-o si pentru ca legea "sa rezolve problemele oamenilor in dificultate si nu a speculatorilor, care au luat credite de milioane".

Acesta a fost raspunsul premierului, pe Facebook, la comentariul unui internaut care i-a reprosat ca i-a stricat sarbatorile de iarna luand aceasta decizie.

"Sper sa intelegeti ca am incercat sa-mi fac datoria fata de cei pentru care am sustinut aceasta lege cu amendamentele pe care le-am propus pentru ca legea sa rezolve problemele oamenilor in dificultate si nu a speculatorilor, care au luat credite de milioane.

Daca nu trimiteam noi legea, acum, inainte de a intra in vigoare la Curtea Constitutionala, ea putea sa-si faca efectul si sa fie contestata de unele banci mai tarziu, cu rezultate dezastruoase pentru beneficiari, in cazul in care ar fi fost gasita cu elemente de neconstitutionalitate atunci. Daca se identifica acum elemente de neconstitutionalitate, o putem inca modifica inainte de a intra in vigoare", a scris pe Facebook Dacian Ciolos.

Raspunsul premierului a venit dupa ce mai multe persoane i-au reprosat decizia de a trimite Legea conversiei la CCR.

"Va multumesc pentru sarbatorile nefericite care mi le-ati asigurat trimitand Legea Conversiei CHF la CCR si pentru ca v-ati facut datoria fata de banci si nu fata de noi...", a scris o doamna pe pagina premierului.

"La multi ani cui? Bancilor straine? Corporatiilor? Multinationalelor? Sa va fie rusine! Ati calcat in picioare cetatenii romani debitori in CHF, i-ati vandut, si acum veniti cu urari de "La multi ani"? Ati contestat legea conversiei la CCR fara sa clipiti, acum v-ati primit rasplata. S-a amanat inca doua luni. Sunteti multumit? Ati condamnat sute de mii de oameni la o iarna fara speranta, fara bucurii, fara caldura. Ati condamnat oameni la foame si frig, poate mai rau, de dragul bancilor straine. Sa vi se intoarca binele facut!", a scris alta internauta.

Judecatorii Curtii Constitutionale au decis, miercuri, sa amane pentru 18 ianuarie pronuntarea unei decizii privind Legea conversiei creditelor in franci elvetieni la cursul de la data contractarii creditelor.

Sesizarea a fost facuta de Guvern pe 24 octombrie.

Executivul considera ca legea opereaza retroactiv, dar a dat aviz pozitiv proiectului in conditiile in care ar fi fost incluse mai multe prevederi cu caracter social, precum un grad de indatorare si un plafon.

Conversia creditelor in franci elvetieni la cursul de la data acordarii nu va intra in vigoare inainte ca magistratii Curtii Constitutionale sa verifice daca legea respecta sau nu Constitutia.

Iata care au fost criticile aduse legii:

BNR: Legea Conversiei e discriminatorie - Cati romani au credite in lei, euro si franci

Economist-sef al BRD: Legea conversiei creditelor in franci dispare de Martisor, dupa ce trece tevatura politica

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: NEWS.RO